FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Edi Iordănescu și-a betonat angajamentul cu FCSB! » Ce prevede „clauza penală” anti-Becali

Edi Iordănescu și Gigi Becali // foto: GSP
Edi Iordănescu și Gigi Becali // foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 14 septembrie 2021 12:00 / Actualizat marti, 14 septembrie 2021 12:01

Gazeta a intrat în posesia principalelor condiții financiare, salarii și bonusuri de performanță, ale lui Edi Iordănescu, antrenorul de la FCSB. 

Edward Iordănescu nu a glumit când a spus, după ce a acceptat să vină la FCSB, că s-a asigurat că Gigi Becali nu va mai avea intervenții în mass-media după meciuri în care să-i facă praf pe jucători sau pe tehnician, dar nici nu va mai încerca să impună jucători sau schimbări în timpul partidelor. 

Top secret: GSP are contractele celor mai tari antrenori din Liga 1! Cât câștigă Petrescu, Iordănescu și Reghecampf
CONTRACTE
Top secret: GSP are contractele celor mai tari antrenori din Liga 1! Cât câștigă Petrescu, Iordănescu și Reghecampf

Edi Iordănescu și-a betonat angajamentul cu FCSB

Astfel, pentru a preîntâmpina eventualele derapaje ale finanțatorului, fie în zona tehnică, fie în cea a declarațiilor, a obligat clubul să accepte mai multe clauze speciale în contract astfel:

Clauza numită penală

  1. Clubul se obligă să nu critice activitatea specifică a antrenorului, a staffului și a echipei, prin declarații jignitoare, tendențioase sau care lezează în orice fel autoritatea, independența profesională sau imaginea antrenorului, a staffului și a jucătorilor în orice mod de către domnul George Becali sau alt oficial sau persoană afiliată a clubului. 
  2. Clubul nu își asumă public, printr-un oficial, inclusiv George Becali, nicio activitate care ține de competența antrenorului principal, cum ar fi impunerea de jucători sau solicitarea de schimbări în timpul jocurilor. Până la achitarea acestei clauze penale, de 500.000 euro, FCSB nu va putea înregistra oficial un alt antrenor la echipă.

Drepturile antrenorului Edward Iordănescu

  • Să decidă componența lotului, primul „11” și schimbările în echipă la jocuri oficiale sau amicale 
  • Să nu primească și să nu antreneze jucători aduși la echipă fără acordul său 
  • Să îndepărteze orice persoană din club sau afliliată acestuia de la orice activitate a echipei

Alte obligații ale FCSB

  • Să respecte independența profesională a antrenorului și să nu interfereze în nicio modalitate în exercitarea atribuțiilor sale 
  • Antrenamentele, stabilirea lotului, a primului „11”, a schimbărilor din timpul jocurilor și a sistemului de joc sunt exclusiv atributul antrenorului sau al staffului (doar la sfatul tehnicianului) 
  • Să se abțină de la orice acțiuni de natură să aducă atingere personalității, reputației profesionale sau autorității antrenorului 
  • Să solicite opinia antrenorului în privința politicii de transferuri (achiziții, vânzări) - Să mențină lotul la aceiași parametri de valoare, să nu îndepărteze vreun jucător fără acordul antrenorului
  • Să se abțină de la orice acțiune care să aducă atingere personalității, reputației profesionale a oricărui jucător de la echipă 
  • Pe toată durata contractului, se obligă ca prin niciun reprezentant, inclusiv afiliați, să nu facă declarații de presă sau în spațiul public care să aducă atingere imaginii și demnității antrenorului principal. Orice acțiune de acest fel, a unui oficial sau afiliat, inclusiv, dar nelimitându-se la George Becali, va fi considerată o încălcare a obligațiilor.

Cifrele contractului lui Edi Iordănescu cu FCSB

Edi Iordănescu are un salariu lunar de 15.000 la FCSB. El a semnat un contract valabil până la finalul sezonului 2021/2022 și va încasa 100.000 de euro în cazul în care va aduce titlul în vitrina clubului roș-albastru.

Având angajament doar pentru această stagiune, Edi Iordănescu nu are stipulat niciun bonus pentru cupele europene, chiar dacă ar clasa echipa pentru una dintre cele trei competiții continentale.

Citește mai multe știri despre FCSB:

FCSB - Dinamo 6-0. Meciul, scorul și fotografia care intră direct în cartea de istorie!

Detaliul remarcat în intervențiile lui Edi Iordănescu: „Nu îmi place. Mă, știe lumea ce ai făcut!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
1362790013753687
Vali Manu  •  14 Septembrie 2021, 14:42

începe să meargă treaba ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bombon
bombon  •  14 Septembrie 2021, 14:26

Vrăjeli

tataika
tataika  •  14 Septembrie 2021, 13:46
Postat de mario78a pe 14 Septembrie 2021, 12:58

sigur va castiga campionatul cum a facut o si in sezoanele precedente, apoi ,,SAMPION LIG"

“Sampion Lig” este o expresie din lexicul militienilor! Sau ai uitat, caine?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează