FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ, SÂMBĂTĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK

FCSB - CFR CLUJ // Duelul granzilor financiari » Momentul adevărului: cine dă cu adevărat mai mulți bani?

Articol de - Publicat miercuri, 07 februarie 2018 15:45

FCSB, locul 2, și CFR Cluj, locul 1, se vor întâlni sâmbătă de la ora 20:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Digi Sport, LookTV și TV Telekom Sport.

CFR Cluj şi FCSB nu sunt doar principalele rivale la titlu, ci şi echipele cu cele mai mari remuneraţii lunare din fotbalul intern.

Cine sunt cei mai bine plătiţi jucători

CFR Cluj şi FCSB au impresionat în acest mercato pe piaţa transferurilor făcând cele mai spectaculoase mişcări în perspectiva bătăliei finale din primăvară pentru titlul de campion în anul centenarului României.

Ardelenii au spart banca investind 2,35 milioane de euro în aducerea a 4 fotbalişti, Ioniţă II, Costache, Ţucudean şi Bordeianu, Gilvan sosind gratis. În timp ce Gigi Becali a pus la bătaie doar 700.000 de euro pentru aducerea lui Moruţan (FC Botoşani), ce se va alătura lotului din vară, Găman şi Tănase, ambii de la Karabukspor, sosind liberi de contract.

Au vrut să scape de cel mai scump!

Bugetele de salarii ale celor două pretendente la titlu şi la preliminariile Champions League au crescut, ajungând să depăşească 300.000 de euro.

Principalele forţe ale campionatului în acest moment îşi depăşesc net contracandidatele. CSU Craiova şi Dinamo sunt undeva la jumătate. Dacă ardelenii au plusat cel mai mult în transferurile invernale, Gigi Becali plăteşte cele mai consistente salarii din Liga 1.

Ultimii doi sosiţi, Găman şi Cristi Tănase, tocmai au intrat în grupul fotbaliştilor ce câştigă 20.000 de euro pe lună. Totuşi, CFR Cluj are cel mai bine plătit jucător din campionat, este vorba de Balde, de care a încercat să se despartă în această iarnă, doar că nu s-a găsit nicio soluţie viabilă pentru atacant şi pentru club! Balde nici n-a fost în lotul ardelenilor în prima etapă din 2018, cu Concordia 2-0, dar câștigă 300.000 de euro pe an.

Grupul bogaţilor

În acest moment, fotbalul intern este dominat de principalii doi coloşi care se luptă pentru titlu cu cele mai mari salarii din România.

  • 1 fotbalist are CFR Cluj plătit cu 25.000 de euro pe lună, cel mai mare salariu din prima divizie, atacantul Ibrahima Balde
  • 5 fotbalişti are Gigi Becali plătiţi cu câte 20.000 de euro pe lună: Cr. Tănase, Găman, Alibec, Budescu, Teixeira
  • 1 fotbalist are CFR Cluj plătit cu 20.000 de euro pe lună: Deac
  • 7 fotbalişti au ardelenii plătiţi cu salarii între 15.000 de euro şi 19.000 de euro pe lună: Ioniţă II, Culio, Arlauskis, Hoban,  Camora, Gilvan şi Ţucudean
  • 1 fotbalist are Steaua plătit cu 16.000 de euro pe lună: Enache
  • 3 fotbalişti are Steaua plătiţi cu câte 15.000 de euro pe lună: Gnohere, Pintilii şi Momcilovici. 

Primul "11" al celor mai bine plătiţi fotbalişti: Arlauskis - Enache, Gilvan, Găman, Camora - Hoban, Culio, Teixeira - Budescu, Balde, Alibec

10.000 €este cel mai mare salariu de la CSU Craiova, locul 3 în Liga 1, al lui Tiago Ferreira

9.000 €este salariul lui Alex Băluţă de la Craiova, fotbalistul dorit de Gigi Becali

 11.000 €este cel mai mare salariu de la Dinamo, al lui Adam Nemec

CFR şi-a crescut cota

Clujenii au investit nişte bani, dar şi-au crescut cota la nivelul lotului. Astfel, cei 5 jucători aduşi de liderul clasamentului, Ioniţă, Ţucudean, Costache, Gilvan şi Bordeianu, au făcut ca valoarea echipei să crească pe site-ul de specialitate transfermarkt cu 4,3 milioane de euro. Transferurile roş-albaştrilor, Găman şi Tănase, au o cotă adunată de 2,1 milioane de euro, cu 100.000 de euro mai mult decât e cota lui Niță plecat la Sparta Praga. 

Steaua deschisă, CFR închisă

Recunoscută în anii precedenţi ca o grupare închisă, Steaua s-a deschis în ultimii ani cu toate că are o comunicare rece cu proprii suporteri. Totuşi, roş-albaştrii au transmis meciurile amicale ale iernii pe pagina de facebook a grupării, pe lângă alte informaţii oferite despre formaţia lui Nicolae Dică. În schimb, CFR Cluj, contracandidata la titlu, care era una dintre echipele open pentru media şi pentru suporteri în trecut, a devenit mai precaută. La ultimul amical, Bogdan Mara l-a certat pe un român că filmează meciul şi oferă astfel informaţii rivalilor.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
haideusicfr
haideusicfr  •  07 Februarie 2018, 18:46
Postat de mosvasile pe 07 Februarie 2018, 16:04

Pai mai e Paskany la CFR?El a facut banii tot pe seama statului roman-ca si Becali-s-a vorbit in presa de o "afacere alimentara"de vreo 100 milioane euro,iar Becali numai pe un singur teren-cumparat cu un milon,din "retrocedari"-a fost despagubit cu vreo 73 de milioane de statul roman,pe baza evaluarii facute de un expert!Asa ca,daca "investitorii"astia investesc banii luati de la statul roman-adica de la noi,astia fraierii-nu ar fi mai cinstit ca statul sa finanteze direct acest "opiu pentru popor",asa cum in evul mediu, finanta religia?

S-a vorbit ,s-a aflat . Daca ar fi fost ceva Paskany era condamnat.

gicab
gicab  •  07 Februarie 2018, 16:56

Mai mult contează cum dai cu ei nu cât...

zizu
zizu  •  07 Februarie 2018, 16:21
Postat de daweroirl pe 07 Februarie 2018, 16:01

***

arbitrii care au fost la voi la medias? voi iar o trageti cu steaua! steaua inca nu are cum sa intre in competitie cu cfr

Vezi toate comentariile (10)
Comentează