FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

FCSB // Comentariu de Dan Udrea » E vremea managerilor-portavoce

Articol de - Publicat marti, 05 noiembrie 2019 18:27

OPINIE // Narcis Răducan pleacă de la FCSB fiindcă nu face scandal împotriva arbitrilor și fiindcă nu-i spune patronului doar ce vrea acesta să audă, lucru pe care îl cer și alți patroni de la alte cluburi din Liga 1, în frunte cu CFR și Viitorul.

Nu plecarea lui Narcis Răducan de la FCSB surprinde. Oamenii vin și pleacă din fruntea unui club, vorba lui Dumitru Dragomir: „Cimitirele sunt pline cu oameni de neînlocuit". Altceva frapează și chiar merită dezbătut. Motivele care au dus la această ruptură. Ele au fost explicate de Narcis. „Patronul mi-a reproșat că am zis că în Champions League nu se dădea penalty la faza lui Tănase și mi-a mai zis că trebuia să mă iau de arbitru după meciul cu Chindia”. Pe scurt, Răducan pleacă în principal fiindcă nu face scandal la adresa arbitrilor.
 

Moda managerilor în Liga 1

E noua și vechea modă. Dramatic e că ceea ce își dorește Becali de la un manager nu e excepția de la regulă, ci chiar regula în sine. O chestiune general valabilă în Liga 1. Dacă ai gura mare, dacă îți faci un scop în sine din a ataca arbitrajul după orice meci, indiferent dacă ai motive sau nu, atunci ești un bun manager. Și meriți o funcție. La cele mai importante cluburi.

FCSB nu e singurul exemplu. La CFR, Petrescu i-a vrut pe Mara și pe Bilașco tocmai pentru a-i asmuți împotriva arbitrilor. Iar când aceștia nu-și fac treaba, cei din club povestesc despre adevărate crize de nervi pe care Petrescu le are. Dan e antrenorul care l-a adus la Urziceni, acum mai bine de un deceniu, pe MM Stoica, iar unul dintre principalele motive a fost că MM pune presiune pe arbitri.

Întâmplare cu Adrian Ilie

De fapt, după plecarea lui MM de la FCSB, în 2007, și instalarea lui Adrian Ilie în locul său, s-a petrecut o scenă care explică modul în care sunt priviți managerii, în România, de către jucători. FCSB a disputat un meci la Arad, cu UTA, terminat 1-1, arbitrat de Teodor Crăciunescu, pe care Gazeta, pentru prestația din acel meci, l-a notat cu 8, adică arbitraj foarte, foarte bun. În vestiar, jucătorii l-au luat în primire pe Adrian Ilie: „De ce nu faci scandal pe arbitraj?”. Fostul mare fotbalist a rămas interzis, dar a avut o replică: „Astăzi nu din cauza arbitrului am pierdut”, după care jucătorii i-au închis practic gura: „Nu contează, trebuia să te iei de arbitru!”. Erau de înțeles, așa fuseseră obișnuiți!

Trăim vremuri în care managerii-portavoce sunt la putere. CFR și FCSB sunt confirmate în ceea ce fac chiar și de Viitorul, unde patron, finanțator și antrenor e Gică Hagi. Reacția lui plină de isterie, din finalul meciului cu Poli Iași, când fusese eliminat și se simțea nedreptățit? S-a întors către loja unde se aflau Gică Popescu și George Ogăraru, cărora le-a strigat „Treziți-vă!”. Tradus, acest îndemn înseamnă, de fapt: „Pe noi ne dezavantajează arbitrii și voi dormiți pe voi, faceți ceva în sensul ăsta, cum fac ceilalți, de la celelalte cluburi!".
 

Întâmplare cu Cristi Balaj

FCSB // Comentariu de Dan Udrea » E vremea managerilor-portavoce

Rolul managerilor nu se oprește aici. Ei trebuie să spună, indiferent ce gândesc, doar ceea ce vor patronii să audă. Altfel au de suferit. Iar dacă ești la FCSB și chiar îndrăznești să ai altă opinie față de cea a lui Gigi Becali și o mai și rostești public, atunci e ca și cum ai fi comis o blasfemie.

Luni, la o zi după meciul cu Sepsi, Becali l-a sunat pe Balaj, ca să-l convingă că a fost penalty la Tănase. „Își dorea să spun ceea ce gândea el, că a fost 11 metri. În plus, se auzeau pe fundal voci, deci erau persoane lângă el, care îi tot ziceau «E penalty, da, e clar penalty», dar i-am zis că dacă vrea să audă din gura mea ceea ce gândește el, atunci m-a sunat degeaba”, a dezvăluit Cristi Balaj.

De ce nu e de compătimit Narcis

Narcis pleacă pentru că nu e în pas cu moda managerilor din Liga 1, ediția 2019-2020. O modă care e, de fapt, cea dintr-o vreme în care personaje precum Ștefan, Sechelariu, Iancu sau Borcea își învățau subalternii cum trebuie acționate butoanele și cum trebuie calomniați „centralii” și asistenții pentru a avea parte de arbitraje prietenoase pe viitor.

Narcis mai pleacă și pentru că a spus și altceva decât yesmenii din jurul lui Becali, dar nu e de compătimit. Fiindcă atunci când a acceptat să meargă acolo știa, din propria experiență, că funcția de manager, de fapt, nu există. Există doar Gigi. Iar restul sunt slujitori. Printre care își fac loc și managerii-portavoce. 

Citește și:

Gigi Becali, prima reacție după plecarea lui Narcis Răducan: „M-am blocat când am văzut declarațiile lui. Nu am nevoie de el”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (42)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  25 Noiembrie 2019, 09:54

*** cu demagogia ! Concentrati va pe fotbal. Lasati nimicurile ca nu de asta pierdut echipa lui gigi becali si nu de asta va pierde campionatul din nou !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vendredi13
vendredi13  •  07 Noiembrie 2019, 02:42

Când a retrogradat Oțelul Galați, el a fost portavocea în vestiar să joace la pariuri. Împotriva Oțelul. Și Prodanca știe, și Straton. Până la 25000 euro de fiecare, apoi au plecat. Alții mai puțin, cât aveau nevoie.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  06 Noiembrie 2019, 13:50

Mă intreb oare de ce ne mirăm ca fotbalul românesc este vai de el...

Vezi toate comentariile (42)
Comentează