FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - U CLUJ

Gigi Becali a ales echipa care luptă pentru titlu » Cum arată primul „11” de la FCSB: 9 titulari indiscutabili + două semne de întrebare

Sursă foto: Facebook @ FCSB
Sursă foto: Facebook @ FCSB

Articol de , , - Publicat joi, 14 iulie 2022 12:21 / Actualizat joi, 14 iulie 2022 12:28

Primul „11” de la FCSB pentru noul sezon conține 9 titulari indiscutabili, singurele posturi rămase neantamate sunt cel de al doilea fundaș central și de închizător.

  • FCSB - U Cluj va avea loc duminică, de la ora 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.

FCSB știe 9 din 11 titulari pentru noul sezon

FCSB va debuta duminică în noul sezon, în care are ca targeturi prezența în grupele Conference League și câștigarea campionatului. Dintre jucătorii de bază din sezonul precedent l-a pierdut pe Iulian Cristea, accidentat grav la echipa națională, urmând să fie indisponibil până în februarie 2023.

Varga taie în carne vie la CFR Cluj » 4 oameni vor fi dați afară: „V-ați bătut joc de mine!” + Rădoi a refuzat oferta! GSP a aflat noul favorit-surpriză
CFR CLUJ - PYUNIK EREVAN 2-2, 3-4 LA PENALTY-URI
Varga taie în carne vie la CFR Cluj » 4 oameni vor fi dați afară: „V-ați bătut joc de mine!” + Rădoi a refuzat oferta! GSP a aflat noul favorit-surpriză

Capitolul achiziții e foarte sărac și a însemnat jucători doar în centrul defensivei, unde startul campionatului nu va mai regăsi nici unul dintre cei 3 stoperi cu care s-a terminat sezonul trecut: Vinicius, Miron, Cristea.

Ovidiu Popescu ține pe bară 4 fundași dreapta

Meciurile amicale, situația medicală sau momentul în care s-au produs transferurile au creionat deja, raportat la lotul din prezent, modul în care se prezintă „11”-le standard.

Sunt câțiva jucători care au locul asigurat, în frunte cu Florin Tănase, cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1, 30.000 de euro net lunar. Ceilalți care sunt siguri de un tricou de titular sunt cei cu potențial de a fi vânduți: Olaru, Octavian Popescu, Cordea, Florinel Coman.

Apoi, urmează cei care și-au câștigat locul de titulari pe parcursul campionatului trecut: Târnovanu în poartă, Radunovici fundaș stânga și Ovidiu Popescu fundaș dreapta. Dacă misiunea muntenegreanului e simplă, Panțâru fiind în continuare indisponibil, iar Sorin Șerban prea crud pentru acest nivel, aparițiile lui Târnovanu și Ovidiu Popescu sunt spectaculoase.

Tânărul goalkeeper a făcut un play-off senzațional și continuă să-l țină pe bară pe Vlad. Performanța lui Popescu e și mai mare. E prima variantă pe postul unde există cele mai multe soluții: Vali Crețu, Pantea, Florin Achim și chiar și Haruț.

Dawa e în pole

Mai rămân doar 3 posturi, chiar axul defensiv: cei doi stoperi și mijlocașul central din fața apărării. În privința unuia dintre cei doi fundași centrali, Dawa a câștigat lupta. N-a ratat pregătirea, a evoluat în amicale și are o poziție câștigată, anunțându-se, cel puțin la început, un titular clar.

În ceea ce privește al doilea stoper, duminică, la meciul cu U Cluj, aproape sigur, în echipa de start va fi Haruț, însă e doar o titularizare conjuncturală. Pe acest post se bat 3 nume: Bouhenna, care a suferit o leziune musculară și abia de luni a revenit la antrenamente ușoare, Tamm, estonianul care a fost achiziționat în urmă cu câteva zile, dar și Haruț, readus de la Botoțani, dar care are cele mai mici șanse, având în vedere prestațiile slabe din jocurile de verificare.

Edjouma a recuperat ecartul față de Șut

Al doilea mare semn de întrebare e în privința mijlocașului central defensiv. Deși Șut a terminat sezonul trecut din postura de titular, Edjouma a recuperat ecartul în pauza de vară.

Parametrii săi fizici sunt peste cei pe care îi avea atunci când a venit de la Botoșani, iar nivelul arătat în amicale a fost extrem de apreciat de Toni Petrea, care acum îl vede peste Șut. În jocul de la Galați, cu Oțelul, ultimul de verificare, Petrea l-a și folosit în distribuția de start și pare că și-a câştigat, măcar pentru prima etapă, un tricou de titular. 

Cum se anunță acum echipa de bază de la FCSB:

Târnovanu - Ov. Popescu, Tamm (Bouhenna, Haruț), Dawa, Radunovici - Olaru, Edjouma (Șut), Oct. Popescu - Cordea, Fl. Tănase, Fl. Coman

Cum a arătat FCSB la primul meci oficial din 2021-2022, 0-0 la Botoșani:

  • A. Vlad - V. Crețu, Haruț, Vucur, Radunovici - Moruțan, Al. Crețu, Oaidă - Cordea, Fl. Tănase, Oct. Popescu

Cum arată programul primelor 2 săptămâni

  • 17 iulie: FCSB - U Cluj (Liga 1)
  • 21 iulie: Saburtalo/Partizani Tirana - FCSB (Conference League)
  • 24 iulie: Rapid - FCSB (Liga 1)
  • 28 iulie: FCSB - Saburtalo/Partizani Tirana (Conference League)
  • 1 august: FCSB - FCU Craiova (Liga 1)

Totul despre FCSB - U Cluj:

Citește mai multe știri despre FCSB:

MM Stoica, după eliminarea lui CFR cu Pyunik: „Au câștigat degeaba campionatul”
CFR CLUJ - PYUNIK 2-2, 3-4 după penalty-uri
MM Stoica, după eliminarea lui CFR cu Pyunik: „Au câștigat degeaba campionatul”
Rangers, pe urmele unei vedete de la FCSB » Internaționalul român ar putea deveni coleg cu Ianis Hagi
FCSB
Rangers, pe urmele unei vedete de la FCSB » Internaționalul român ar putea deveni coleg cu Ianis Hagi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  15 Iulie 2022, 23:09

U Cluj așteaptă de la FCSB o primire de nota 10.... Haide U !!!

tinn_2
tinn_2  •  15 Iulie 2022, 22:49

unde a stabilit-o, unde a zis-o? io zic că n-ați nimerito de loc, e ca echipele aiuristice care le dădeați la națională

tinn_2
tinn_2  •  15 Iulie 2022, 22:39
Postat de mihai041 pe 14 Iulie 2022, 19:40

Steaua joacă în liga 2. Nu are cum să joace în primăvara europeană. Doar cu Dinamo sau Chiajna.

iar v-0 trimis cu clona? rizibil

Vezi toate comentariile (13)
Comentează