FOTBAL  »  Superliga  »  DERBY

FCSB - DINAMO // 3 întrebări înainte de FCSB - Dinamo » Devine Vintilă surpriza turului? Și ce se întâmplă în tribune?

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 octombrie 2019 10:51

FCSB-Dinamo ridică mai multe semne de întrebare, iar GSP.ro vă prezintă cele mai importante dintre acestea.

  • FCSB și Dinamo se înfruntă în această seară, de la ora 20:30, în derby-ul de tradiție al fotbalului românesc. Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT, FOTO și VIDEO pe GSP.ro și în direct la Look Sport, TV Digi Sport și TV Telekom Sport.

1. Serie de colecție pentru Vintilă?

FCSB a avut rezultate pozitive în ultimul timp, cele mai importante fiind cu contracandidatele la titlu: două victorii cu Viitorul și CS Universitatea Craiova, 2-1, respectiv 1-0 și un rezultat de egalitate împotriva celor de la CFR Cluj, 0-0. Astfel, Vintilă (47 de ani), antrenorul roș-albaștrilor, începe să fie văzut cu alți ochi, după ce a fost îndelung apostrofat de la numirea în funcția de tehnician al FCSB-ului.

O victorie și în Derby ar cimenta o serie incredibilă pentru un antrenor văzut drept dependent de toanele lui Gigi Becali. 

Rezultatele lui Bogdan Vintilă

  • Gaz Metan - FCSB 4-0
  • Guimaraes - FCSB 1-0
  • FCSB - Viitorul 2-1
  • Craiova - FCSB 0-1
  • FCSB - CFR 0-0
  • Metaloglobus - FCSB 0-2
  • Clinceni - FCSB 0-3

174 de meciuriFCSB - Dinamo s-au disputat în istorie, iar fiecare echipă are 59 de victorii

2. Cine se apropie de play-off?

În acest moment, FCSB și Dinamo sunt vecine de clasament, pe locurile 9, respectiv 10, roș-albaștrii având cu un punct în plus față de dinamoviști (14-13). Totuși, deși sunt departe de obiectivele anunțate la începutul sezonului, ambele formații au cunoscut un progres, după ce au fost pe ultimele 2 locuri ale campionatului din România în luna septembrie.

În cazul unei victorii, clubul finanțat de Gigi Becali ar urca, cel puțin pentru moment, pe 6, poziție de play-off.

În același timp, și Dinamo s-ar apropia de locurile fruntașe dacă ar reuși să obțină 3 puncte în această seară. Un egal nu ar ajuta foarte mult niciuna dintre formații, iar suporterii așteptă din acest motiv un meci spectaculos.

5 fotbaliștiau marcat în derby-uri, atât în poarta lui Dinamo, cât și a FCSB-ului

3. Dinamoviștii, din nou superiori în tribune?

În ultimul timp, mai exact de când FCSB a pierdut sigla și palmaresul, meciurile dintre suporterii „câinilor” și cei ai „roș-albaștrilor” a fost câștigat de cele mai multe ori de dinamoviști, indiferent dacă Dinamo a jucat acasă sau în deplasare.

Peluza dinamovistă îi va dedică acest derby - programat fix la 19 ani de la decesul „Unicului Căpitan” - lui Cătălin Hîldan, căruia îi vor dedica o scenoregrafie specială. La ora 14:00, suporterii se vor deplasa grupat spre Brănești, la locul de veci al fostului căpitan, apoi la casa lui Marin Hîldan.

În același timp, FCSB așteaptă în jur de 30.000 de spectatori pe Arena Națională: 

Eu spun că depășim 20.000, poate se ajunge la 30.000. Să fie sub 20.000 ar fi neplăcut. Dacă ai 25.000 sau 30.000 de spectatori o să fie un spectacol. Am vândut 10.000 până acum. Dinamoviștii nu se vor limita la cele 8.000 de bilete. Tot timpul au fost abili când a fost vorba să susțină echipa”, a spus Narcis Răducan, directorul sportiv al „roș-albaștrilor”, cu o zi înainte de meci.

CITEȘTE ȘI:

FCSB - DINAMO // EXCLUSIV VIDEO Ivan Pesic n-a uitat de Dinamo! Mesaj în limba română înaintea derby-ului + Care e viitorul său

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
486296171535958
Nelu Stanciu  •  05 Octombrie 2019, 16:00

Dinamo a reînceput lupta pentru evitarea retrogadării. Atât!

486296171535958
Nelu Stanciu  •  05 Octombrie 2019, 15:58

Oricum de când s-a întors ciuciuriciul Piţurcă, fotbalul e mult mai comic. Avenit circul, oameni buni! Păcat doar că arbitrează oracolul Kovacs, care a fixat deja rezultatul de azi.

andrei.f
andrei.f  •  05 Octombrie 2019, 12:56

Dinam0 nu prinde play-off-ul dar nici Steaua nu mai e de cupe europene, ciobanu vinde cu lăcomie tot ce se poate. Furtună într-un pahar cu apă e tot derby-ul !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close