FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Cristi Manea și Adi Popa refuză să plece! Lovitură pentru Becali

Articol de , , - Publicat vineri, 10 ianuarie 2020 09:02

FCSB. Gigi Becali întâmpină primele dificultăți în a se despărți de anumiți jucători pe care i-a trecut pe lista neagră: Cristi Manea și Adi Popa l-au anunțat că sub nicio formă nu vor să fie cedați la altă echipă în Liga 1.

Nu toți fotbaliștii de care Gigi Becali își dorește să scape în această iarnă acceptă să meargă la orice echipă care a ajuns la un acord de împrumut sau transfer cu FCSB. Primii doi care l-au anunțat pe patronul roș-albaștrilor că nu vor să joace la o altă formație din Liga 1, chiar dacă vor rula pe același salariu pe care îl au acum la vicecampioană, sunt Cristi Manea și Adi Popa. 

Cristi Manea și Adi Popa refuză Liga 1

Cei doi sunt și cei mai experimentați și cu CV-urile cele mai importante dintre toți cei puși de finanțator pe lista indezirabililor. Ambii sunt foști campioni ai României, Popa cu FCSB, Manea cu CFR, și au și prezențe în națională. În plus, ei au evoluat și în campionate din străinătate. 

„Oricine îi dorește îi poate avea, condiția e să ajungă la un acord cu ei”, a declarat Becali. 

Manea și Adi Popa l-au anunțat însă pe Gigi că nu acceptă sub nicio formă să ajungă la o altă grupare din campionat, ci ar da curs numai unei solicitări dintr-o altă țară. În plus, își doresc să meargă în cantonament cu FCSB, tocmai pentru a nu avea un eventual decalaj de pregătire fizică, mai ales că perioada de transferuri în Europa se închide pe 31 ianuarie.

De serviciile celor doi erau interesate două formații din România. Gaz Metan l-a dorit pe Cristi Manea, în vreme ce Voluntari se orientase către Adi Popa. Becali era de acord să susțină o parte importantă din salariul pe care ei îl au acum, iar clubul la care ar fi ajuns să nu fie nevoită să suporte mai mult decât media din lot: „Fac orice numai ca să plece, dar nu-mi bat joc de ei, sunt gata să completez eu la salariu, în funcție de cât își permite fiecare echipă să susțină”. 

CRISTI MANEA 

  • 22 de ani, fundaș dreapta 
  • dublu campion cu CFR (2018, 2019) 
  • semifinalist al CE de tineret cu România, turneu final la care a fost declarat cel mai bun fundaș dreapta 
  • a debutat în Liga 1 la doar 16 ani, în tricoul Viitorului 
  • a debutat și în echipa națională tot la 16 ani, cu Pițurcă selecționer 
  • are 19 meciuri la U21 și 8 în naționala de seniori
  • are o cotă de piață de 3,2 milioane de euro pe transfermarkt

ADRIAN POPA 

  • 31 de ani 
  • mijlocaș dreapta 
  • are 22 de meciuri în echipa națională, pentru care a marcat 3 goluri 
  • a fost prezent la CE 2016, unde a jucat două dintre cele 3 meciuri ale României 
  • are 7 trofee câștigate în Liga 1, toate cu FCSB, dintre care 3 sunt titluri de campion 
  • are o cotă de piață de 3,2 milioane de euro pe transfermarkt 

Cine i-a pus, de fapt, pe lista neagră 

Decizia ca Manea și Popa să nu mai facă parte din lotul pentru 2020 a fost luată de staff-ul tehnic și de Becali, însă s-a ajuns aici după ce cei doi au fost surclasați ca evoluții de concurenții direcți pe posturile lor. Valentin Crețu a jucat constant bine și nu i-a dat practic nicio șansă lui Manea, în vreme ce Popa a fost sub Dennis Man. În plus, în această iarnă, FCSB a decis să-l păstreze și pe Darius Olaru, achiziționat de la Gaz Metan, fotbalist al cărui post de bază e cel de mijlocaș lateral dreapta, poziția lui Popa. 

„În cazul în care unii nu vor dori să plece, nu e nicio problemă, o să le plătesc salariul până la ultimul euro, eu nu îmi bat joc de oameni, însă să știe că de jucat nu vor mai juca aici” 
- Gigi Becali, patron FCSB

VIDEO // Gigi Becali, despre transferurile din iarnă

Citește și:

Dan Nistor a discutat cu altă candidată la titlu înainte să ajungă la Craiova: „Au fost discuții”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (15)
1763887750508605
Calin Francu  •  10 Ianuarie 2020, 20:54

Unde e marele manager MM de ce nu ii spune naivului de patron ca slabeste echipa . Cum sa-l dai si pe Popa si pe Manea . Sint jucatori de nationala . Face Cretu doua meciuri slabe si iar incepe circul . Bine ca tin jaloane ca Nedelcu sau Filip. Daca nu mai are balta peste sa o spuna deschis -da ma ii dau ca sa nu mai cheltuiesc bani cu ei. Plus ca daca s-ar duce la Craiova sau Cfr ar intari mult aceste echipe . Iar ne intoarcem la circ cu rotatia jucatorilir pe 10 posturi cu lipsa unor rezerve de top si altele. Asa nu faci performanta . Dai o gramada de bani aiurea si la jucatorii buni te zgircesti. Iar o sa distruga echipa acum cind e mai important.

basan
basan  •  10 Ianuarie 2020, 14:05
Postat de manty_one pe 10 Ianuarie 2020, 12:30

Esti in ceata,este perfect legal,in toata lumea fotbalistica se practica atunci cand un jucator este dat sub forma de imprumut la alta echipa,clubul propietar poate suporta o mare parte din salariul jucatorului,in conditiile care la echipa de unde este imprumutat acesta a avut un salariu foarte mare,cine crezi ca in liga 1-a si-ar permite sa le achite total celor 2 salariul pe care il au la FCSB?

Ești tu in ceata.E normal atunci când pleacă într-un alt campionat.

johnwick
johnwick  •  10 Ianuarie 2020, 13:38
Postat de mosierul pe 10 Ianuarie 2020, 10:56

....ești total pe langa subiect, Andrei Radu e destul de slab iar cu Pașcanu n-ai ce face...i s-au oferit șanse dar din păcate nu a arătat nimic!!! Manea e fotbalist prietene, fcsb chiar nenorocește fotbaliștii iar cei care pleacă afară nu fac față deloc ...ghinion , ce să-i faci, n-ai ce-i face!!!

Ioi, ce i-o nenorociți pe Man, Coman, Pantaru.... Ba ipocritule, adică Pascanu are voie sa fie slab, da Manea tre sa joace, chiar dacă Crețu e cel puțin o clasa peste el?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează