FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // EXCLUSIV Moment istoric! Becali devine patron de fotbal feminin » Cine sunt noile transferuri ale lui Gigi

Articol de , , - Publicat luni, 27 ianuarie 2020 09:00

FCSB // Obligat de regulament și de amiciția recent legată cu Răzvan Burleanu, Gigi Becali nu mai protestează, adoptă un club de fotbal feminin. FC Fair-Play București e formația care va funcționa ca „filială” a FCSB în campionatul fetelor. 

Becali critica de un an decizia Federației de a obliga cluburile din Liga 1 să-și facă și echipe de fete, acum a renunțat la opoziție. Acceptă regula FRF și din obligație, și datorită prieteniei nou-născute între el și Răzvan Burleanu.

Și pe președinte îl contestase, dar au discutat în urmă cu câteva luni și au făcut pace. Burleanu i-a promis că Federația nu are nimic împotriva FCSB, așa cum avea Becali impresia, Gigi îi întoarce favoarea prin a renunța să mai „desființeze” ideile de la „Casa Fotbalului”. 

Și la feminin îl întrece Clujul 

Se aliniază și la fotbalul feminin, un sport pe care-l socotea „împotriva lui Dumnezeu” în urmă cu șase luni. FRF a stabilit că toate cluburile din Liga 1 vor fi forțate să aibă și echipe de fete începând cu sezonul 2020-2021, o condiție necesară pentru obținerea licenței. 

Soluția pe care a găsit-o Becali pentru respectarea regulii: adoptă o formație feminină deja existentă.  

FC Fair-Play București va fi echipa de fete a lui Gigi. E a 11-a clasată din 12 în clasamentul primei ligi de fotbal feminin. Liderul e tot din Cluj, la fel ca în competiția băieților. 

FCSB // EXCLUSIV Moment istoric! Becali devine patron de fotbal feminin » Cine sunt noile transferuri ale lui Gigi

Olimpia e omoloaga CFR-ului, așa că fetele lui Becali vor avea ocazia să lupte tot împotriva ardelenilor, la fel cum se petrece și cu Man, cu Coman, fotbaliști mai cunoscuți decât sunt jucătoarele de la FC Fair-Play. Până să se implice Gigi, Fair-Play a pierdut la Cluj, în noiembrie anul trecut, cu 0-12!

Becali: „E ideea lui Satan, dar dacă așa trebuie...” 

Patronul vicecampioanei spusese recent că „dacă trebuie, voi plăti o echipă de fete ca să joace cu emblema FCSB pe piept. Chiar m-a rugat cineva dintr-un club să-i dau zece mii de euro”, fără să precizeze despre care club era vorba. 

Federația le permite formațiilor din Liga 1 masculină să procedeze astfel, să adopte echipe de fete, nu sunt obligate să înființeze de la zero societăți noi, cluburi noi. 

Dar nu asta îl încurca pe Becali: oricum, nu procedurile le respingea el. A contestat, încă de la votare, regula Federației și a considerat-o împotriva naturii: 

„Eu am păcatele mele, dar lucruri nefirești nu fac! Fotbalul feminin înseamnă aliniere la ideile lui Satan! Dacă mă obligă Burleanu să am echipă feminină, eu mă retrag din fotbal! Mădularele femeii nu sunt făcute pentru fotbal, Dumnezeu a creat-o ca să-l atragă pe bărbat, nu ca să joace fotbal! Fetele pot să joace handbal, baschet”.  

Discursul discriminator l-a păstrat și acum, când acceptă să devină patron al FC Fair-Play: ”Nu vreau să spun mai multe, că iar se zice că e discriminare. Dar eu văd lucrurile într-un fel, am opinia mea: femeile nu trebuie să joace fotbal! Dacă le lovește mingea în țâță ce facem? Dar asta e, dacă e scris în regulament...”

FCSB // EXCLUSIV Moment istoric! Becali devine patron de fotbal feminin » Cine sunt noile transferuri ale lui Gigi

„Boxul și fotbalul le schimonosesc pe femei, astea nu sunt sporturi pentru ele. Fotbalul feminin batjocorește formele pe care le-a creat Dumnezeu”  - Gigi Becali, la ProX

Becali s-a retras de la TAS 

Becali nu a criticat doar în declarațiile de la TV insistența cu care Burleanu promovează fotbalul feminin, el a încercat să desființeze de-a dreptul regula Federației. A deschis un litigiu la TAS, în care cerea să se constate că "Legea Burleanu" ar fi fost nedreaptă și neregulamentară, întrucât cluburile de băieți nu puteau fi obligate să finanțeze și fotbal feminin. 

După împăcarea lui Gigi cu Răzvan, patronul FCSB a retras memoriul de la Lausanne, nu mai ține să-l blocheze pe președintele FRF. De ce a fost nevoie de întâlnirea lor pentru împăcare? Becali l-a susținut pe Lupescu, contracandidatul lui Burleanu în alegerile din 2018. Răzvan a câștigat ușor disputa și Gigi s-a temut de răzbunarea șefului Federației: "Eu mă retrag din fotbal, îi las acțiunile nepotului meu Vasi Geambazi, că n-am ajuns să stau la cheremul lui Burleanu!". 

De când sunt prieteni, e sancționată CFR 

Imaginea de club influent, cu legături în fruntea fotbalului, pe care și-a creat-o CFR în ultimul deceniu s-a mai ciobit în ultimele luni, în care campioana a fost pedepsită de câteva ori. 

Clujul a fost eliminat din Cupa României de FC Botoșani după o partidă în care moldovenii nu respectaseră regulamentul, ei au avut atunci în lot doar cinci jucători formați la nivel național, nu șase, câți cere regulamentul. Rezultatul de pe teren fusese egal, 2-2, și botoșănenii se calificaseră după loviturile de departajare. 

Clujenii au cerut să li se permită lor accesul în faza următoare, din moment ce adversarii nu respectaseră regula. FRF a amendat-o pe FC Botoșani cu 30.000 de lei, dar i-a permis să continue în competiție. În decembrie anul trecut, Federația i-a interzis lui CFR să legitimeze jucători noi în această fereastră de transferuri, din cauza nerespectării fair-play-ului financiar. 

CFR a mers la TAS și Tribunalul de la Lausanne a suspendat sancțiunea din România până când va judeca pe fond procesul. Ardelenii au putut să-i ia pe Chipciu și pe Ciobotariu grație hotărârii din Elveția.

Noile „transferuri” ale lui Gigi Becali:

FCSB // EXCLUSIV Moment istoric! Becali devine patron de fotbal feminin » Cine sunt noile transferuri ale lui Gigi
FCSB // EXCLUSIV Moment istoric! Becali devine patron de fotbal feminin » Cine sunt noile transferuri ale lui Gigi

INTERVIU // „Nu știe nimeni din România cinci jucătoare!”

Antrenorul de la Fair-Play București, Ion Bărbăcioru, e machedon și e prieten cu Argăseală. Recunoaște tratativele cu FCSB, spune că mai lipsește doar semnarea colaborării și se plânge că fotbalul feminin nu e tratat cu seriozitate.

FCSB // EXCLUSIV Moment istoric! Becali devine patron de fotbal feminin » Cine sunt noile transferuri ale lui Gigi
  • Ion Bărbăcioru

- Domnule Bărbăcioru, e clară legătura dintre echipa dumneavoastră și FCSB? 
- Eu sunt machedon și sunt prieten de treizeci de ani cu Argăseală. El mi-a zis inițial, mai mult în glumă, să facem un parteneriat, dar văd că acum treaba a devenit serioasă. Oricum, mă contactați pentru subiectul acesta, dar presa, în general, a luat fotbalul feminin numai în derâdere. Probabil nu știți numele a cinci jucătoare din echipa noastră. Cred că nimeni nu știe cinci jucătoare! Și recunosc că nici eu nu le cunosc chiar pe toate din campionat. Dar fotbalul feminin e în creștere, e așa cum era handbalul feminin în urmă cu 25 de ani.

- Care e suma cu care va contribui Becali? Zece mii de euro? 
- V-am zis, am avut discuții, dar încă nu s-a semnat nimic și nu pot să arunc sume prin presă, că n-am chef să ajung prin tribunale, să creez subiecte pentru ziariști. Trebuie să facem un contract de colaborare foarte clar. Și eu nu fac cerșetorie, apropo de întrebarea pe care mi-ați adresat-o! Colaborarea cu FCSB ar fi bună și pentru noi, și pentru ei, dar să știți că noi trăim bine și acum. Avem și o bază materială, avem condiții bune.

- De ce credeți că v-a ales FCSB? De ce nu s-a orientat către alt club de fete? 
- Fiindcă suntem cel mai vechi și cel mai titrat club de fotbal feminin din România. Bine, a contat sigur și faptul că suntem singurul club de fete din București. Peste două săptămâni vom avea o ședință la Cheile Grădiștei, cu toate echipele de fotbal feminin, și după întâlnirea aceea vă voi putea spune mai multe. 

Vezi și: 

FCSB // Dumitru Dragomir îl compătimește pe patronul FCSB: „Uitați ce i-au făcut lui Gigi Becali!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
grim_reaper_cu_tesla
grim_reaper_cu_tesla  •  27 Ianuarie 2020, 21:59

Ultima bomba a lu burleanu , fiecare echipa sa aiba in teren un jucator peste 60 de ani , ne facem echipa nationala de old boys ...parca il vezi pe valahu la fcsb

sexilian
sexilian  •  27 Ianuarie 2020, 16:03

gheghe, esti cel mai scump BRELOC purtar de burleanu............

iobag
iobag  •  27 Ianuarie 2020, 12:29

Mai bine cumpara cesea si o baga la fotbal feminin. Talpanica pare o conducatoare de incredere si liberii din galerie deja se cred Steaua si se poarta ***, asa se rezolva ambele probleme, pot si sa fie cu adevarat Steaua nu doar o clona cu nume si *** :))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează