FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CHINDIA 3-2

VIDEO + FOTO O repriză catastrofe, o repriză zmei! Roș-albaștrii au întors-o pe Chindia în 10 minute, pentru prima victorie a sezonului în Liga 1

FOTO: Cristi Preda (GSP.ro) +15   FOTO
FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de , - Publicat duminica, 14 august 2022 23:25 / Actualizat luni, 15 august 2022 00:37

FCSB a întors-o pe Chindia la revenirea de la cabine și s-a impus, scor 3-2. Oaspeții au jucat în inferioritate numerică din minutul 7 și conduceau cu 2-0 la pauză. E prima victorie din acest sezon de Liga 1 pentru roș-albaștri. 

Ce meci simplu părea să aibă FCSB! Eliminarea lui Neguț (minutul 7), unul dintre puținii lideri ai Chindiei, parcă deschidea drumul roș-albaștrilor spre prima victorie din sezon în Liga 1. Mai năpraznic decât ploaia a fost scorul de la pauză, 2-0 pentru echipa lui Mihalcea, ușor neverosimil. 

Cartonaș roșu în FCSB - Chindia, după intervenția VAR » Ce s-a întâmplat în minutul 7 pe Arena Națională
FCSB - Chindia
Cartonaș roșu în FCSB - Chindia, după intervenția VAR » Ce s-a întâmplat în minutul 7 pe Arena Națională

Popadiuc (22) a făcut șah-mat apărarea de paie a lui Dică, apoi Daniel Popa (28) a pedepsit niște erori în lanț, ale lui Coman și Tamm, reluând cu sânge rece la colțul scurt. Chindia a lovit haiducește, după două acțiuni inițiate de portarul Căbuz. Care a avut șansă la bara lui Dulca (25), apoi a scos magistral, unu la unu, cu Pantea (32), fiind mângâiat de noroc la reluarea cu capul a lui Miculescu (35).

FCSB, „remontada” în fața Chindiei

FCSB a contabilizat niște cifre care au dat un mare zero după prima repriză, bara și ocaziile neținând de cald în duelul cu o colegă de clasament, în zona codașelor, acolo unde roș-albaștrii și-au făcut un culcuș rece.

După trei schimbări produse de staff-ul tehnic al gazdelor la pauză, FCSB s-a mutat, practic, în zona de 30 de metri din preajma buturilor lui Căbuz și s-a suit pe adversarul cu o apărare mai permeabilă și mai lungă decât și-ar fi dorit Mihalcea, prăvălit pe bancă, nervos, după ce a irosit în zece minute toată agoniseala și iluziile din prima repriză.

+11 FOTO

Cordea a făcut KO câțiva adversari transformați în jaloane, cu „dubla” din minutele 49 și 56, iar Tamm a demonstrat că trăiește în fotbalul românesc datorită detentei și înălțimii sale, 1,92 de metri, fiindcă în apărare e slab. A stabilit rezultatul final în minutul 59, aducând prima victorie a FCSB-ului în acest sezon de Liga 1. 

La ultima acțiune a meciului a avut loc o ratare uluitoare. Tavi Popescu și Darius Olaru au scăpat singuri pe contraatac, doar ei cu portarul. Cel din urmă a trimis pe lângă, cu poarta goală, din doar 6 metri, spre nemulțumirea lui Dică. 

VIDEO Darius Olaru, ratare cu poarta goală în meciul FCSB - Chindia

Clasamentul din Liga 1, după FCSB - Chindia 3-2

FINAL » FCSB - Chindia Târgoviște 3-2

FCSB - Chindia Târgoviște, echipe de start:

FCSB: Târnovanu - R. Boboc, Bouhenna, Tamm, Pantea - M. Dulca, V. Rață - Cordea, Miculescu, Fl. Coman - Bg. Rusu 
Rezerve: A. Vlad - V. Crețu, Dawa, I. Stoica, Oct. Popescu, Edjouma, Oaidă, Olaru, Radaslavescu 
Antrenor: Nicolae Dică 

Chindia: Căbuz - Căpușă, Celea, Boldor, D. Dumitrașcu - Neguț, Passaglia, Vorobjovas, A. Șerban - Popadiuc - D. Popa 
Rezerve: D. Moldovan - Ad. Ioniță, Chamed, Fl. Petre, Ct. Dima, Cooper, Atanase, Mihaiu, C. Avram 
Antrenor: Adrian Mihalcea

  • Fundașul stânga Alexandru Pantea (18 ani) bifează primele minute în acest sezon la FCSB
  • Prezentat în urmă cu două zile la FCSB, mijlocașul Vadim Rață (29) este titular.

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Coza Ionuţ (Cernica) / A1: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca), A2: Gheorghe Bogdan (Bucureşti) / Arbitru VAR: Colţescu Sebastian (Bucureşti), Arbitru AVAR: Țepușă Mihaela (Buzău)

Nicolae Dică trage un semnal de alarmă înaintea meciului cu Chindia: „Nu vom câștiga doar dacă suntem prezenți pe teren! Trebuie să dăm 100%”
FCSB
Nicolae Dică trage un semnal de alarmă înaintea meciului cu Chindia: „Nu vom câștiga doar dacă suntem prezenți pe teren! Trebuie să dăm 100%”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (308)
mbizga
mbizga  •  15 August 2022, 12:14

La primul gol al oaspetilor a fost off-side. Nu sunt suporter FCSB, dar a fost o faza atat de simpla si nici VAR nu a intervenit. De vazut un stop cadru cu momentul degajari portarului

doar...titi
doar...titi  •  15 August 2022, 10:39
Postat de badeadorian pe 14 August 2022, 23:18

Nu am zis ca este blat .... furt subtil cu fluierasi este in discutie !!! ...pai sunt doua faze clare , asa cum a fost si rosul fara discutie din prima repriza .... om in pozitie de ofsaid pe directia sutului si fault in atac la golul 3 !!! Putea sa fie orice echipa , nu neaparat FCSB , comentariul era acelasi !!!

...comentariu cel putin rauvoitor badie!!in primul rand , ca sa fie luat in considerare ''omul in pozitie de offside pe directia sutului''' , respectivul om trebuie sa incerce SA INFLUIENTEZE faza miscandu-se catre minge sau sa obtureze vederea portarului ...ceea ce nu este cazul la faza respectiva!!!apoi ''faultul in atac la golul 3''... e de fapt o tinere reciproca care nu influienteaza faza in desfasurarea ei !!!altfel , asi fi vrut sa te-ntreb cum se simte , ..la meciul cu petrolul .. cand o echipa se apara tot meciul si castiga ???!!!

rav410wrc
rav410wrc  •  15 August 2022, 10:26
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 15 August 2022, 00:05

avc o sa faci tu cu vikingii ....mie mi se rupe de fcsb :)))))))))))))) si de prostii care tin cu fcsb

Bre, tibi iq33, si la miezul noptii suferi pt fcsb !? :)))) Nu-ti mai pierde noptile la meciurile fcsb-ului, ca sa te poti trezi la 11 pt "derby"-urile cu Selimbar si Dumbravita ;)))

Vezi toate comentariile (308)
Comentează