FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB se degradează pe zi ce trece » Cum a ajuns să arate primul „11” în acest moment

Perianu a strâns doar 5 meciuri ca titular în acest campionat FOTO Facebook FCSB
Perianu a strâns doar 5 meciuri ca titular în acest campionat FOTO Facebook FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 20 aprilie 2021 07:38 / Actualizat marti, 20 aprilie 2021 10:41

Față de ceea ce arăta la final de 2020 și start de 2021 în Liga 1, un joc consistent, o pregătire fizică de invidiat, un lot fără accidentați și un prim „11” extrem de ofertant, FCSB s-a prezentat la primul joc din play-off ca o echipă debusolată, cu multe absențe și cu o componență incredibilă la startul reprizei secunde, în care Panțâru și Perianu au evoluat ca interi.

FCSB trăiește un paradox. Continuă să reziste în fruntea clasamentului, dar pe zi ce trece și cu fiecare etapă pe care o susține arată tot mai rău și se confruntă cu tot mai multe probleme.

Deși în play-off sunt programate meciurile cu cea mai mare miză și ele vor decide câștigătoarea campionatului, trupa roș-albastră s-a prezentat la confruntarea cu Botoșani cumulând toate reperele negative, de care reușise să se elibereze în finalul anului 2020 și în startul lui 2021. Atunci când parcursul a fost unul senzațional.

FCSB, traseu senzațional după perioada COVID-19

Începând cu etapa a 6-a, imediat ce s-a scăpat de problemele cu cazurile de coronavirus, FCSB a avut un traseu senzațional în următoarele 16 runde. Un singur insucces, cu CFR în deplasare, în rest succese pe bandă rulantă și foarte puține remize.

În tot acest interval însă, echipa a reușit să-și păstreze meci de meci un „11” competitiv, din care n-au lipsit titularii incontestabili, singurul care a avut de suferit din cauza unei accidentări fiind Florinel Coman. În rest, toate piesele de rezistență erau în teren, fără să acuze niciun fel de probleme: Vlad, Ovidiu Popescu, Olaru, Moruțan, Tănase, Man!

FCSB, probleme în prima etapă din play-off cu FC Botoșani

Duminică seara, la debutul în sprintul final al sezonului, situația aproape că s-a schimbat cu 180 de grade. În primul rând, echipa a fost lovită de câteva accidentări importante: Florinel Coman, Olaru și Miron, acestora adăugându-li-se Andrei Vlad, înainte de meci, dar și Moruțan, pe parcursul jocului, motiv pentru care a și fost înlocuit. A absentat și Ovidiu Popescu, suspendat, în vreme ce starul primelor 20 de etape, Dennis Man, fusese vândut în februarie la Parma.

Așa s-a ajuns ca FCSB să fie nevoită să întoarcă rezultatul, 0-1 la pauză, având o formulă în care și-au făcut loc jucători care până de curând n-ar fi prins nici măcar lotul de 20.

Printre ei: Perianu și Vână, în vreme ce Straton nu mai apăruse între buturi de mai bine de o jumătate de an! În plus, Panțâru, un fundaș stânga clasic, a fost folosit ca inter în modulul 4-3-3, tot din cauza lipsei de soluții viabile!

Și între primii 11, echipa a conținut variante de avarie, gen Istrate și Haruț, pe care FCSB nu i-ar fi luat în calcul dacă nu ar fi avut probleme de efectiv.

Echipa standard final de 2020 - start de 2021:

Vlad - Ov. Popescu, Miron, I. Cristea, Radunovici - Moruțan, Șut, Olaru - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman (Oct. Popescu)

Echipa cu care FCSB a jucat mare parte din repriza secundă cu Botoșani:

Straton - Crețu, Haruț, Cristea, Radunovici - Panțâru, Șut, Perianu - Vînă, Fl. Tănase, Oct. Popescu

FCSB se degradează pe zi ce trece » Cum a ajuns să arate primul „11” în acest moment

Gigi Becali ordonă: „Panțâru titular”

Primul „11” al FCSB-ului va suferi sigur modificări substanțiale la confruntarea cu Clinceni. În primul rând, va reveni Ovidiu Popescu, însă postul pe care va evolua rămâne sub semnul întrebării: fundaș dreapta, stoper sau chiar inter la mijlocul terenului? În plus, e posibil să revină între buturi și Vlad, iar un alt jucător care va fi titular și care duminică a fost doar pe bancă e Panțâru. Argumentele sale sunt, de fapt, ordinele patronului. 

