FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV VIDEO Diferența contrastantă dintre Târnovanu și Vlad: „Portarul cu calitatea asta are toate șansele să ajungă în vârf!”

Ștefan Târnovanu și Andrei Vlad // foto: Imago Images
Ștefan Târnovanu și Andrei Vlad // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 14 martie 2022 09:43 / Actualizat luni, 14 martie 2022 11:34

Benone Dohot (58 de ani), fostul antrenor de portari de la Poli Iași, care l-a „crescut” pe Ștefan Târnovanu (21), goalkeeperul de la FCSB, a numit diferența majoră între acesta și rivalul său pe post, Andrei Vlad (22).

Ștefan Târnovanu, portarul anunțat titular la FCSB în play-off, a fost crescut de Poli Iași. În Copou a lucrat îndeaproape cu fostul portar Benone Dohot, care l-a pregătit pentru fotbalul mare.

Încă apropiat de Târnovanu, Dohot a explicat la GSP Live ce-l diferențiază pe acesta de Andrei Vlad, portarul care a fost titular la FCSB în marea parte a sezonului, dar a fost scos din lot ca urmare a gafelor sale costisitoare.

MM Stoica îl ia peste picior pe Dan Petrescu: „Voi vorbi cu Rotaru, poate găsim o variantă”
IRONIE
MM Stoica îl ia peste picior pe Dan Petrescu: „Voi vorbi cu Rotaru, poate găsim o variantă”

Diferența contrastantă dintre Andrei Vlad și Ștefan Târnovanu: „La el, problema e psihicul”

„Problema la Vlad stă în psihic, ceea ce nu e cazul la Ștefan. Mi-a spus că Vlad e un portar fantastic, că n-a văzut un portar care să se pregătească așa bine și serios. Eu am constatat că psihic nu stă bine.

Vă spun o problemă pe care a întâmpinat-o Ștefan. Unul dintre antrenorii de la Iași l-a scos din lot după un meci. A luat un gol stupid, și antrenorul l-a scos afară din lot. Era un antrenor care la toate echipele s-a temut, a acuzat tot timpul că este «vândut».

L-a scos afară și mi-a zis să nu-l mai primesc la antrenament. Mă durea inima, era copilul meu căruia i-am spus că n-are voie să intre pe stadion.

Știți cum am procedat? Făceam antrenament de dimineață cu echipa, iar după-amiaza veneam pe ascuns și făceam antrenamente cu el, doar noi doi.

A fost incredibil, spuneai că nu s-a întâmplat nimic cu el! Îmi venea să-l omor, să-l bag în pământ, iar el nu avea nicio treabă, nu îl afecta cu nimic. Portarul cu calitatea asta are toate șansele să ajungă în vârf.

Eu am fost portar și știu cum e, când luam un gol stupid tot meciul eram terminat. El n-are nicio problemă”, a spus Dohot la GSP Live. 

Târnovanu, scos din lot de Mircea Rednic de două ori! 

Meciul la care s-a referit fostul portar este Poli Iași - CS Universitatea 2-5, în martie 2020, când Mircea Rednic era antrenorul moldovenilor. După respectiva partidă, Târnovanu n-a mai făcut parte din lotul lui Poli vreme de 4 meciuri. 

„Puriul” a adus în Copou un alt portar, pe Denis Rusu, iar la conferința de prezentare a spus: „L-am adus pe Denis ca să vedeți că avem portar, că la meciul cu Craiova n-am prea avut portar”. Un atac la adresa lui Târnovanu, pe atunci în vârstă de 19 ani.

Câteva luni mai târziu, în iunie 2020, Târnovanu a recidivat. A greșit decisiv la unicul gol al meciului Poli Iași - Academica Clinceni 0-1, și a fost scos din lot de Mircea Rednic încă o dată. Din nou, n-a mai prins foaia de joc pentru 4 partide.

De la transferul la FCSB, consemnat în august 2020, Târnovanu a adunat 5 meciuri oficiale la prima echipă roș-albastră, în care a primit 3 goluri.

Mai multe știri din Liga 1: 

Marius Șumudică nu s-a abținut » Declarația care l-a făcut să izbucnească în râs după victoria lui Rapid cu Dinamo

Ședința care a schimbat totul! » Momentul de la care a plecat seria de 7 victorii consecutive a Craiovei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
radu876
radu876  •  14 Martie 2022, 11:13

dacă vlad e messi al portarilor, tarnovan ce e? shakespeare, picasso?

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  14 Martie 2022, 10:38

...ca portar trebuie sa ai si noroc ...barele sa fie ale tale ...asta face diferenta ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează