FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Concluziile cantonamentului din Marbella » 4 plusuri și 4 minusuri

Articol de GSP - Publicat joi, 23 ianuarie 2020 09:00

Pentru FCSB s-a încheiat cantonamentul de la Marbella, unul în care Bogdan Vintilă a rulat mai multe sisteme de joc, a încercat integrarea rapidă în primul „11" a lui Olaru, dar l-a pierdut pe Ovidiu Popescu, iar Gnohere e în urmă cu pregătirea fizică.

În cele zece zile petrecute în Spania și pe parcursul a patru meciuri de verificare, Bogdan Argeș Vintilă a avut foarte multe lucruri de pus la punct. Pe unele le-a rezolvat, la altele mai are însă destul de lucrat. Gazeta vă oferă câteva dintre concluzii, cu puțin timp înaintea startului sezonului de primăvară. Un start care, pentru roș-albaștri, se anunță infernal, derby-ul cu CFR, din Gruia.

Plusuri FCSB

- Florinel Coman. Șeptarul FCSB-ului traversează cea mai bună perioadă a carierei. Plin de energie, mult mai sigur în fața porții și cu o poftă de joc contagioasă, cel poreclit "Mbappe" va fi principala armă a FCSB-ului în lupta la titlu. Stă excelent din punct de vedere fizic, dezvoltă o viteză cu care își lasă ușor adversarii în urmă. Coman a devenit, fără îndoială, nu doar vedeta FCSB-ului, ci și o țintă clară și pentru Rădoi la naționala de seniori.

- Mijlocul. După o serie lungă de căutări, FCSB și-a găsit linia mediană care să-i aducă liniștea în joc. Deși Ovidiu Popescu s-a accidentat, Vintilă mai are câteva soluții OK. Moruțan și Nedelcu au trecut peste problemele avute în trecut, când dispăruseră inclusiv din formula de start. Ambii au un joc solid, pot deveni oricând oamenii care să aducă un plus. Nedelcu coboară bine între fundașii centrali, găsește mereu diagonale exacte și deschide perfect jocul. Moruțan, într-o creștere evidentă și el, e mult mai liniștit când are mingea la picior. Gândește lucid, nu se ferește să dribleze și de multe ori ajunge în poziție de finalizare.

- Bogdan Vintilă. În momentul aducerii sale la FCSB, mulți oameni de fotbal nu știau de unde să-l apuce. Cine e ca antrenor și ce făcuse până atunci. Totuși, cu răbdare și ceva mai multă liniște din partea patronului, Vintilă și-a câștigat grupul. Jucătorii îl apreciază, îi ascultă mereu indicațiile, iar liniștea asta se simte în jocul echipei și în rezultate.

- Cristi Bălgrădean. FCSB a controlat jocul în toate cele 4 amicale din această iarnă. Totuși, au fost momente în care adversarii au știut să desfacă jocul roș-albaștrilor și au pus în pericol poarta. Acolo s-a aflat omul adus cu atâtea semne de întrebare de la Chiajna. Un portar care și-ar fi găsit, cu siguranță, loc și în națională dacă n-ar fi fost vorba despre o concurență serioasă. E evident aportul pe care Bălgrădean îl are, siguranța pe care o dă jucătorilor. Mai are 6 luni de contract, poate semna cu oricine, însă măcar până în vară FCSB nu trebuie să-l scape pentru a nu pierde cel puțin 20% din puterea lotului.

Minusuri FCSB

- Accidentarea lui Ovidiu Popescu. Aflat într-o formă excelentă, poate cel mai bun moment al său de când a venit la FCSB, mijlocașul de 25 de ani a sărit din schema lui Vintilă, cel puțin pentru următoarea lună, perioadă în care FCSB nu o va întâlni doar pe CFR, ci și pe rivala Dinamo. Popescu ar fi fost titular în oricare sistem ales de antrenor.

- Lipsă variante defensive. FCSB se bazează la ora actuală doar pe Bogdan Planici și Iulian Cristea în centrul apărării. Cei doi stoperi sunt aproape imposibil de înlocuit în acest moment. Mai ales că, cel puțin până când apare Miron, orice absență a unuia dintre cei doi ar însemna o improvizație: Filip sau Soiledis sunt cele mai la îndemână variante, nici una dintre ele de efect.

- Problema „Bizonul". Vintilă a jucat în tot acest cantonament fără un vârf veritabil. Deși Coman a arătat o formă de zile mari, echipa are nevoie și de un atacant de careu, un vârf masiv, așa cum este Gnohere. E clar că "Bizonul" nu se află în cea mai bună formă fizică. Zilele rămase până la începerea campionatului vor fi o cursă contracronometru pentru a se pune la punct din toate punctele de vedere.

- Descoperiți pe dreapta. Valentin Crețu a uimit pe toată lumea în prima parte a campionatului. Adus mai degrabă ca o rezervă pentru Manea, fundașul care a trecut și pe la Gaz Metan este titularul din flancul drept. Cum Cristi Manea a fost tras pe linie moartă de Becali și probabil va părăsi echipa după întoarcerea la București, iar Belu a fost împrumutat la Voluntari, FCSB nu va avea o variantă de rezervă.

Rezultatele înregistrate în Spania 

  • 0-1 cu Basel (Elveția, I) 
  • 1-0 cu Karlsruher (Germania, II) 
  • 3-3 cu Lokomotiv Moscova (Rusia, I) 
  • 3-1 cu Jeonbuk (Coreea de Sud, I)

VIDEO // Bogdan Vintilă, antrenor FCSB: „Sunt mulțumit de toți jucătorii mei” 

vezi și:

La ce se uită românii » Sepsi și Astra, mai urmărite decât Real Madrid și Internazionale Milano

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
hhannibal
hhannibal  •  23 Ianuarie 2020, 18:39
Postat de lixandru88 pe 23 Ianuarie 2020, 10:20

Pe unde o sa jucati ma gigeilor din martie? Ca se inchide NA pt pregatirile Euro2020... Tot la Pitesti? La Voluntari? Va primeste Banel la Faurei? Rasilor!!!

Arcul de Triumf...

remarque
remarque  •  23 Ianuarie 2020, 15:14

Vintila mi se pare interesant. Nedelcu si Vlad sunt varza. FCSB nu are varf, bizonul e singura varianta. Daca pleaca Balgradean titlul ajunge iar la franari. Pretul pentru Coman si Man va fi mult sub 30 de milioane de EUR. Si daca nu se castiga campionatul se poate sa coboare si sub ce e azi. Poate Darius Olaru sa confirme, pe Morutan nu-l cred in stare sa progreseze, nu are fizic si nici intelect.

207979096630676
Popirlan Ionel  •  23 Ianuarie 2020, 13:45

***,vedeti ca idolii vostrii carora le tot ziceti ,,ros-albastrii,,joaca de fapt in culorile *** bleu-portocaliu...orbilor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează