FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Favoritul lui Gigi Becali nu va juca la următorul meci al roș-albaștrilor » Dică se bucură că poate încerca altă variantă

Joyskim Dawa, suspendat, nu va juca în meciul FCSB - FC Argeș
Foto: Imago
Joyskim Dawa, suspendat, nu va juca în meciul FCSB - FC Argeș Foto: Imago

Articol de , , - Publicat sambata, 24 septembrie 2022 11:20 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2022 13:41

Joyskim Dawa (26 de ani), gafeurul principal din defensivă, a încasat al 4-lea avertisment în derby-ul de la Craiova și nu va avea drept de joc cu FC Argeș. Va fi prima partidă din acest sezon în care FCSB nu-l va avea niciun minut pe teren pe stoperul transferat de la Botoșani.

Fotbalistul pe care Gigi Becali l-a impus de la început în primul „11” și la care n-a renunțat deloc pe parcursul sezonului va fi out din echipă la următorul meci, cel cu FC Argeș, din etapa a 12-a. Joyskim Dawa, care a comis gafe aproape meci de meci, va fi suspendat din cauza cumulului de cartonașe galbene.

Acuzaţie șocantă! » Doi „tricolori” ar fi refuzat convocarea la națională: „Știu din surse sigure, nu au mai vrut să vină”
ROMÂNIA
Acuzaţie șocantă! » Doi „tricolori” ar fi refuzat convocarea la națională: „Știu din surse sigure, nu au mai vrut să vină”

La derby-ul cu CSU Craiova a primit avertisment în debutul jocului și e al 4-lea în acest campionat. Suspendarea e, de fapt, o veste bună pentru Dică și staff-ul tehnic al vicecampioanei, care l-a criticat pe stoper.  

Dawa e suspendat la meciul FCSB - FC Argeș

Antrenorul, la fel ca managerul general Mihai Stoica, și-ar fi dorit ca echipa să nu-l conțină la anumite jocuri pe stoperul african, însă Becali n-a fost de acord sub nicio formă ca favoritul său, pe care l-a adus în vară de la FC Botoșani, să fie scos din primul „11”. 

Tocmai din acest motiv, camerunezul a evoluat în absolut toate meciurile sezonului, indiferent că a fost în Conference League sau în campionat.

Prestațiile lui însă au fost dezamăgitoare și nu e deloc întâmplător că roș-albaștrii au primit gol în aproape toate confruntările. FCSB a disputat 17 partide oficiale și a încasat cel puțin un gol în 14 dintre ele, ceea ce înseamnă un procent imens, de peste 80%.

5,33e media GSP a notelor lui Dawa în acest sezon, e printre ultimii, sub el sunt doar V. Crețu, Oct. Popescu, Haruț, Bouhenna și Rusu

Dawa a fost titular în 16 jocuri, singurul în care a intrat pe parcurs a fost și singurul în care echipa a câștigat o etapă de Liga 1, 3-2 cu Chindia, când cuplul de stoperi au fost Bouhenna - Tamm. 

Pe final de joc, când scorul era deja 3-2 pentru roș-albaștri, Dică a apelat la Joyskim, iar Chindia și-a creat două situații mari de a înscrie, venite în urma unor erori individuale ale camerunezului. În lipsa lui, la meciul cu FC Argeș, FCSB îl va avea pe Tamm, iar alături de el, cel mai probabil, titular va fi Haruț, cel mai criticat jucător de către Gigi după eșecul cu Craiova.

Bouhenna, al 4-lea stoper din lot, acuză în continuare probleme medicale și e puțin probabil să fie recuperat în doar o săptămână.

330.000 de euroa costat transferul lui Dawa de la Botoșani la FCSB

Dawa a pierdut naționala

Dawa a fost în circuitul echipei naționale între 2018 și 2021, perioadă în care a bifat 9 selecții, în amicale și oficiale, dar de fix un an nu a mai intrat în atenția selecționerilor Camerunului. Nici acum, când reprezentativa africană are o acțiune cu două meciuri amicale, cu Uzbekistan și Coreea de Sud, Dawa nu s-a aflat pe lista convocaților lui Rigobert Song. 

Camerun a disputat ieri prima partidă de verificare, 0-2 cu Uzbekistan, în care a folosit un sistem cu 3 fundași centrali, titulari în defensivă fiind: Castelletto (Nantes), N'Koulou (Aris Salonic) și Ebosse (Udinese). 

Pe parcursul meciului a fost folosit și Ngadeu, fostul stoper al Botoșaniului, care e acum în Belgia, la Gent. Camerun va fi prezentă la Mondialul din Qatar, unde face parte dintr-o grupă infernală, alături de Brazilia, Elveția și Serbia

Dawa are niște deprinderi greșite de când era copil, nu e ușor să scape acum de ele

- Nicolae Dică, antrenor FCSB

2 ania petrecut Dawa la echipa secundă a lui Monaco, între 2014 și 2016, perioadă în care actualul fundaș al lui FCSB a avut 18-20 de ani

Cum ar putea arăta FCSB cu FC Argeș: Târnovanu - V. Crețu, Haruț, Tamm, Radunovici - Cordea, Olaru, Edjouma, Fl. Coman - Omrani, Compagno

Revin Dumiter și Șut

FCSB va recupera, după această pauză a campionatului, doi dintre fotbaliștii care au suferit accidentări importante în 2022. Dumiter și Șut vor fi sub comanda lui Dică și pot fi luați în calcul începând cu etapa viitoare. Dumiter n-a mai jucat din luna mai, de fapt din finalul play-off-ului, în vreme ce Șut s-a accidentat în august. 

Dumiter a evoluat deja în weekendul precedent pentru FCSB II, în Liga a 3-a, unde a și marcat. Dumiter a venit la FCSB în iulie 2021, de la Sepsi, și de atunci are 21 de apariții în campionat și 3 goluri. 

În schimb, Șut e la FCSB din vara lui 2020 și a jucat în 61 de partide. În continuare, lista accidentaților sau a celor nerefăcuți îi cuprinde pe Iulian Cristea, Ovidiu Popescu, Bouhenna și Panțîru.

VIDEO Fostul antrenor al roș-albaștrilor a comentat situația de la FCSB: „Echipa este în pericol, s-a axat mai mult pe Conference League”

Citește și alte știri de actualitate: 

Anunţul unui oficial al FRF în cazul lui Edi Iordănescu » Ce se întâmplă cu selecţionerul dacă naţionala retrogradează
Finlanda - România 1-1
Anunţul unui oficial al FRF în cazul lui Edi Iordănescu » Ce se întâmplă cu selecţionerul dacă naţionala retrogradează
Dumitru Dragomir, discurs aspru la adresa unui „tricolor”: „E lipsă de valoare!”
Finlanda - România 1-1
Dumitru Dragomir, discurs aspru la adresa unui „tricolor”: „E lipsă de valoare!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
VanBasten
VanBasten  •  24 Septembrie 2022, 22:16

"... grupă infernală, alături de Brazilia, Elveția și Serbia" :)))))))) Unde e infernul, cumetre jurnalist?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close