FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES CSA STEAUA - FCSB

EXCLUSIV Avocatul fanilor FCSB s-a predat: „Palmaresul a fost tranșat!” » Reacție după motivarea în procesul FCSB - CSA Steaua

Articol de - Publicat miercuri, 15 mai 2024 16:11 / Actualizat miercuri, 15 mai 2024 16:11

Curtea de Apel București a publicat motivarea deciziei din octombrie 2023, care preciza că CSA Steaua rămâne cu palmaresul din perioada 1947-1998 ♦ Intervalul 1998-2003, cel pe care „militarii” doreau să îl obțină, rămâne în aer ♦ Virgil Boglea, avocatul Asociaţiei Salvaţi Steaua, entitate pro-FCSB, a reacționat pentru GSP: „Decizie definitivă, palmaresul a fost tranșat”.

Concret, ce a stabilit instanța: în 1998, AFC Steaua nu a preluat palmaresul CSA Steaua, iar actuala echipă a lui Gigi Becali, începând cu 2003, a utilizat fără drept palmaresul.

A intrat în politică și speră acum că va avea un stadion ultramodern: „Să fie ca în Anglia, tot timpul am visat”
STADIOANE
A intrat în politică și speră acum că va avea un stadion ultramodern: „Să fie ca în Anglia, tot timpul am visat”

Virgil Boglea, avocatul Asociaţiei Salvaţi Steaua, entitate pro-FCSB: „Nu o să mai fiu artizanul niciunui fel de demers”

Contactat de GSP.ro, Virgil Boglea, avocatul Asociaţiei Salvaţi Steaua, parte din proces și entitate aflată de partea FCSB, admite hotărârea instanțelor și afirmă că demersurile lui juridice se opresc aici.

„Instanța de apel se raportează la următoarea împrejurare: nefiind niciun act juridic de transfer între entități, nu poate fi vorba despre un transfer de palmares. Ei mai spun că hotărârea ICCJ din 28 martie anul trecut stabilește că palmaresul din perioada 1947-1998 e adjudecat definitiv.

Din două perspective avem o certitudine juridică: palmaresul care contează, 1947-1998, cel care conține și Cupa Campionilor Europeni, aparține Clubului Sportiv al Armatei.

Poate fi făcut recurs pe procedură, dar nu pentru perioada 1947-1998, care a fost deja tranșată. Personal, nu am cum să fiu ipocrit și să nu recunosc hotărârea ICCJ. Nu o să mai fiu artizanul niciunui fel de demers în acest proces”, a reacționat Boglea pentru GSP.ro.

  • A apărut o nouă bucată de confuzie: perioada 2003-2017. În acel interval, formația patronată de Gigi Becali n-a avut „dreptul de a utiliza palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist Steaua București”.
  • Potrivit motivării, ruptura în privința palmaresului s-a produs în 1998, când Asociația Fotbal Club Steaua București a continuat activitatea în prima ligă.

Curtea de Apel a publicat motivarea în procesul dintre CSA Steaua și FCSB

În motivarea trimisă doar părților aflate în proces, Curtea de apel precizează că:

„Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist Steaua București, ca neîntemeiată.

Prin decizia civilă pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și de familie, s-a stabilit că în cadrul raporturilor juridice decurgând din actele încheiate începând cu anul 1948 nu a existat nicio preluare a dreptului asupra palmaresului fostei echipe de fotbal «Steaua București» de către Asociația Fotbal Club Steaua București, pe care aceasta să îl fi transmis ulterior către pârâta-reclamantă în baza actelor încheiate la nivelul anului 2003, este evidentă concluzia logico-juridică în sensul că nici în perioada 2003-2017 pârâta-reclamantă nu este titulara vreunui drept asupra acestui palmares.

Pentru aceste motive, Curtea va respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017 palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist «Steaua București», ca neîntemeiată.

Curtea va menţine dispoziţiile sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei «Steaua București» din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA”.

Fanii CSA Steaua exultă

Pe Facebook, fanii CSA Steaua au salutat decizia.

Curtea de Apel a publicat motivarea deciziei din octombrie 2023. Motivarea arată că Asociația AFC Steaua nu a preluat palmaresul de la CSA Steaua în anul 1998, iar FC FCSB SA - firma înființată de Gigi Becali în 2003 - nu are niciun drept asupra trofeelor cucerite de CSA Steaua în perioada 1947-1998.

Potrivit Justiției, CSA Steaua nu și-a cedat niciodată palmaresul, iar Asociația AFC Steaua, înființată în 1998, nu putea ceda palmaresul clubului Steaua către FC FCSB SA în anul 2003, având în vedere că Asociația nu a preluat niciodată acest palmares. Practic, în anul 2003, Gigi Becali a înființat o firmă care s-a folosit ilegal de numele, marca si palmaresul Stelei. Curtea de Apel arată că FCSB SA nu a preluat niciodată palmaresul CSA Steaua, iar societatea lui Gigi Becali s-a folosit ilegal de acest palmares în perioada 2003-2017.

- comunicat Glasul Armatei

VIDEO. Gigi Becali: „Numai procese peste procese îmi face Talpan”

Mai multe articole de actualitate:

Se face! Mihai Stoica a anunțat primul transfer făcut de FCSB după câștigarea titlului: „Un jucător așa bun”
FCSB
Se face! Mihai Stoica a anunțat primul transfer făcut de FCSB după câștigarea titlului: „Un jucător așa bun”
MM Stoica prevede război pentru jucătorul dorit de FCSB: „Va fi licitație!”
FCSB
MM Stoica prevede război pentru jucătorul dorit de FCSB: „Va fi licitație!”

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Adrian Mititelu acuză o conspirație la retrogradare: „Au vrut să pună mâna pe jucători la preț de «dumping»”
Superliga
Adrian Mititelu acuză o conspirație la retrogradare: „Au vrut să pună mâna pe jucători la preț de «dumping»”
Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri
Superliga
Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (59)
futhienzbang22
futhienzbang22  •  16 Mai 2024, 08:09

forța ***! nu te lăsa nea jiji!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Husar.Vasile.Alexandru
Husar.Vasile.Alexandru  •  16 Mai 2024, 07:00

FCSB CSA PALMARES

gipanaul
gipanaul  •  16 Mai 2024, 00:24
Postat de mario78a pe 15 Mai 2024, 17:02

Felicitari managerului MM care recunostea ca nu a zis titlul 27, stia el ceva ca tacerea e de aur. Cam bate vantul prin vitrina SC FC FCSB SA

Da. Tăcerea mieilor.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează