FOTBAL  »  LIGA 1  »  FCSB

FCSB // EXCLUSIV Marian Lupu, dezvăluiri despre accidentări: „Am solicitat doctorului să facă analize medicale pentru Man, Coman și Nedelcu. Din momentul acela nu mi s-a mai cerut părerea”

Dennis Man
Dennis Man

Articol de GSP - Publicat luni, 05 august 2019 13:00

Marian Lupu, preparatorul fizic dat afară săptămâna trecută de la FCSB, oferă primul interviu despre cum s-a produs demiterea sa.

Lupu a dat detalii din vestiarul celor de la FCSB și a povestit despre accidentarea lui Dennis Man. Mai mult, fostul om din staff-ul roș-albaștilor a dezvăluit cum a cerut analize suplimentare pentru Man, Florinel Coman și Dragoș Nedelcu, după ce a observat anumite probleme medicale.

- Cum s-a procedat în privința jucătorilor care au fost la Euro U21? Cine a decis câte zile de vacanță și ce pregătire fizică să facă?
- Am fost anunțat că se vor prezenta la echipă pe 6 iulie, iar pe 11 iulie e primul meci oficial. Nu știu cine a decis, eu doar am fost înștiintat. Man a avut vacanță o săptămână, imediat după terminarea campionatului, apoi acțiunile de la cele două naționale. A mai avut încă o săptămână liberă, nu a avut program individual de pregătire, ar fi fost prea mult. Coman, Nedelcu și Vlad au avut aproape trei săptămâni vacanță, plus că ei împreună cu ceilalți jucători au avut programe personalizate. Cei de la U21 au avut programe de menținere, iar ceilalți de tranziție.

- Și recomandarea ta care a fost în cazul lui Man?
- Repet, am fost anunțat că se va prezenta pe 6 iulie și că va juca pe 11 iulie. Argumentul a fost: „Nu sunt alte soluții”.

- De ce ai spus că era normal ca Man să se accidenteze?
- Sistemul de monitorizare pe care îl folosim ne ajută să vedem live activitatea cardiacă în timpul efortului, dar acționează și ca un locator GPS, astfel putem afla exact distanța parcursă, precum și intensitatea efortului. Având aceste date, am observat că randamentul lui Man este scăzut și cu o activitate cardiacă mult mai intensă față de parametrii lui obișnuiți. Am solicitat doctorului să facă analize medicale pentru Man, Coman și Nedelcu fiindcă și ei aveau cam același gen de problemă, dar la o scară mai joasă. Din momentul acela nu mi s-a mai cerut părerea.

Citește și:

EXCLUSIV Marian Lupu, preparatorul alungat de Gigi Becali, rupe tăcerea: „MM Stoica mi-a spus că am greșit pregătirea fizică” + dezvăluire alarmantă despre Dennis Man

Playtech: BOMBĂ! Ianis Hagi, transferul vieții. Rangers, oferte incredibile primite astăzi: scoțienii sunt siguri


Comentarii (1)
886735658133434
Anton Marian Sorin  •  05 August 2019, 14:51

Toata problema la echipa e imbirligatorul de MM.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează