FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Halucinant: cum a ratat FCSB transferul unui puști-minune. Tatăl, jignit de președintele clubului lui Becali: „Vi se pare normal să ne spună asta?!”

Valeriu Argăseală
Valeriu Argăseală

Articol de - Publicat luni, 23 august 2021 11:16 / Actualizat luni, 23 august 2021 14:02

Claudiu Bumba, mijlocașul român de la liderul din Ungaria, Kisvarda, a povestit un episod aproape neverosimil, petrecut în perioada junioratului. În direct la GSP Live, fotbalistul născut în Baia Mare a spus că familia sa s-a simțit jignită la un trial ținut de FCSB din cauza unei remarci a președintelui Valeriu Argăseală. 

Ajuns la 27 de ani, Claudiu Bumba, fostul puști minune din fotbalul românesc, joacă la liderul neașteptat din Ungaria, Kisvarda, și așteaptă să-și ia cetățenia maghiară pentru a putea juca pentru naționala vecină. Prezent în direct la GSP Live, fostul jucător de la ASA Târgu Mureș, Dinamo și Concordia a povestit un moment neverosimil petrecut la finele anilor 2000. 

Pe atunci, junior la un club din Satu Mare - unde făcea zilnic naveta de la Baia Mare - Bumba și-a încercat norocul la nou înființata academie a Stelei, cum se numea pe atunci clubul finanțat de George Becali: „Tata a fost cadru militar și avea un prieten de la București care ne-a spus: «Hai să dai o probă la Steaua! O să ai un viitor mai bun aici». Tata a fost de acord și am venit de la Baia Mare la București. Aveam 13-14 ani. Țin minte că pe drum am primit o amendă rutieră”. 

Ajunși la București, promițătorul junior și tatăl său au trecut printr-un moment stânjenitor produs de președintele clubului lui Becali, Valeriu Argăseală. „Am ajuns la academia Stelei, erau mai mulți copii. Am fost cazat într-o cameră. A doua zi, am mers la antrenament. După câteva antrenamente, Valeriu Argăseală i-a spus tatălui meu: «Fiul dumneavoastră este ca o fată frumoasă de la țară fără straie». Cred că în timpul unui antrenament s-a întâmplat. 

Asta a fost să fie. Nu ne-am înțeles, nu mai știu exact care a fost motivul pentru care nu am rămas. Cred că Steaua nu voia să dea niciun ban, voia să venim gratis. Nu am fost de acord și am plecat la Baia Mare. Nu eram nici eu disperat să rămân acolo, nici taică-miu nu era disperat să mă lase singur acolo”, a povestit Bumba. 

Bumba: „Era ca și cum noi nu aveam cu ce să ne îmbrăcăm”

Reporter: A contat și remarca lui Argăseală în decizia voastră de a pleca înapoi la Baia Mare?
Bumba: Da și nu. Poate dacă o spunea pe alt ton, probabil că nu conta. Ei oricum nu erau dispuși să plătească.

Tatălui tău nu i-a picat bine? 
Da. Vi se pare normal?! Să vină niște oameni din nord, mai liniștiți, mai calmi, să vină la București și să li se spună lucrul ăsta… că nu ești îmbrăcat în Nike…?! Ca și cum noi nu aveam cu ce să ne îmbrăcăm.

E adevărat că tatăl tău i-a spus: „Lasă, domnule, că o să aibă și straie. O să aibă de toate?!”
Da. I-a spus sută la sută. La cum îl cunosc eu, tata nu tace.

Îți pare rău că nu ai rămas acolo?
Sincer, nu îmi pare rău. M-am întors la Satu Mare. La 15 ani, am fost dat împrumut și debutam la Baie Mare la seniori. Cred că a fost mai bine pentru mine. Rar, un copil din academie sare la prima echipă.

La scurt timp după demararea proiectului academiei, George Becali s-a răzgândit și a sistat finanțarea. Abia după un deceniu, clubul său a reînființat un centru serios de copii și juniori, care funcționează acum în baza de la Berceni. Claudiu Bumba a semnat primul contract de seniori cu FC Baia Mare, unde a și debutat la 16 ani. Transferat la ASA Târgu Mureș în 2011, mijlocașul a ratat titlul în ultima etapă a sezonului 2014-2015, tocmai în fața celor de la FCSB.

CITEȘTI ȘI ALTE ȘTIRI DESPRE PREȘEDINTELE DE LA FCSB:

Conflict de interese la FCSB? Sponsorul City Insurance a plătit studiile fetei președintelui Argăseală + nereguli uriașe: toți directorii suspendați și amendați

Nu e banc: Argăseală scoate un volum de poezie cu titlul “Suflete Reci”. Recenzie: “Amestec de naivitate și aplecare spre rimă împerecheată”. Citește poeziile președintelui FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (60)
dobrin
dobrin  •  25 August 2021, 22:17
Postat de dobrin pe 25 August 2021, 22:17

La noi in romania se numesc "pusti" si "ala micu" pana la minim 30 de ani. Valabil si in cazul lui Ianis Hagi :))

* Romania, scuze

dobrin
dobrin  •  25 August 2021, 22:17
Postat de ioan.h pe 23 August 2021, 19:27

*** Care puști minune bre, că ăsta (Bumba) nici la 27 de ani nu confirmat ***

La noi in romania se numesc "pusti" si "ala micu" pana la minim 30 de ani. Valabil si in cazul lui Ianis Hagi :))

tatastrumf
tatastrumf  •  24 August 2021, 22:44
Postat de melcul_furios pe 23 August 2021, 21:00

Deci putem spune ca Becali este ca o fata frumoasa de la tara insa fara straie in ce priveste educatia si limbajul?

Putem spune, dar Becali a incasat ANUL ACESTA DOAR 13.000.000 de pe urma lui Man si 5.700.000 de pe urma lui Morutan. Cum ar veni, aproape 20.000.000, ca o calificare in Champions League.

Vezi toate comentariile (60)
Comentează