„De 18 ani sunt în fotbal şi am avut multe goluri care mi-au provocat bucurii deosebite. La golul lui Panţâru m-am bucurat cel mai tare, chiar și peste de la cele din Champions League. A fost gol de trei puncte şi de campionat. L-a băgat inter dreapta şi a marcat, el care e fundaş! Pe Panţâru o să-l vedeți în permanență, aduce baftă și bucurie. El va fi titular, mi-a adus bucurie. Nu mă interesează, să facă antrenorul ce vrea, dar să-i găsească loc în echipă! Ăsta e ordinul meu”, a spus Becali. Panțâru n-a mai fost titular la un meci de Liga 1 de 4 luni, mai precis de pe 18 decembrie, de la jocul Craiova - FCSB 0-2, când a fost înlocuit la pauză.

Darius Olaru, apt pentru derby-uri?

Accidentat în meciul cu Sepsi, Darius Olaru a lipsit la jocul cu Botoșani și nu va fi recuperat nici pentru întâlnirea cu Clinceni, de joi, care se va desfășura la Călărași. De fapt, în cazul său, toate eforturile staff-ului medical sunt pentru a fi apt la ora celor două derby-uri, cu echipele de pe podium, principalele rivale în lupta pentru titlu. FCSB o va întâlni pe Craiova, în Bănie, joia viitoare, în vreme ce derby-ul cu CFR e programat, acasă, la Giurgiu, luni, 3 mai.

MM Stoica, încredere de 1 euro în Octavian Popescu

Gigi Becali a dezvăluit ieri, într-o intervenție la ProX, că a făcut un pariu inedit cu managerul Mihai Stoica, pe parcursul meciului cu Botoșani. „Am făcut pariu cu MM, eu 1.000.000 de euro contra 1 euro, că Octavian Popescu va marca. Nu pot să spun mai multe acum, o să zic când va veni vremea. Pe Octavian Popescu vreau să-l ţin până la 21 de ani. Dacă primesc 30.000.000 de euro îl vând mai repede. Nu-l luam dacă nu-mi spuneau cei de la Academie că e bun”, a spus Becali. Popescu a împlinit 18 ani în decembrie și reușita de duminică e a doua a sa în Liga 1.

VIDEO. Ion Marin așteaptă mai mult de la FCSB și CFR Cluj: „Vreau să vedem și noi calitate, niște idei tactice puse în practică!”

Citește și alte știri din fotbalul intern:

Trică a izbucnit după succesul cu Rapid: „Nu mă simt bine. Dumnezeu le vede pe toate!”

Hoban l-a rupt pe Moruțan! S-ar fi lăudat în vestiar: „L-am scos din joc o lună!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (40)
potera
potera  •  20 Aprilie 2021, 20:52
Postat de stelbz pe 20 Aprilie 2021, 12:33

Oare alde Craitoiu, Udrea si Raureanu au aflat despre DEGRADAREA(!!!) pusa la cale de catre CFR Cluj ????De tactica CFR-ului pusa la cale pentru a castiga titlul de campioana ? De faptul de a-si scoate adversarii de la Steaua din joc ? S-a vazut si din meciurile precedente, dar acum din meciul de Supercupa de la Ploiesti, iar antistelistii nu au vrut sa vada ! Si se pare ca le merge din plin ! Chiar si Sepsi foloseste aceasta tactica murdara ! Fotbalistii de la Steaua Bucuresti au aflat ca Hoban de la CFR Cluj s-a laudat in vestiar: "L-am scos din joc pentru o luna pe Morutan!".....Rusine CFR ! Rusine Hoban !

Ai dreptate, chiar gsp are un titlu „Hoban l-a rupt pe Moruțan! S-ar fi lăudat în vestiar: „L-am scos din joc o lună!””.. La care mai adăugăm și faptul că fotbalistul cel mai faultat din Liga 1 este Olaru. Majoritatea echipelor joacă la intimidare cu Steaua și de multe ori cu mult peste limita regulamentară, cele care joacă corect și care mai ales joacă fotbal, sunt considerate prietene sau vasalele lui Jiji... Cum poți să ai astfel de intrări la niște copii? Eu am început să joc fotbal în campionatul județean în 70, în 71 am promovat în Divizia C și aveam 1,50 m și 35 de kg, jucam în comune și când eram luat mai tare, săreau proprii spectatorii în apărarea mea, cum că aș putea să fiu copilul lor... numai în Liga 1 e cu... „focul” la ei!

ripensistu
ripensistu  •  20 Aprilie 2021, 17:41

PreaPenalul Becalie porunceste ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

luciann
luciann  •  20 Aprilie 2021, 16:07
Postat de luciann pe 20 Aprilie 2021, 15:38

Mosule, scoate-l p-asta la tablà!:) Pune-l sa se descalte (mai intài), ca sa nu-ti murdareasca parchetul, si dài cu linia la palme!:)

dă-i!:)))

Vezi toate comentariile (40)
Comentează