FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

FCSB - DINAMO // EXCLUSIV Delegare-șoc: arbitrează arogantul Kovacs! Becali: „Nu îi e rușine? E o mizerie de om!”

Articol de , , - Publicat joi, 03 octombrie 2019 19:42

Comisia Centrală a luat o decizie surprinzătoare: l-a ales pe Istvan Kovacs, "centralul" din Carei, pentru Derby-ul de sâmbătă, în ciuda scandalurilor create de acesta la ultimele două partide la care a oficiat în Liga 1.

Derby-ul FCSB - Dinamo e aprins și mai tare de alegerea pe care a făcut-o Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, în privința celui care va oficia la centru. Grecul l-a ales pe Istvan Kovacs, nimeni altul decât cel mai controversat personaj din Liga 1 în ultima jumătate de lună. Arbitrul din Carei s-a aflat în această perioadă în mijlocul unor incidente la două meciuri importante.

1. I-a spus "Dispari!" lui Florinel Coman

La derby-ul U Craiova - FCSB 0-1, a avut o reacție halucinantă. În prima repriză, după ce a apreciat că Florinel Coman a simulat, fotbalistul celor de la FCSB i-a cerut explicații, iar replica arbitrului a venit pe un ton răstit: "Dispari!". Camerele TV au surprins acest moment, recunoscut a doua zi chiar și de Kovacs, care a postat un comunicat oficial pe site-ul FRF, în care și-a cerut scuze și a dat asigurări că nu se va mai repeta!

2. I-a spus lui Edi Iordănescu "Pleci!"

Nu mai departe de duminica trecută, la CFR - Gaz Metan 3-0, l-a eliminat la pauză pe Edi Iordănescu, care la finalul meciului i-a adus acuzații arbitrului din Carei. "E josnic ce a putut să facă. A venit la mine și mi-a zis "Pleci!". Unde să plec, că asta e meseria mea, dar dacă zice el să plec, trebuie să plec? E înjositor modul în care se comportă acest arbitru, iar dacă eu nu spun adevărul sunt dispus să ies din fotbal, dar dacă e adevărat, atunci Kovacs își asumă același lucru?", a declarat Edward Iordănescu.

În ciuda acestor incidente și a controverselor iscate în urma meciurilor respective, CCA a decis că Istvan Kovacs e cel mai indicat pentru a conduce meciul.

"Când am fost la CCA, în mandatul lui Crăciunescu, mai multe cluburi s-au plâns de comportamentul și limbajul pe care Kovacs le folosea la meciuri. Crăciunescu chiar l-a ridicat în picioare la un curs al arbitrilor și l-a dat exemplu de aroganță. Văd că n-a învățat nimic între timp și comite aceleași erori"
Dan Lăzărescu, fost asistent FIFA

"Ne tratează diferit, încercăm să vorbim cu el, dar el se crede superior, e arogant. Nu putem să zicem nimic, de parcă nu avem niciun cuvânt noi"
Nicușor Bancu, în octombrie 2018

5erori grave a făcut Kovacs în acest campionat, e liderul gafeurilor, la egalitate cu George Rădulescu

A greșit și pro, și contra FCSB-ului

În actualul campionat, Kovacs a oficiat la două partide ale FCSB-ului și în ambele a făcut erori. La Astra - FCSB 2-1 nu a acordat două penalty-uri pentru oaspeți, în vreme ce la confruntarea din Bănie, Istvan a avut o greșeală care a avantajat clubul lui Becali. În startul reprizei secunde, la scorul de 0-0, n-a văzut un penalty clar la faultul comis de Iulian Cristea asupra lui Andrei Ivan. Kovacs a lăsat jocul să continue, în finalul partidei a marcat Tsoumou și FCSB a câștigat la limită, 1-0.

Becali l-a făcut țăndări

După meciul Astra - FCSB 2-1, disputat acum două luni, patronul vicecampioanei a avut un discurs violent la adresa lui Kovacs. "Și-a bătut joc de munca acestor copii. Nu îi e rușine? E o mizerie de om. Fault clar în fața lui, ce greșeală să fie? N-a vrut să-l dea. Dacă nu l-a văzut, să se ducă la el acasă, în Ungaria! E clar că la cum a arbitrat, CFR trebuie să ia campionatul", a declarat Becali.

Va conduce al 5-lea Derby, FCSB imbatabilă până acum

Primul FCSB - Dinamo pe care Kovacs l-a condus a fost o confruntare în semifinalele Cupei României. Se întâmpla în aprilie 2014. Atunci s-a terminat 1-1, iar roș-albaștrii au mers mai departe grație victoriei din tur, 5-2. Cel dintâi meci în campionat la care a oficiat a fost în aprilie 2017, FCSB - Dinamo 2-1, goluri Alibec și Boldrin, respectiv Nemec. În total, Kovacs a condus de 4 ori Derby de România!

DATA / MECIUL
aprilie 2014 Dinamo - FCSB 1-1
aprilie 2017 FCSB - Dinamo 2-1
septembrie 2017 FCSB - Dinamo 1-0
noiembrie 2018 Dinamo - FCSB 1-1

"Se spune că dacă nu ai arbitrat un Dinamo - Steaua sau un Steaua - Dinamo, înseamnă că n-ai fost arbitru. Eu am arbitrat un astfel de meci. Important după un asemenea joc este să ieşi de pe teren şi lumea să nu vorbească cu tine și despre tine. Asta este cea mai mare laudă la adresa unui arbitru"
Istvan Kovacs

7meciuri a arbitrat Kovacs în actualul campionat, e cel mai delegat "central"

5luni au trecut de la ultimul cartonaș roșu arătat de Kovacs în Liga 1, Voluntari - Hermannstadt 2-1, disputat la finalul lunii mai

FCSB cu Kovacs la centru
29 meciuri
15 victorii
6 remize
8 înfrângeri

Dinamo cu Kovacs la centru
41 de meciuri
16 victorii
10 remize
15 înfrângeri

MECIURI ALL-TIME

E peste Hațegan, se apropie de Rainea

În ciuda faptului că abia a împlinit 35 de ani, la jumătatea lui septembrie, Kovacs e pe locul 6 all-time în privința numărului de meciuri arbitrate în Liga 1. E chiar și peste Ovidiu Hațegan și se apropie de cel care a fost cel mai mare arbitru pe care l-a avut vreodată România, Nicolae Rainea. Primul e Alexandru Tudor, nu mai puțin de 381 de partide.

ARBITRU / MECIURI LIGA 1
1. Alexandru Tudor 381
2. Cristi Balaj 341
3. Sebastian Colțescu 291
4. Sorin Corpodean 268
5. Nicolae Rainea 267
6. Istvan Kovacs 252
7. Ovidiu Hațegan 249
8. Adrian Porumboiu 239
9. Ion Crăciunescu 230
10. Marius Avram 225

A condus bine Genk - Napoli

Kovacs s-a întors ieri în țară după ce, miercuri seară, s-a aflat la centru la unul dintre meciurile din etapa a doua de Champions League. Istvan a oficiat la Genk - Napoli 0-0 și a avut o prestație bună, apreciată atât de ziarele din Belgia, cât și de cele din Italia. A fost prima confruntare europeană din actualul sezon pentru "centralul" din Carei. În iunie însă, el a fost la Euro U21, unde a condus două jocuri: Polonia - Belgia 3-2 și Germania - Serbia 6-1.

Suspendat 4 luni pentru manieră anti-FCSB

Istvan Kovacs a produs, acum 5 ani, un imens scandal după prestația pe care a avut-o în meciul ASA Tg. Mureș - FCSB 1-0. A avut nu mai puțin de 5 greșeli grave, toate împotriva roș-albaștrilor. După acel joc, Kovacs a fost suspendat de Comisia Centrală a Arbitrilor nu mai puțin de 4 luni! Multă vreme după acel joc, mai bine de 2 ani, "centralul" din Carei n-a mai oficiat partide ale celor de la FCSB!

1.100 de euroe suma pe care Kovacs o va încasa, ca barem, pentru derby-ul FCSB - Dinamo, din care își suportă singur cheltuielile de cazare, transport și masă

5.000 de euroe suma cu care Kovacs s-a ales după ce a arbitrat Genk - Napoli 0-0, în UCL, iar transportul, masa și cazarea au fost plătite tot de către UEFA

CITEȘTE ȘI:

Răzvan Burleanu, deranjat după ce LPF a anunțat introducerea VAR în Liga 1: „Trebuia să ne informeze!” + „Arbitrajul video nu va fi în acest sezon”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (57)
107054686388652
Mircea Ordean  •  04 Octombrie 2019, 08:37

Crinul de Becali vorbește de *** a altuia...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

107054686388652
Mircea Ordean  •  04 Octombrie 2019, 08:35

Când cineva este arogant, problema nu e la el, ci la acela care se tulbură de asta...

dubluv
dubluv  •  04 Octombrie 2019, 08:15

incredibila greseala lui Kovacs care si-a permis sa ii spuna lui Iordanescu "Pleci!". Eu cred ca ar trebui cel putin impuscat pentru asta.

Vezi toate comentariile (57)
Comentează