FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB e campioana InStat » Formația lui Gigi Becali conduce la 5 din 6 parametri

FCSB e campioana InStat
FCSB e campioana InStat

Articol de , - Publicat marti, 04 august 2020 13:21 / Actualizat marti, 04 august 2020 14:13

FCSB va rata primele două locuri din Liga 1 pentru prima dată după 8 ani, însă în topul celor mai importanți parametri ai InStat, firma de monitorizare a jocurilor, e pe primul loc.

E cel mai slab sezon al FCSB-ului din 2012 și până în prezent. Va fi pentru prima dată în ultimii 8 ani în care clubul lui Gigi Becali nu reușește o clasare pe unul dintre primele două locuri. În momentul de față, echipa chiar e pe locul 5, însă cu un meci mai puțin disputat față de Botoșani, dar cu unul în plus raportat la Astra.

Și totuși un campionat ratat complet propune o concluzie realmente surprinzătoare din partea firmei InStat, cea care monitorizează și meciurile din Liga 1. Și ale cărei cifre la final de sezon spun că FCSB a fost echipa cea mai bună la cei mai importanți și relevanți parametri de joc: șuturile la și pe poartă, pasele precise, duelurile câștigate și driblingurile.

FCSB e campioana InStat

La toate acestea, în comparație cu celelalte formații din play-off care au contat și au câștigat cel puțin un meci, CFR, Craiova, Astra și Botoșani, FCSB stă cel mai bine. Cea mai mare diferență față de celelalte e în privința posesiei, a paselor precise reușite. FCSB a trecut de pragul de 431 pe meci, în vreme ce campioana CFR Cluj nici măcar nu atinge nivelul de 300!!! Și în privința driblingurilor, FCSB e prima, fiind singura din play-off care are o medie de peste 30 de astfel de momente la fiecare 90 de minute.

Singurul criteriu la care Tănase și compania nu ocupă prima poziție este cel al indexului InStat, cel care rezumă absolut toate categoriile monitorizate de firma respectivă pe parcursul unui meci. Dar chiar și aici, în ciuda distanței foarte mari din clasament față de trupa antrenată de Dan Petrescu, FCSB ține aproape, are un index de 257 față de 259 cât înregistrează clujenii. 

La 5 din 6 parametri, FCSB e prima

FCSB e campioana InStat » Formația lui Gigi Becali conduce la 5 din 6 parametri

Palmaresul direct e catastrofal: 33% din puncte

În ciuda faptului că cifrele InStat susțin că FCSB a avut cel mai bun fotbal, rezultatele de pe parcursul campionatului împotriva echipelor care acum se află pe primele 4 locuri au fost foarte slabe. Singura echipă cu care FCSB e pe plus e Craiova, pe care a bătut-o de 3 ori. În schimb, cu CFR și cu Astra a suportat câte 3 eșecuri. Din totalul de 15 meciuri, cel cu Astra din ultima etapă încă nu s-a disputat, FCSB a câștigat doar 4, dar a pierdut 8. Are un procentaj al punctelor câștigate de numai 33%. 

FCSB cu primele 4 în acest sezon

FCSB e campioana InStat » Formația lui Gigi Becali conduce la 5 din 6 parametri

Cum a arătat Liga 1 la precedenta clasare în afara primelor două locuri

Ultima dată când FCSB a terminat mai jos de locul 2 a fost în 2011-2012. Atunci, roș-albaștrii au fost pe poziția a 3-a, într-un campionat care conținea 18 echipe și care nu avea play-off și play-out. În acel sezon, pe ultimele 5 locuri au terminat Petrolul, ASA Tg. Mureș, Voința Sibiu, Sportul și Mioveni. 

Top 6 în 2011-2012

  • 1. CFR 71 puncte
  • 2. Vaslui 70 
  • 3. FCSB 66 
  • 4. Rapid 64 
  • 5. Dinamo 62 
  • 6. Oțelul 52

VIDEO. Cozmin Gușă: „FCSB-ul nu o să își revină, problema este Gigi Becali”

Citește și alte știri despre FCSB: 

Un fotbalist a reușit eventul în acest sezon! Performanța inedită a internaționalului român

EXCLUSIV Anamaria Prodan face echipă de play-off la Hermannstadt! A transferat jucătorul dorit de Gigi Becali

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
caoradea
caoradea  •  04 August 2020, 22:41

Alt articol de 2 bani de Udrisor si Craitisor....Mai bine mergeti la.mare si scrieti vancan, lasati-va de meseria asta ca e jale mare !!! Nu mai.poti deschide nici siteul asta, amatorism la maxim. Ma las de sportul asta, adica de citit. Mai bine Dostoievski decat voi.

1663755793951448
Costi Costinel  •  04 August 2020, 18:15
Postat de Costi Costinel pe 04 August 2020, 18:09

..stati trancalailor .. ca vine VAR-ul !! Atunci sa-i vad pe *** , olteni ...si alti cocalari , fara ajutoare de la barsani , hategani ,kovaci...petresti , etc!!

alo gsp ... *** e termen vulgar sau jignitor?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1663755793951448
Costi Costinel  •  04 August 2020, 18:09

..stati trancalailor .. ca vine VAR-ul !! Atunci sa-i vad pe *** , olteni ...si alti cocalari , fara ajutoare de la barsani , hategani ,kovaci...petresti , etc!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează