FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR 1-0

VIDEO + FOTO Fanii îi poartă spre titlu! FCSB o învinge pe CFR Cluj și e la un singur punct de primul loc » Calcule pentru titlu + clasamentul ACUM

FCSB a câștigat derby-ul cu CFR Cluj, scor 1-0, și va duce o bătălie fantastică pentru titlu în ultimele două etape. Farul și formația lui Becali sunt despărțite de un singur punct în clasamentul SuperLigii. +19   FOTO
FCSB a câștigat derby-ul cu CFR Cluj, scor 1-0, și va duce o bătălie fantastică pentru titlu în ultimele două etape. Farul și formația lui Becali sunt despărțite de un singur punct în clasamentul SuperLigii.

Articol de , , - Publicat duminica, 14 mai 2023 23:17 / Actualizat duminica, 14 mai 2023 23:31

FCSB a câștigat derby-ul cu CFR Cluj, scor 1-0, și va duce o bătălie fantastică pentru titlu în ultimele două etape. Farul și formația lui Becali sunt despărțite de un singur punct în clasamentul SuperLigii.

Șeptarul FCSB-ului a fost încă o dată omul care a tras echipa după el. Meci slab, cu puține realizări, dar FCSB și-a atins scopul să meargă la Farul să lupte pentru titlu. CFR abia mai pâlpâie, ca o lampă cu gaz în era ledurilor. Campioana a preluat fidel imaginea defetistă a lui Dan Petrescu.

FCSB - CFR Cluj, comentat live de Adrian Florea, Ovidiu Ioanițoaia și Dan Udrea
FCSB - CFR CLUJ
FCSB - CFR Cluj, comentat live de Adrian Florea, Ovidiu Ioanițoaia și Dan Udrea

Printr-o ciudată conjuncție a astrelor, omul care detestă cel mai tare arbitrii a ajuns arbitru. Dan Petrescu luptă cu CFR pentru a-și păstra șansele la un loc de cupă europeană, dar arbitrează lupta pentru titlu. Azi, cu FCSB, în ultima etapă cu Farul. Perversă mai e și viața în fotbal!

Pacienții doamnei Mariana

Cu Andrea Compagno nerecuperat complet de vrăcioaica din Serbia, FCSB începe din nou cu Miculescu în față, flancat de Florinel Coman în stânga și de Andrei Cordea în dreapta.

Ultimul revenit în primul 11, mutare prin care Sorescu a fost retras fundaș dreapta, iar Pantea a sărit din schemă. Dincolo, cu Deac în continuare accidentat, Petrescu a revenit la sistemul 4-3-3, sperând că astfel îl va activa pe un Krasniqi palid în ulimele etape și pacient și el de ultimă oră al doamnei Mariana Kovacevici. În atac, Yeboah preferat lui Janga, în centrul apărării, Kolinger în locul lui Yuri.

+15 FOTO

Bere trezită, nu șampanie

Nu avem un meci-șampanie, mai degrabă unul care seamănă la debut cu un pahar de bere uitat de două zile pe masă. Florinel Coman este activ, pe la el trec majoritatea acțiunilor, Cordea se agită cu realizări modeste, Miculescu este o versiune soft de Compagno.

Olaru stă mai mult pe jos, iar atunci când se ridică dă pase greșite. În lipsa unor mijlocași creativi (Muhar, Boateng și Cvek sunt, în schimb, soldați disciplinați), Clujul nu prea contează în ofensivă, dar nici nu suferă extraordinar în apărare.

Vă dați seama, Ovidiu Popescu!

Prima și singura ocazie a primelor 45 de minute apare logic în contul roș-albaștrilor, cu un Ovidiu Popescu (23) șutând cu sete peste poartă, o minge scoasă frumos în centrul careului de Coman. Posesia primei jumătăți de oră este 60%-30% pentru gazdele care au venit din spate cu cei peste 40.000 de oameni.

Pe teren lucrurile nu sunt totuși chiar atât de clare. CFR suferă două pierderi grele pe final de repriză, Christopher Braun ieșind accidentat de Kollinger, coechipierul mai periculos decât fundașii adverși, iar Krasniqi recidivând.

Semn că medicina alternativă, fundamentată pe descântece și placente de bidivii, mai are până când se va impune în fața celei bazate pe știință. Să vedem ce vor reuși înlocuitorii Peteleu și Petrila.

VIDEO CU GOLUL. Florinel Coman nu iartă

Iese Cordea, intră Octavian Popescu, singura schimbare operată la FCSB. Iernile, ca iernile, dar unde sunt schimbările de altădată? Contează mai puțin pentru că golul lui Florinel Coman (49) deblochează meciul și aruncă în aer publicul. Pasa decisivă a lui Olaru merită un premiu, Coman merită aplauze pentru sprint și sânge rece, iar Kollinger și Peteleu, care l-au pierdut pe drum, merită compătimiți.

Se ridică CFR? Mai degrabă nu, prima senzație este că la construcție echipa lui Petrescu are numai calfe, nu și meseriași. Apare totuși și prima oczie în contul clujenilor la lovitura de cap a lui Cvek (59) după centrarea-covrig a lui Fică.

Ardelenește, molcom. Pe gustul FCSB

Intră Bîrligea și Janga, ceea ce înseamnă doi oameni de atac de profesie pentru CFR. Vicecampioana răspunde cu Compagno în locul lui Miculescu. Rezistă italianul? Rezistă pentru că nu forțează. Clujul atacă ardelenește, ceea ce nu este rău dacă ai și pe cineva să bage mingea-n poartă.

Nu este Cvek acela, deși trimite în transversală cu contribuția lui Șut, care deviază. Se activează clișeul cu FCSB care ar trăi periculos? Nu prea, Clujul nu are scânteie, nu are idei. Iar tribuna fierbe și strigă Steaua, Steaua ca să-l înnebunească pe domnul colonel Florin Talpan. Să-i dăm în judecată! Curtea Marțială să-i mănânce!

Câștigă FCSB cu 1-0, dar fără prea mari emoții, și așteaptă finala cu Farul. CFR, fără șut pe poartă, poate pierde și participarea într-o cupă europeană. Este nu doar sfârșitul unei hegemonii de 5 ani, este finalul trist al unei echipe care s-a pliat perfect pe imaginea defetistă proiectată de antrenorul ei. Dan Petrescu. 

Calcule la titlu după FCSB - CFR Cluj 1-0:

FARUL:

  • e campioană dacă o învingă pe FCSB
    SAU
  • la egal cu FCSB, în ultima etapă trebuie să obțină cel puțin același rezultat ca roș-albaștrii
    SAU
  • dacă pierde cu FCSB, are nevoie de victorie cu CFR Cluj și de un eșec al bucureștenilor cu Rapid

FCSB:

  • victoria cu Farul e obligatorie, dar trebuie însoțită în ultima etapă de cel puțin același rezultat ca al constănțenilor
    SAU
  • egalul cu Farul poate aduce titlul doar cu o victorie în fața Rapidului și un eșec al constănțenilor cu CFR

FINAL. FCSB - CFR Cluj 1-0

FCSB - CFR Cluj, echipe de start:

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru - Cordea, Miculescu, Fl. Coman 
Rezerve: A. Vlad - Oct. Popescu, I. Cristea, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Compagno 
Antrenor: Elias Charalambous 

CFR: Scuffet - Braun, Kolinger, A. Burcă, Camora - Boateng, Muhar, Cvek - Fica, Yeboah, Krasniqi 
Rezerve: Sava - Peteleu, Yuri, Hoban, Bordeianu, Petrila, Bîrligea, Maglica, Janga 
Antrenor: Dan Petrescu

+15 FOTO

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti) / A1: Mitruţi Daniel (Craiova), A2: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel) / Arbitru VAR: Popa Cătălin (Piteşti), Arbitru AVAR: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ)

UPDATE 20:40 / Mihai Stoica mizează pe Florinel Coman 

Într-o intervenție la Orange Sport, Mihai Stoica a numit fotbaliștii de la care așteaptă goluri în această seară. 

Tot de la Florinel Coman aștept să facă diferența, pentru a păstra tradiție. Dar la ultimele antrenamente am remarcat un plus important în cazul a doi jucători, David Miculescu și Andrei Cordea. 

De câteva ore sunt în priză. Am trăit multe la viața mea, am sperat să nu mai trăiesc meciuri de o asemenea încărcătură, dar cred că e mai bine așa. Este foarte important cum ne prezentăm noi, nu contează ce fac adversarii
- Mihai Stoica, manager general FCSB

UPDATE 20:20 / Pleiadă de staruri la Arena Națională

Nu doar fanii celor de la FCSB s-au înghesuit la stadion, ci și numele mari din sportul românesc. Selecționerul Edi Iordănescu, impresarii Ioan și Victor Becali, Marian Aliuță sau Xavi Pascual au ajuns deja pe arena Națională. 

+3 FOTO

UPDATE 20:00 / VIDEO. Fanii vin la Arena Națională

UPDATE 17:00 / Vizită-surpriză în cantonamentul celor de la CFR Cluj 

Sixto „Mumo” Peralta, fostul mijlocaș al campioanei CFR Cluj, le-a făcut o vizită-surpriză elevilor lui Dan Petrescu. 

Fanii îi poartă spre titlu! FCSB o învinge pe CFR Cluj și e la un singur punct de primul loc » Calcule pentru titlu + clasamentul ACUM
Sixto „Mumo” Peralta și Cristian Panin / FOTO: Facebook @CFR Cluj

Citește și alte știri despre FCSB - CFR Cluj: 

MM Stoica, furios » Reacție de un cuvânt în timpul meciului Craiova - Farul
CSU CRAIOVA - FARUL
MM Stoica, furios » Reacție de un cuvânt în timpul meciului Craiova - Farul
Oficialul lui CFR Cluj a anunțat că Deac și Camora vor continua în Gruia: „Au demonstrat”
CFR CLUJ
Oficialul lui CFR Cluj a anunțat că Deac și Camora vor continua în Gruia: „Au demonstrat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (304)
us27steaua
us27steaua  •  20 Iulie 2023, 18:18
Postat de Karaganda_forever pe 19 Iulie 2023, 16:43

I-ai dat fatality ciobanului randoome. NU TE-AI PUTUT ABTINE :))

da,i-am dat falit,plus 30 de milioane de euro din europa si din vanzari de jucatori doar in ultimi 3 ani. bravo randoom. ce sa spun. qed. practic am demonstrat cum te-am umilit.

Karaganda_forever
Karaganda_forever  •  19 Iulie 2023, 16:43
Postat de us27steaua pe 18 Iulie 2023, 21:17

karagandi aia au mai multe prezente in grupele e.l. decat defunctul tau rapid in istoria ei. prostule.

I-ai dat fatality ciobanului randoome. NU TE-AI PUTUT ABTINE :))

us27steaua
us27steaua  •  18 Iulie 2023, 21:17
Postat de anti.cioban pe 15 Mai 2023, 23:46

La Karaganda inca se rade de zecesbeul ciobanesc :)) E BINE CA TI-AI LUAT NICK-UL ASTA, PRACTIC I-AI DAT IAR FATALITY CIOBANULUI CU PREZICERILE TALE :))

karagandi aia au mai multe prezente in grupele e.l. decat defunctul tau rapid in istoria ei. prostule.

Vezi toate comentariile (304)
Comentează