FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 6-0

Crăciunescu a răbufnit la adresa lui Istvan Kovacs după eliminarea lui Steliano Filip: „E rușinos! Trebuia galben pentru simulare”

Ion Crăciunescu
Ion Crăciunescu

Articol de GSP - Publicat luni, 13 septembrie 2021 14:34 / Actualizat luni, 13 septembrie 2021 15:37

Ionel Crăciunescu, fost arbitru FIFA, a analizat prestația lui Istvan Kovacs din meciul dintre FCSB și Dinamo. Acesta este de părere că la faza eliminării lui Steliano Filip, Valentin Gheorghe ar fi trebuit să fie avertizat pentru simulare.

„Eu nu pot să-mi explic această eliminare. Am căutat circumstanțe arbitrului și nu am găsit. Am găsit un jucător care sare în sus fără să fie atins, Valentin Gheorghe. Bate pe ambele picioare și sare. Din săritură sare în adversar, nu are nicio treabă cu Filip. 

Dacă e să dai ceva aici, există un singur verdict: galben pentru simulare. Valentin Gheorghe sare în sus ca să-l păcălească pe arbitru. Nu s-a dus cu talpa sus, nu se produce contact. 

E rușinos! El nu are voie să se ducă spre un adversar dacă nu are mingea? Filip nu e ușă de biserică, dar în acest caz nu trebuia dat cartonaș roșu”, a declarat Ion Crăciunescu pentru Digisport.

Kovacs l-a eliminat pentru „comportare violentă”

În minutul 37 din Derby de România, fundașul stânga al „câinilor” a văzut direct cartonașul roșu după un duel cu Valentin Gheorghe. 

Conform Fanatik, arbitrul a venit cu o explicație surpriză pentru eliminare: „Comportare violentă - lovirea cu cotul-antebrațul a unui adversar în zona gâtului-feței, mingea fiind la aproximativ 4-5 metri de zona impactului!”

Reluările TV s-au axat pe contactul de la nivelul picioarelor, astfel că nu se poate observa clar dacă Filip își lovește sau nu cu cotul adversarul. 

În schimb pe imagini se poate vedea că Gheorghe, prăbușit de gazon, inițial acuză o lovitură la piciorul drept, apoi se ține cu mâinile de maxilar, iar staff-ul medical al celor de la FCSB îi acordă îngrijiri medicale la nivelul feței.

Crăciunescu a răbufnit la adresa lui Istvan Kovacs după eliminarea lui Steliano Filip: „E rușinos! Trebuia galben pentru simulare”

Video cu faza eliminării lui Steliano Filip

Filip: „Nu se poate așa ceva!”

După ce a văzut motivarea lui Kovacs, Steliano Filip a avut o nouă reacție, prin care neagă orice atac cu cotul asupra adversarului său. 

„Să te uiți pe reluări să vezi că jucătorul își pune mâna la picior ca și cum l-aș fi lovit. Cu piciorul! Păi cum să mă duc cu cotul? Nu aveam cum! Nu se poate așa ceva!”, a spus Filip pentru sursa citată.

Citește alte știri din fotbalul românesc:

Dario Bonetti a plecat din România » Șanse mici să revină la Dinamo! + primele două nume vehiculate pentru înlocuirea italianului

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria cu Dinamo: „I-am dezmembrat! N-au contat, puteam să le dăm 8-9 goluri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
paul_timisoara_10
paul_timisoara_10  •  14 Septembrie 2021, 15:29
Postat de florar pe 14 Septembrie 2021, 10:44

Sa radem ......cu minamovistul!!!!Iti amintesti ma meciul cand Gol trebuia eliminat in minutul 13 i Radu Petrescu nu l a eliminat????Voi ati facut scandal pentru un penalty din sfarsitul meciului!!!!Si la ultim ul meci nu a fost ma penalty in minutul 7????Deci de ce mai vorbesti de o faza anterioara????

Petrescu nu e angajatul nostru dar Tudor este la voi. Vrei sa analizam putin meciurile voastre cu Tudor la centru??? ... stai pe curul tau si bucura-te ca doar in L1 se poate asa ceva . Ca d'aia cand iesiti in lume sunteti ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paul_timisoara_10
paul_timisoara_10  •  14 Septembrie 2021, 15:15

Celor care-l plang pe Kovacs ca va fi suspendat, sau chiar penalizat eu le spun sa stea linistiti, NU VA FI si in 6-7 ani il angajeaza Becali in departament la Tudor pentru a-si primi salariile compensatorii. Urmariti va rog aspectul asta, Zota la Rapid, Tudor la FCSB, Balaj poate la CFR si veti intelege anumite decizii din Liga 1, la 10 ani distanta, dar veti intelege cum aceste canalii isi fac meseria.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

petre47
petre47  •  14 Septembrie 2021, 12:22

Fara 11 m, fara cartonas rosu: partida avea alt curs daca arbitrul n-ar fi facut atatea prostii. A stricat meciul cu *** sale.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează