FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Vedetele de la FCSB i-au scris lui Moș Crăciun: „Vrem acasă, în Ghencea. Am juca mereu cu casa închisă”

Andrei Cordea, în stânga, și Darius Olaru, în dreapta, sunt piese de bază la FCSB // foto: Imago Images
Andrei Cordea, în stânga, și Darius Olaru, în dreapta, sunt piese de bază la FCSB // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 08 decembrie 2022 08:49 / Actualizat joi, 08 decembrie 2022 08:59

Darius Olaru (24 de ani) și Andrei Cordea (23) sunt convinși că seria de 4 victorii e suficientă pentru a pune în gardă adversarele. FCSB poate urca pe podium în Superliga dacă va câștiga restanța cu CFR Cluj de peste o săptămână.

După plecarea lui Nicolae Dică de la echipă, FCSB a reușit să lege 4 succese, totul începând de la victoria cu Rapid, 3-1. Un total de 12 puncte care au urcat formația lui Mihai Pintilii pe locul 4, egalând Universitatea Craiova, două puncte sub giuleșteni, dar și un meci mai puțin.

Un heirup obișnuit la FCSB, care anual trăiește același scenariu. Începe groaznic sezonul, sacrifică tot pentru banii din cupele europene, apoi joacă la revenire. O victorie în restanța cu CFR Cluj ar duce FCSB pe podium, locul 3, 5 puncte sub ardeleni și 9 sub liderul Farul.

Gică Hagi, criză de nervi în direct la TV! A venit urlând la interviu: „Ce vreți să facem?! Mie asta mi s-a comunicat!”
Farul - CFR Cluj 0-0
Gică Hagi, criză de nervi în direct la TV! A venit urlând la interviu: „Ce vreți să facem?! Mie asta mi s-a comunicat!”

Darius Olaru, încrezător că FCSB poate deveni campioană

Scoși din calcule după startul dezastruos de campionat, jucătorii de la FCSB au prins curaj datorită ultimelor rezultate. Sunt convinși nu doar de prezența în play-off, altădată sub semnul întrebării, ci și de faptul că vor intra în lupta în care azi se află doar Farul și CFR.

„Traversăm o formă bună, sper să continuăm la fel. Din păcate, de când sunt aici, de 3 ani, începem prost campionatul, apoi tragem să recuperăm. Sper ca anul ăsta să recuperăm și să terminăm pe primul loc. 

Succesul în derby-ul cu Rapid a fost cheia, am arătat că putem. Trebuie să jucăm tot mai bine. Suntem mai degajați acum, dar și mai uniți”, a zis căpitanul Darius Olaru.

Andrei Cordea, FCSB: „Adversarii să ne ia în seamă"

Andrei Cordea le dă replica celor ce-au scos FCSB din lupta pentru titlu în momentul în care echipa era în zona retrogradării: 

„Trebuie să câștigăm campionatul. Acum am urcat în clasament. La un moment dat toți ne scoteau din calculele pentru titlu, dar suntem Steaua București, jucăm fiecare meci la victorie și luptăm pentru trofee. Acum avem 4 succese la rând și suntem într-o formă excelentă”.

Mijlocașul ar putea părăsi FCSB în iarnă, având oferte din MLS și zona arabă: „Vom vedea, deocamdată sunt aici și mai am 3 ani de contract, nu mă gândesc la ce va fi în viitor”, a mai adăugat fotbalistul venit de la Clinceni în schimbul sumei de 50.000 de euro.

2015e ultimul an în care FCSB a câștigat titlul de campioană

Cadoul de la Moș Crăciun? Să joace în Ghencea

Căpitanul Darius Olaru nu crede că FCSB va evolua pe arena din Ghencea meciul de campionat cu CFR Cluj, de pe 15 decembrie. Mijlocașul roș-albaștrilor speră totuși ca măcar din 2023 să joace pe stadionul Stelei: 

Moș Crăciun ne-ar putea face un cadou, dar slabe șanse... Poate de la anul să jucăm și noi în Ghencea partidele de pe teren propriu”. 

Andrei Cordea are ceva mai multe speranțe: „Îmi doresc mult să jucăm și noi acasă, în Ghencea. Nici Arena Națională nu e o variantă rea, e un gazon bun, însă în Ghencea am juca mereu cu casa închisă”. FCSB a disputat ultimul joc în Ghencea pe 22 martie 2015, 4-1 cu Viitorul.

Mai multe știri despre FCSB: 

N-are meciuri nici la tineret, dar MM Stoica îl propune la naționala mare: „E piesă de bază la noi”

Mihai Stoica se opune transferului pus la cale de Gigi Becali: „Suntem acoperiți”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
Draconian
Draconian  •  08 Decembrie 2022, 17:19

păi doar ei mai cred in Moș Crăciun...

19sevilla86
19sevilla86  •  08 Decembrie 2022, 15:19

Steaua (FC Steaua Bucuresti=FCSB), echipa profesionista privata, nu ar trebui sa joace in Ghencea atata timp cat stadionul se afla in incinta unei creatii sovietice sinistre precum CSA, ramasa ultima astfel de anomalie din UE. Steaua sa revina la casa sa din Ghencea doar atunci cand cazarma sportiva bolsevica va fi desfiintata, ca peste tot in lumea libera si stadionul va fi scos din circuitul militar si integrat in cel civil. Cum sa mai existe echipa militara in fotbalul profesionist european, stadion si meciuri in cazarma in sec.XXI???

realsteaua
realsteaua  •  08 Decembrie 2022, 12:38

Nici în 2023 și nici în 2123 fcsb nu va juca în Ghencea. De ce ? Pentru că așa vreau cine trebuie. Doar o schimbare din temelii a Min. Apărării va produce și o schimbare a multor lucruri care în zilele noastre sunt de neînțeles.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează