FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CRAIOVA

Rotaru, patron al Craiovei, scouter al FCSB! Cum i-a „furat” Becali pe doi dintre cei mai promițători jucători

Rotaru a devenit furnizor de jucători pentru FCSB
Rotaru a devenit furnizor de jucători pentru FCSB

Articol de , , - Publicat sambata, 03 aprilie 2021 07:29 / Actualizat sambata, 03 aprilie 2021 08:13

Mihai Rotaru, patronul Craiovei, a instituit un embargo pentru a opri transferurile oltenilor la București, devenite tradiționale încă din anii '80. Fără să accepte negocieri cu Becali, el i-a furnizat lui Gigi Becali doi dintre cei mai buni tineri fotbaliști români, pe Andrei Vlad și pe Octavian Popescu.

  • FCSB - Craiova se dispută duminică, 4 aprilie, de la ora 20:30. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Look Sport+, DigiSport 1 și Telekom Sport 1

CS Universitatea va lupta duminică și împotriva a doi fotbaliști care au fost ai ei. Mihai Rotaru nu i-a păstrat pe Andrei Vlad și pe Octavian Popescu, el și oamenii lui doar i-au descoperit pentru FCSB.

Rotaru și Craiova și-au prins urechile în contractul lui Popescu

Vlad e titular în naționala sub 21 de ani și a fost cel mai bun român în turneul Euro U21 din care "tricolorii" au fost eliminați de curând după faza grupelor. Portarul și familia lui au forțat transferul la FCSB în momentul în care ajunseseră într-un conflict cu conducerea Craiovei.

 Becali a recunoscut recent că el și agentul Anamaria Prodan regizaseră cearta ca să-l obțină pe Vlad: „L-am furat, recunosc! Și am plătit pentru furt când el a greșit în preliminariile Europa League și ne-a eliminat Rapid Viena".

Octavian Popescu a participat și el la Europeanul de tineret, chiar dacă are numai 18 ani, e cu cinci ani mai mic față de cei mai vârstnici fotbaliști implicați în turneu. Mijlocaș ofensiv, Popescu a jucat pentru Universitatea ca junior. Oltenii îl împrumutaseră de la Estudiantes Metropolitan, un club din București, și l-au pierdut, deși ei credeau că aveau opțiunea de a securiza transferul. „A existat o eroare în contractul de împrumut", a explicat Sorin Cârțu. Becali a profitat imediat și a semnat un contract cu Popescu. Micul club de juniori din București a încasat de la FCSB 190.000 de euro.

Vor, nu vor, tot le iau bucureștenii jucătorii Craiovei

Pierderile acestea au apărut tocmai într-o perioadă în care Craiova încetase să mai funcționeze ca o pepinieră pentru București. De la Balaci și Cămătaru la Dinamo, Lung și Ungureanu la Steaua, oltenii au tot alimentat formațiile din Capitală. 

„Câinii" au importat cei mai mulți alb-albaștri: Claudiu Niculescu, Pleșan, Stoican, Bărcăuan, Guso, Daouda, Ciprian Danciu, Alexa. De când a înființat clubul CS Universitatea, Rotaru a insistat că jucătorii lui nu sunt de vânzare pentru bucureșteni. Ca să câștige simpatia suporterilor, el s-a ținut de cuvânt, a rezistat când Becali i-a vrut pe Ivan, pe Mitriță, pe Băluță. Chiar și așa, tot a pierdut în favoarea rivalei FCSB doi dintre tinerii cei mai buni din campionat. 

Sunt uimit cu câtă seninătate poate să mintă Rotaru! A spus că eu i l-am recomandat lui Giovanni Becali pe Octavian Popescu. Giovanni era deja agentul jucătorului și l-a dus la FCSB când Craiova i-a oferit un salariu de numai o mie de lei pe lună. Sper să-l vândă Gigi cu zeci de milioane de euro pe Popescu, că asta merită Rotaru! 
- Victor Pițurcă, la DigiSport 

VIDEO FCSB și Craiova, derby în Liga 1! Totul despre duelul de duminică

Citește mai multe știri despre FCSB - Craiova: 

EXCLUSIV FCSB - Craiova NU se joacă pe Arena Națională » Motivul e hilar

FCSB a fost întotdeauna călău pentru Craiova! Oltenii au un palmares umilitor pe terenul roș-albaștrilor

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (53)
remarque
remarque  •  03 Aprilie 2021, 18:40
Postat de dresko pe 03 Aprilie 2021, 11:19

înseamnă echipa susținută politic de boc. și îți reamintesc că tu ești ăla care comentează nonstop de Craiova și face acuze nefondate. tu suporter de partid, care mai ești și mândru că votezi PNL și Sică mandolină. îți dai seama ce realizare? de parcă PSD sau PNL nu înseamnă aceeași mizerie. U nu înseamnă nimic, doar a nu știu câta variantă de clonă. se vede cine e limitatul când tu acuzi pe alții că sunt clone deși susții clona U Cluj varianta n

ramane cum am stabilit. Clona PSD U Craiova e doar o filiala a lui Becali.

133956157512819
Ilie Tarnoveanu  •  03 Aprilie 2021, 13:39

De si regatul Ro fusese desfiintat inainte cu 2 zile ramase din 1947, iar in 1948 a inceput nationalizarea brumei de industrie ce o aveam, trecerea la stat a teatrelor,cinematografelor, orchestre simfonice , populare, radio, ziare putem zice ca 1948 a fost anul inceperii comunismului in RO evident sub statutul de tara tradata si vanduta strainilor(rusii).Seamana fff bine cu ce a fost si dupa 1989 in sens invers,dar tot cu tradare,jaf si colonizare de catre straini. Tot atunci s-au infiintat prin decrete de stat si cluburi sportive in clusiv, Steaua, Dinamo, Stiinta Craiova ca sa amintesc cateva. SI atunci despre ce clone vorbim?!!

tonny_dew
tonny_dew  •  03 Aprilie 2021, 12:55

Asa *** cum il credeti voi pe Rotaru, a reusit sa tina aceasta echipa, sa faca performanta si sa o tina departe de scandaluri. Singurele scandaluri sunt cele fabricate artificial de GSP, cu sprijinul antrenorilor sau jucatorilor care nu au reusit sa performeze la acest club. Mai nou, "marele Camataru" daca nu a fost atras in proiect, improasca cu noroi. Dupa ce si-a agatat ghetele in cui, n-a fost in stare sa antreneze o echipa de liga a 4-a, dar in schimb isi da cu parerea despre ce se intampla la Universitatea Craiova.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează
Close