FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CRAIOVA

FCSB - CRAIOVA // Motto-ul lui Bogdan Vintilă: dacă e ordin, cu plăcere!

Articol de , , - Publicat sambata, 07 martie 2020 09:00

Până să ajungă la FCSB, fostul portar Bogdan Vintilă făcuse în toată cariera lui de antrenor în Liga 1 doar de 3 ori o dublă schimbare la pauză, în 45 de meciuri.

De când lucrează pentru Gigi Becali, procentul e de 5 ori mai mare!

Bogdan Vintilă n-a avut o carieră impresionantă de antrenor, dar chiar și așa, experiența pe care o trăiește acum la FCSB îl determină să-și schimbe radical principiile de tehnician. Până să ajungă să lucreze la actuala vicecampioană, fostul portar a mai lucrat ca A1 la alte două grupări de Liga 1, Viitorul și Voluntari.

La clubul lui Hagi a bifat 39 de meciuri, iar la Voluntari a stat doar 6 etape. În toate aceste meciuri a apelat doar de 3 ori la o dublă schimbare pe care să o efectueze la pauză, strategie care apare rar și foarte rar. În toate aceste cazuri, Vintilă a operat modificările când se afla pe banca Viitorului, iar în sezonul 2013-2014, a apelat la o dublă înlocuire la cabine la ambele dispute cu FCSB. Pe ambele Viitorul le-a pierdut categoric: 0-4 în deplasare și 0-3 acasă. Și la înfrângerea cu U Cluj, 1-3, Vintilă a mai apelat la două schimbări la startul reprizei secunde. Procentajul pe care Vintilă l-a atins până la colaborarea cu FCSB e de doar 6%.

În schimb, în actualul sezon, Vintilă a condus-o de pe bancă pe FCSB în 25 de jocuri, iar în nu mai puțin de 8 dintre acestea, adică o treime, a schimbat doi jucători la pauză. Inclusiv la ultimul joc oficial, cel cu Hermannstadt, în sferturile de finală ale Cupei României, Adrian Petre și Adi Popa n-au mai rămas pe teren după primele 45 de minute, ei fiind înlocuiți cu Florinel Coman și Dennis Man. Frecvența dublelor schimbări a crescut brusc în meciurile din 2020. FCSB a disputat în acest an 7 partide, iar în 4 dintre ele, Vintilă a înlocuit doi jucători la pauza dintre reprize.

Ceea ce se petrece în acest sezon la FCSB e fără precedent chiar și în istoria recentă a acestui club, când imixtiunea lui Gigi Becali a fost la fel de mare. Patronul roș-albaștrilor a fost cel care a recunoscut în public nu doar că primul "11" nu se face fără acceptul său, dar că și schimbările sunt decise de el, prin intermediul telefonului.

"De ce înlocuiesc destul de des câte doi jucători la pauză? Pentru că încep cu un registru tactic şi la pauză îl schimb. Aşa gândesc eu"
Bogdan Vintilă, antrenor FCSB

Cum s-a schimbat strategia lui Vintilă în privința dublei schimbări la pauză

  • 6% din meciurile în care a fost antrenor la Viitorul și Voluntari, 3 din 45
  • 22% din meciurile în care a fost antrenor la FCSB pe parcursul lui 2019: 4 din 18
  • 60% din partidele din acest an ale celor de la FCSB: 4 din 7

1e numărul meciurilor, în actualul sezon, în care Dan Petrescu a efectuat o dublă schimbare la pauză, iar CFR deține recordul de partide bifate, nu mai puțin de 45

0a fost numărul meciurilor în care Protasov și Olăroiu au schimbat doi jucători la pauză în cele 50 de partide oficiale ale sezonului 2005-2006, în care FCSB a câștigat titlul și a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA

E singurul în joc pentru event

În ciuda faptului că FCSB are un randament foarte slab în 2020, Bogdan Vintilă e singurul tehnician din Liga 1 care are șanse să facă eventul în acest sezon. În campionat e la 6 puncte de CFR, iar în Cupa României a ajuns în semifinale. Celelalte 3 echipe sunt toate din play-off: Dinamo, Sepsi și Poli Iași. Penultimul act al Cupei se va desfășura în dublă manșă, turul pe 22 și 23 aprilie, returul pe 13-14 mai, în timp ce finala a fost programată să se joace la Craiova, pe 23 mai. Ultima dată când FCSB a realizat eventul a fost în sezonul 2014-2015, cu Gâlcă antrenor, când Liga 1 avea 18 echipe și se juca în sistem regulat, tur-retur, fără play-off. La finalul acelui sezon, FCSB a câștigat și Cupa Ligii!

Match Preview FCSB - Craiova

Revenire surprinzătoare la FCSB! Varianta găsită de Becali după plecarea lui Bălgrădean

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (13)
terminator_2
terminator_2  •  07 Martie 2020, 12:06

FCSB în Superliga Europei? Un vis frumos pentru Gigi Becali Dacă Andrea Agnelli preşedintele Asociaţiei Europene a Cluburilor si patronul lui Juventus, a insistat că echipele mari trebuie să joace într-o competiţie separată, diferită faţă de ce reprezintă Liga Campionilor acum. îşi va duce planul până la capăt, de situaţie ar putea profita şi FCSB. Echipa lui Gigi Becali a pierdut marca Steaua şi este un proces şi pentru palmares, dar până la o lămurire completă a situaţiei, UEFA îi atribuie FCSB-ului istoria. UEFA consideră că FCSB este echipa care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, Supercupa Europei în 1987 şi a jucat încă o finală de Cupa Campionilor, în 1987, pierdută cu 4-0 în faţa lui AC Milan si nu clubul armatei infiintat in 2017 care preteaza in liga a 4-a cu o echipa de jucatori profesionisti majoritatea adusi pe bani grei din ligile 1 si 2 si care are un buget asigurat din bani publici de 2 milioane de euro pe an, lucru de care UEFA a fost informat si care monitorizeaza atent tot ce se intampla la acest club. FCSB( Steaua) s-ar putea trezi astfel într-o super competiţie, care ar genera venituri mult mai mari decât actuala Champions League iar cluburile de partid si cu propte la Bucuresti care fura titluri an de an se vor multumi cu maruntisuri dar au interzis clar in aceasta competitie.

terminator_2
terminator_2  •  07 Martie 2020, 12:01

Cei trei crai lovesc din nou...pai dragi can-can-isti, daca in 6 partide cand a fost principaa facut de 3 ori scimbari dubla la pauza...noi va iubim dar nu va intelegem, de ce mai semnalizati??? :)))

dobrescum1
dobrescum1  •  07 Martie 2020, 11:03
Postat de dobrescum1 pe 07 Martie 2020, 11:00

Înseamnă complexul Europa cu "diplome" de vânzare la ***.

"la ţigani" e bine, ardei umplut expirat care eşti !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează