FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB cu Liga 3, CFR cu Steaua Roșie! Principalele forțe ale Ligii 1 au strategii complet diferite pentru pregătirea de vară

Jucătorii FCSB-ului se vor pregăti în această vară doar în România Foto: Raed Krishan
Jucătorii FCSB-ului se vor pregăti în această vară doar în România Foto: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat miercuri, 08 mai 2019 13:39

Strategii complet diferite pentru pregătirea de vară: clubul lui Becali va efectua cantonament doar în țară, la Brașov, având amicale cu echipe din ligile inferioare, în vreme ce Dan Petrescu merge în Austria, unde va avea oponente de Champions League.

FCSB a luat o decizie surprinzătoare în privința modului în care va aborda pregătirea viitorului sezon.

Echipa nu va pleca în străinătate pentru vreun stagiu, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată în ultimul deceniu. După reunire, clubul roș-albastru va ajunge la Brașov, unde va sta timp de aproape două săptămâni.
Apoi, FCSB va reveni în București, la începutul lunii iulie, unde va continua să se antreneze până la ora primului meci oficial, care va fi pe 11 iulie, în turul 1 preliminar din Europa League.

Nu doar că echipa nu va merge într-un cantonament în afara României, dar stabilimentul care a fost ales pentru stagiul de la Brașov e unul de 3 stele. În plus, nici adversarele nu vor fi pe măsură.

FCSB va avea 3 meciuri școală, cu formații din liga secundă și chiar din Liga 3 de la noi, dar și un amical cu Viitorul. Adversare cam de acest nivel va întâlni și în debutul preliminariilor din Europa League. În primul tur, roș-albaștrii vor fi cap de serie și ar putea da peste echipe al căror nivel e de liga secundă la noi, exemple: Connah (Țara Galilor), Tre Fiori (San Marino), Ballymena (Irlanda de Nord), Runavik (Feroe), Gzira (Malta). 

Cu totul altfel stau lucrurile în privința celor de la CFR Cluj. Aproape campioană, trupa din Gruia și-a stabilit pregătirea în Austria, unde va întâlni echipe care vor participa și ele, ca și Țucudean și compania, în preliminariile Champions League: Steaua Roșie Belgrad, LASK Linz.
CFR va debuta în noul sezon în același timp cu FCSB. CFR va disputa turul 1 preliminar în Ligă cu o zi sau două înaintea clubului lui Gigi Becali.

Încurcați de echipele naționale

FCSB și-a făcut strategia de pregătire ținând cont și de faptul că luna iunie va fi afectată de acțiunile echipelor naționale de seniori și de U21 ale României. Trupa lui Contra are două meciuri, ambele în deplasare, pe 7 și 10 iunie, cu Norvegia și Malta. Reprezentativa de tineret va participa la turneul final al Campionatului European, iar meciurile din grupă sunt programate pe 18, 21 și 24 iunie. Înaintea CE, naționala mică va efectua și un stagiu în Italia, de 7-10 zile. La naționala mare, cu șanse de a fi selecționați de la FCSB sunt Benzar, Pintilii, Tănase, în timp ce la tineret lista e mai lungă: Man, Coman, Nedelcu, Oaidă și chiar Moruțan sau portarul Vlad. 

Și Rădoi a mers la Brașov

Ultimul antrenor de la FCSB care a mers cu echipa într-un stagiu la munte în România a fost Mirel Rădoi. În vara lui 2015, după ce a preluat echipa, Mirel și-a dus jucătorii la Săcele, unde a făcut doar pregătire fizică. În acea vară însă, a urmat un alt cantonament, realizat în străinătate. Prima jumătate a sezonului a fost complet ratată: FCSB a fost eliminată în Europa înainte de accesul în grupele europene, iar în campionat Rădoi a demisionat după ce echipa coborâse până pe locul 5.

Geraldo, șocat de stagiul lui Ilie Stan

În ianuarie 2012, la FCSB antrenor era Ilie Stan. Care a decis ca prima parte a pregătirilor să fie efectuată la munte, în România. Zilnic, jucătorii aveau de alergat prin zăpadă, iar portughezul Geraldo a acuzat duritatea extremă a acelor ședințe. "A fost ceva incredibil. Atunci chiar am avut un șoc. Mi-am zis că n-am să pot duce zi de zi și am fost la un pas să-i spun antrenorului că renunț", a declarat Geraldo la câțiva ani după acel cantonament. 

PROGRAMUL FCSB ÎN IUNIE ȘI IULIE

  • 10 iunie: reunire, vizita medicală
  • 11-16 iunie: antrenamente București
  • 17-29 iunie: cantonament Brașov
  • 30 iunie-10 iulie: antrenamente București
  • 11 iulie: turul 1 Europa League, tur
  • 14 iulie: etapa 1, Liga 1
  • 18 iulie: turul 1 Europa League, retur 
  • 21 iulie: etapa 2, Liga 1
  • 25 iulie: posibil turul 2 Europa League
  • 28 iulie: etapa 3, Liga 1

Citește și:

FCSB, campioană doar printr-o MINUNE! Cum ar mai putea pierde CFR titlul #5

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
daniaania
daniaania  •  09 Mai 2019, 13:48

HAI CFR !!!

poison_1
poison_1  •  08 Mai 2019, 18:31

S-a subțiat portofelul la FC FCSB. Odată cu ratarea grupelor EL se va instala și insolvența. Ce bine că scăpăm de impostorii ăștia!

stelbz
stelbz  •  08 Mai 2019, 17:54

La toate pregatirile anterioare jucatorii au beneficiat de conditii de 5 stele. Si, ce-au facut ??? Pierdera titlului a 4 a oara ; acum in partide cu Calarasi, cu Chiajna, cu Voluntari, cu Sepsi s.a. Nu mai merita mai mult.....

Vezi toate comentariile (13)
Comentează