FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

FOTO Natalia Mateuț: „Am avut doi iubiți și ambii l-au avut pe tata idol! Eu spuneam «Lasă, că acum ești combinat cu fiică-sa!»” :D

Articol de - Publicat sambata, 05 octombrie 2019 00:00 / Actualizat sambata, 01 ianuarie 2022 10:14

Natalia, 30 de ani, fiica legendarului Dorin Mateuț, a povestit într-un interviu din 2019 pentru GSP ce a însemnat să crească alături de una dintre Ghetele de Aur ale „câinilor roșii”.

- Natalia, ce îți aduci aminte din cariera tatălui tău?
- Tata s-a lăsat de fotbal până să conștientizez cine era și ce făcea. După ce am crescut, am început să realizez cât de mare a fost tata în fotbal. Cred că pe băncile școlii, vorbeau colegii despre asta, lumea îmi spunea mereu „tu ești fata lui Mateuț!". 

Atunci am început să îmi dau seama că e un nume greu al fotbalului. Eu m-am născut în Spania, când juca tata la Zaragoza, dar nu îmi aduc aminte nimic de atunci. Mama însă îmi spunea că, încă de când eram la ea în burtă, m-am plimbat pe toate stadioanele pentru că mergea mereu să îl vadă pe tata. 

Am crescut cu acest fenomen, dar nu am fost niciodată microbistă. Când tata era secund la Dinamo, mergeam la meciuri să-l susțin. Eram foarte emoționată când îl vedeam pe tata acolo, pe teren.

+33 FOTO

Natalia Mateuț: „Am avut doi iubiți și ambii l-au avut pe tata favorit!”

- Ai fost în vreo situație amuzantă tocmai pentru că tatăl tău e Dorin Mateuț?
- Am avut doi iubiți și ambii l-au avut pe tata idol! (râde)

- Erau dinamoviști?
- Culmea, unul era stelist! Dar asta e, n-ai ce să faci! Știi cum e, când e cu "corasonul", te dai și cu Dinamo. Îmi spuneau mereu "băi, tu nu știi cine a fost taică-tu. Nu realizezi". Trăind cu tata, nu realizez în mod special, e adevărat. Ei tot spuneau că merg să-l vadă pe tata jucând, iar eu spuneam "lasă, că acum ești combinat cu fiică-sa!"(râde).

Natalia Mateuț: „Tata nu se mai agită ca înainte!"

- Cum e tatăl tău când vine vorba de Dinamo?
- Tata s-a retras puțin în ultimii ani. Cred că a rămas dezamăgit un pic de lipsa performanțelor echipei sale de suflet. Dinamo e clubul care l-a propulsat ca fotbalist și care l-a făcut să fie mândru că este român.

- Poate pentru că nu i s-a dat șansa să fie antrenor principal la Dinamo?
- Cu siguranță și-a dorit mult acest lucru, dar trebuie să luăm lucrurile în viață așa cum vin. El așa a făcut mereu. Acum îl văd mai detașat când se uită la fotbal, nu se mai agită ca înainte. Totuși, îl simt cumva melancolic când își amintește de momentele pe care le-a trăit pe teren.

„Când spui Dinamo, spui tot!"

- Numele Mateuț te-a ajutat în viață?
- Enorm! Am înțeles că trăim într-o lume în care trebuie să te folosești de anumite lucruri. Nu să exagerezi, dar recunosc că numele mi-a deschis multe uși pe oriunde am mers. De acolo însă mi-am continuat singură drumul, pentru că dacă nu eram eu ok cu ce făceam, mă autoexcludeam.

  • Natalia Mateuț e în acest moment realizatoare de emisiuni TV la postul Antena Stars

„Am văzut meciuri de-ale lui tata. Mamă, alerga de rupea terenul, așa mic de înălțime, era foarte tare! Comentatorii îi țipau numele: «Matteo! Matteo! Mateuuuț!». Eram foarte emoționată!"
Natalia Mateuț

88de goluri în 146 de meciuri a marcat Dorin Mateuț pentru Dinamo. A câștigat Gheata de Aur a Europei în sezonul '88/'89, când a marcat 43 de goluri în 34 de meciuri

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  05 Octombrie 2019, 09:59

sunteti experti si promotori in sustinere *** ,credeti ca tatalui -i place sa citeasca asa ceva de fica lui

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  05 Octombrie 2019, 09:45
Postat de Cosmin Bajescu pe 05 Octombrie 2019, 09:27

Nu inteleg eu bine sau fata spune ca a avut doar doi iubiti? Mi se pare haios. Poate ca daca adauga inca vreo 2 zerouri este mai aproape de adevar

Nici alea nu erau iubiri, ci "combinări"! Limbaj de realizatoare de emisiuni în România anului 2019!

spartcapus
spartcapus  •  05 Octombrie 2019, 09:37
Postat de adymartianul pe 05 Octombrie 2019, 02:16

300ml

Invidiosilor!:)))

Vezi toate comentariile (22)
Comentează