FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FCU CRAIOVA

UPDATE Fază „la milimetru” în FCSB - FCU Craiova » Gigi Becali e convins: „Nu e penalty!”

Istvan Kovacs, înconjurat de jucătorii lui FCSB // foto: captură DigiSport +5   FOTO
Istvan Kovacs, înconjurat de jucătorii lui FCSB // foto: captură DigiSport

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 februarie 2022 22:41 / Actualizat luni, 07 februarie 2022 10:49

Minutul 70 al meciului dintre FCSB și FCU Craiova a fost marcat de o fază controversată, la scorul de 1-1. După un duel cu Vlad Achim pe linia careului de 16 metri, Claudiu Keșeru a căzut. „Centralul” Istvan Kovacs a considerat că faultul a avut loc în afara suprafeței de pedeapsă, astfel că a dictat lovitură liberă.

UPDATE. Consens între Zotta, Porumboiu și Becali: „Nu e penalty”

Constantin Zotta, expertul Telekom Sport în arbitraj, a analizat faza, alături de moderatorul Dan Udrea și de invitatul Andrei Vochin. Concluzia lui Zotta a fost clară: „Keșeru este cel care îl calcă pe Achim. Fault în atac!”.

Adrian Porumboiu a probat: „Linia face parte din careu. Faultul pe linie se sancționează cu penalty. Numai că în faza din minutul 70 Keșeru este cel care îl calcă pe Achim, nici vorbă de penalty, nici lovitură liberă pentru FCSB nu trebuia. Aici a greșit Istvan Kovacs, că a dat lovitură liberă pentru FCSB și trebuia, de fapt, lovitură liberă pentru Craiova”, a spus fostul arbitru, potrivit Fanatik

Patronul FCSB consideră că nu se impunea acordarea unei lovituri de pedeapsă. „La Keșeru e fault în atac. Clar, vine și-l calcă pe Achim. Piciorul lui Achim este jos, pe iarbă, Keșeru vine și-l calcă”, a spus Gigi Becali în direct la Digi Sport.

Fază la limită în FCSB - FCU Craiova 

Cu 20 de minute înaintea fluierului final, Claudiu Keșeru, introdus pe teren în minutul 61, a încercat să intercepteze o pasă a lui Risto Radunovic, dar a fost doborât de Vlad Achim.

Fără a sta pe gânduri, „centralul” Istvan Kovacs a dictat lovitură liberă pentru gazde, spre nemulțumirea acestora. Jucătorii lui FCSB au cerut penalty, reclamând că faultul ar fi avut loc în interiorul careului, dar arbitrul a fost de neclintit.

FCSB - FCU CRAIOVA. „Ce-a dat, mă?” » Florinel Coman și-a făcut cruce, când a văzut decizia lui Istvan Kovacs
FCSB - FCU CRAIOVA
FCSB - FCU CRAIOVA. „Ce-a dat, mă?” » Florinel Coman și-a făcut cruce, când a văzut decizia lui Istvan Kovacs

Fază controversată în FCSB - FCU Craiova: gazdele au cerut penalty

Reluările TV de pe transmisiunea în direct au relevat că picioarele celor doi jucători s-au intersectat pe linia careului, dar nu au lămurit pe deplin faza.

Unui fost arbitru, contactat de GSP, i s-a părut că mai degrabă Keșeru l-a faultat pe Achim.

Fază „la milimetru” în FCSB - FCU Craiova » Gigi Becali e convins: „Nu e penalty!”
Contactul dintre Vlad Achim și Claudiu Keșeru // foto: captură DigiSport

Oricum, decizia care a rămas în picioare a fost lovitură liberă pentru FCSB. Claudiu Keșeru a executat-o, dar Robert Popa a respins execuția.

Roș-albaștrii au primit până la urmă un penalty, în prelungiri, după ce Sidibe l-a faultat în careu pe Ianis Stoica. Keșeru a transformat fără probleme pentru 2-2. 

FCSB - FCU Craiova 2-2 » Egal bun pentru CFR Cluj pe Arena Națională
FCSB - FCU Craiova
FCSB - FCU Craiova 2-2 » Egal bun pentru CFR Cluj pe Arena Națională

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (35)
158180581397392
Bala Nicolae  •  07 Februarie 2022, 12:25

MAI UMFLATIL MULT PE POESCU CA NU-I DEPARTE DE MAN. SE CRED MARI JUCATORI DE FOTBAL SI INTRA IN ....DEPRESIE DIN CAUZA VALORIIII.

zorrozabal
zorrozabal  •  07 Februarie 2022, 11:59

Ca sa vedeti si voi cat de inselatoare pot fi reluarile tv.!In situatia de la noi-cand reluarile servesc doar ca sa intareasca „verdictul” sa-i zicem doar„subiectiv”al comentatorilor „arbitri”-al transmisiilor tv.,putem sa fim siguri ca nici introducerea VAR nu va face dreptate in „jungla”ligii lui Becali!

hmmmm
hmmmm  •  07 Februarie 2022, 10:34

Oricum, decizia este greșită. Kaseru îl calcă pe oltean, așa că e fault în atac. Dar, dacă da invers, trebuie să dea penalty că a fost pe linie. Cred că nici el nu are vreo explicație (Kovacs).

Vezi toate comentariile (35)
Comentează