FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Dilemă majoră: îl poate ține Darius Olaru pe bancă pe Dennis Man? Ce spune precedentul din lot

Articol de , , - Publicat marti, 07 ianuarie 2020 09:24

FCSB are o dilemă majoră în start de an: dacă Darius Olaru, fotbalistul achiziționat de la Gaz Metan, poate să intre într-o concurență cu Dennis Man, unul dintre jucătorii pe care Gigi Becali îi consideră imposibil de scos din primul „11”. 

Gigi Becali a făcut ieri un anunț important: "Olaru va rămâne la noi, va merge în cantonament, nu-l mai lăsăm la Gaz Metan, am mare încredere în el, mai ales că poate acoperi multe posturi".

Olaru va fi prezent azi la reunire și va avea o misiune extrem de dificilă în prima jumătate anului: să câștige duelul direct cu Dennis Man pentru a putea să joace ca titular.

FCSB joacă în acest moment într-un sistem 4-3-3, iar Olaru ar putea juca fie pe postul său de bază, cel de atacant dreapta, fie în cel de inter, deși la Gaz Metan n-a fost niciodată folosit de Edi Iordănescu în această poziție. Iar pentru a putea evolua pe locul său preferat ar trebui să-l trimită pe bancă pe Man. 

S-ar putea produce o asemenea mutare, în condițiile în care Man e unul dintre cei mai bine cotați fotbaliști din lotul vicecampioanei, dar în același timp e și unul dintre preferații lui Gigi Becali? 

Cifrele celor doi în actualul sezon nu-l plasează pe Man peste Olaru, în condițiile în care Dennis a evoluat la o echipă mai bună, care a produs mult mai multe acțiuni ofensive și, implicit, fotbaliștii de atac au avut mai multe oportunități de a-și pune în valoare calitățile.

FCSB // Dilemă majoră: îl poate ține Darius Olaru pe bancă pe Dennis Man? Ce spune precedentul din lot

Amândoi au încheiat anul trecut în mare formă. Man a explodat efectiv în luna decembrie, iar în ultimele 4 partide pentru FCSB a înscris de 3 ori. 

Cireașa pe tortul prestațiilor sale a fost chiar la ultima apariție, în derby-ul cu Craiova: a făcut o fază de mare fotbalist la golul de 1-0! 

Olaru a fost și el important pentru Mediaș, în noiembrie și decembrie. A înscris două goluri, a oferit un assist și a scos lovitura liberă din care s-a marcat golul victoriei la ultimul meci, cu Viitorul, în urma căruia Gaz a luat o opțiune extrem de serioasă pentru accesul în play-off.

Nici în privința echipei naționale de tineret nu există un avans pentru Man în actualul sezon. În perioada august - decembrie 2019, cei doi au evoluat același număr de partide pentru selecționata mică, antrenată de Mirel Rădoi. Amândoi au bifat câte 4 jocuri, dar niciunul dintre ei n-a marcat vreun gol.

FCSB // Dilemă majoră: îl poate ține Darius Olaru pe bancă pe Dennis Man? Ce spune precedentul din lot

5 lunie diferența de vârstă dintre cei doi, amândoi sunt născuți în 1998: Olaru în martie, Man în august

100.000 de euroa fost diferența de preț dintre cei doi când au fost cumpărați de FCSB: Man a venit din Liga a 2-a, de la UTA, pentru 500.000 de euro, Olaru a fost achiziționat de la Mediaș, în vara trecută, pentru 600.000 de euro

5,5 milioane de euroe cota pe care o are în prezent Man, conform transfermarkt, de aproape 5 ori peste Olaru, evaluat la numai 1,1 milioane de euro

Crețu l-a trimis rezervă pe Manea 

Există un caz în actualul lot al vicecampioanei care susține faptul că indiferent câtă susținere are un fotbalist din partea lui Gigi Becali, nu doar acest argument îl menține în echipa de start. 

Cristi Manea a fost achiziționat exclusiv la solicitarea patronului, impresionat de prestațiile pe care fundașul dreapta le avusese atât în tricoul CFR-ului, cu care a câștigat două titluri, cât mai ales la turneul final al Campionatului European de tineret din vara trecută. z

Încă un fotbalist eligibil U21 

Venirea lui Olaru fortifică FCSB în privința opțiunilor pe care le va avea privind regula impusă de FRF pentru jucătorii tineri. Darius e și el eligibil, e născut în martie 1998. 

El se va adăuga unei liste impresionante, de departe ce mai spectaculoasă pe care o echipă de Liga 1 o are în acest moment pentru U21: în afara lui Olaru, mai sunt Coman, Man, Oaidă, Moruțan și portarul Vlad.

VIDEO // Darius Olaru a făcut vizita medicală cu FCSB! Primele declarații ale mijlocașului

Vezi și: 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
xclx
xclx  •  07 Ianuarie 2020, 13:44

Pozitia de baza a lui Man este atacant central... In cazul ala ar sari din schema Tanase. Nici o pierdere...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează