FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR, SÂMBĂTĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP

FCSB - CFR CLUJ // Cine câștigă bătălia trofeelor din derby » Surpriza din lotul celor de la FCSB

Stăncioiu și Culio au fost colegi la CFR, iar acum sunt adversari în derby
Stăncioiu și Culio au fost colegi la CFR, iar acum sunt adversari în derby

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2018 15:42

FCSB va face parte sâmbătă dintr-un scenariu în care se găsește rar: va avea în față un oponent măcar la fel de experimentat, cu fotbaliști care au adunat multe meciuri în Liga 1 și în Europa, trofee și suficiente "trucuri" ca să concureze pentru titlu.

Deac, Hoban și Culio, șefii de pe teren ai Clujului, au adunat cele mai multe trofee dintre jucătorii care alcătuiesc formația lui Dan Petrescu. De la FCSB, laureații sunt oameni care nu prea contează: Stăncioiu, Lucian Filip, Cristi Tănase. Adică portarul de rezervă, un mijlocaș văzut mai mult ca o variantă de back-up decât ca un fotbalist important și un veteran care a acceptat să joace rar când a semnat contractul cu roș-albaștrii. Dintre Dodel și Filip, unul ar putea să-și facă loc în primul "11" dacă Dică va alege să-l pedepsească pe Nedelcu, mijlocașul care l-a supărat pe Becali în prima etapă, 2-1 la Mediaș.

Obiective pe termen scurt

Stelistul cu cele mai multe trofee, Stăncioiu, le-a câștigat pe majoritatea chiar la CFR. Edi a prins perioada de aur a vișiniilor, cu care a avut contract din 2006 până în 2014. Acum are 36 de ani și a ajuns în umbra unui goalkeeper care are jumătate din vârsta lui! Andrei Vlad are 18 ani și constituie pariul-surpriză al lui Becali.
Ardelenii și-au construit lotul astă-vară cu un obiectiv clar, să obțină succes instant, nu caută să construiască o echipă pentru viitor fiindcă acționarii care au consumat mai mult de 10 milioane de euro de când au preluat clubul de la Paszkany cer un progres rapid, nu au răbdare. De aceea Petrescu a strâns jucători care au cucerit deja trofee în carierele lor. 

21 de titluri de campioană au strâns jucătorii din lotul pe care Dică îl are în acest moment la dispoziție. Clujenii se pot mândri cu 14 trofee de acest fel

Steliștii cu cele mai multe titluri de campion
Stăncioiu 3
L. Filip 3
Cr. Tănase 3
Pintilii 2

CFR-iștii cu cele mai multe titluri de campion
Arlauskis 2
Hoban 2
Culio 2
C. Deac 2
Țucudean 2

Stăncioiu și Culio: 8 trofee fiecare

Portarul FCSB și mijlocașul CFR-ului sunt cei mai titrați fotbaliști din loturile celor două rivale. Edi are 8 trofee în CV, dintre care 7 câștigate în Gruia. Are trei titluri de campion, trei Cupe ale României și două Supercupe, una dintre ele câștigată la ASA Tg. Mureș. De partea celaltă, argentinianul Culio e șeful trofeelor câștigate, tot 7 bifate la Cluj! Are două titluri de campion, trei Cupe și două Supercupe ale României. Emmanuel a mai câștigat și o Supercupă în Turcia, cu Galatasaray. 

Topul trofeelor
1-2. Stăncioiu 8
Culio 8
3-5. C. Deac 7
Cr. Tănase 7
L. Filip 7

 

2,3 milioane de euroe cota de piață a lui Budescu, el fiind cel mai bine cotat jucător din lotul FCSB. Ioniță II e perla clujenilor, cotat la 1,5 milioane 

Lupta mijlocului de 68 de ani!

FCSB-CFR va fi și un duel între mijlocașii centrali ai naționalei, Pintilii și Hoban. Ei se înscriu în definiția de derby al unor jucători superexperimentați, au 68 de ani împreună! Pintilii are 33, Hoban, 35. În ciuda vârstelor, amândoi rămân importanți și pentru campionat, și pentru selecționerul Contra, fiindcă nu au apărut deocamdată închizători mai buni și mai tineri, pe care să se poată baza Cosmin în Liga Națiunilor, competiția care va începe în septembrie. La preliminariile clasice ale Euro, cuplul Hoban-Pintilii va aduna 69 de ani, iar la Euro 2020 ar avea 70 de ani!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
haideusicfr
haideusicfr  •  08 Februarie 2018, 19:00

Simpatic articolul inclusiv poza celor mai titrati Stancioiu si Culio pe cand erau colegi la CFR. Adevarul este ca pe acele vremuri Stancioiu a avut o concurenta de top la CFR Nuno Claro, Beto ,Mario Felguieras. Nu se pune problema care e mai bun portar intre el si Vlad.Binenteles ca batranul Stancioiu . Apropo Nationala Ungariei ,care a avut un mult mai bun comportament la EU avea 40 de ani .Imbracat in pantaloni de trening. Altii apreciaza jucatorii dupa valoare si nu dupa varsta. Si la CFR a inceput cu succes improspatarea lotului cu tineri de valoare Mailat ,Costache,Ionita. Indiferent de cota super nu stiu ce , vedeta CFR-ului este de departe Deac .Apoi Camora.Si dupa aceea restul.

1546363322338336
Nick Racheta  •  08 Februarie 2018, 17:58

Cu arbitrii fcsb-ul va scoate un umil egal.

daniaania
daniaania  •  08 Februarie 2018, 17:25

CFR va castiga partida, are lot mai bun si antrenor de top.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează