FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Fostul antrenor îi face un portret amănunțit eroului din meciul cu Topola: „I-aș fi afectat cariera dacă îi făceam asta”

Ducan e născut pe 9 februarie 2001, la Videle. El a apărut la seniorii FCSB-ului în 2018, într-un cantonament din Olanda, cu Dică antrenor +16   FOTO
Ducan e născut pe 9 februarie 2001, la Videle. El a apărut la seniorii FCSB-ului în 2018, într-un cantonament din Olanda, cu Dică antrenor

Articol de , , - Publicat sambata, 19 septembrie 2020 23:18 / Actualizat sambata, 19 septembrie 2020 23:35

Răzvan Ducan, portarul lui FCSB care a greșit la două goluri în timpul jocului cu Backa Topola și apoi a salvat lovitura de pedeapsă care a adus calificarea, e criticat aspru de neutri. Ionuț Badea l-a avut la FC Argeș în sezonul trecut și îl caracterizează în amănunt pe gafeurul-erou al roș-albaștrilor.

Răzvan Ducan a devenit personaj principal peste noapte. Până în urmă cu 11 luni, apărase numai în meciuri de juniori, împotriva unor copii de aceeași vârstă ca a lui. În octombrie 2019, a debutat în liga a doua. Joi seară, a apărut și în Europa League, într-un meci hotărâtor pentru calificarea în competiția aceasta în care premiul pentru accesul în grupe e de minimum 10 milioane de euro.

Prestația lui din timpul jocului a conținut greșeli la două dintre golurile pe care le-a marcat Bacika Topola în remiza 6-6 și a fost, în general, una nesigură. Mai mult și-a speriat colegii din defensivă decât le-a transmis încredere. Revanșa lui Răzvan a venit la loviturile de departajare, dintre care a apărat una și și-a calificat astfel echipa în turul al treilea preliminar.

Ogăraru: „Prea multe lacune la vârsta lui”

George Ogăraru l-a criticat serios la DigiSport: "Nu se poate să ajungă la vârsta aceasta cu asemenea lacune! Cu tot respectul pentru ceea ce a făcut la penalty-uri, când a salvat o dată și a plonjat pe minge în alte două ocazii, ceea ce a făcut el în timpul jocului a fost chiar grav! Bine, nu era altă soluție în lot, din cauza asta a ajuns să apere el, dar clubul trebuie să-și pregătească portarii mai bine de atât!".

Ionuț Badea: „Ar fi fost chiar culmea să nu fi avut emoții”

Ionuț Badea, antrenorul care l-a avut pe Ducan la FC Argeș în sezonul trecut, în care violeții au obținut promovarea, e convins că e greșit să fie contestat aspru goalkeeperul: 

"Nu poți să-i crești pe tineri cu critici, în niciun caz cu acuze! Dacă ai critici trebuie să le formulezi altfel, să fie ceva pozitiv, să sune ca niște sfaturi. Normal că a avut emoții în Serbia, a fost primul lui meci în Europa League! Ar fi fost chiar culmea să nu fi avut emoții!".

Badea l-a folosit pe Răzvan în 20 de partide în stagiunea la capătul căreia Argeșul a revenit în prima divizie. El e convins că Ducan poate să devină un portar foarte bun: 

"E înalt, stă bine în poartă, iese bine pe centrări. La noi a scos mingi grele de tot în unele meciuri, în altele a încasat goluri din situații simple, dar mi-am asumat de la început ce presupunea folosirea unui portar «under». Nu aveam cum să renunț la el după greșelile pe care le-a comis, ar fi însemnat să-i afectez cariera! 

La vârsta aceasta recepționează altfel mesajele, deciziile care îl privesc. Să-l arunc după o eroare sau după două l-ar fi afectat foarte mult. El are potențial, poate să-și îmbunătățească toate calitățile de care are nevoie un portar".

Ducan e un băiat cuminte, pe care eu l-am folosit în mod constant, nu am avut nici cea mai mică problemă cu el. Multe echipe din liga a doua au portari «sub vârstă»: Chindia l-a folosit pe Aioani, Rapid, Turris au avut și ele tot goalkeeperi «under». Trebuie să îți asumi că mai și greșesc, e normal" 

„Dacă am fi rămas în liga a doua am fi încercat să-l păstrăm pe Ducan. Așa, în primul eșalon, am considerat că nu avea experiență, i-ar fi fost greu să fie titular. O să crească în timp, la 19 ani e foarte mic, pentru un portar. Să nu vă apucați să-l comparați cu Donnarumma, că italianul e o excepție!" 

„Prestația din meci a unui jucător este rezultatul antrenamentelor și al stării mentale. Dacă-l critici dur pe un tânăr, el sigur nu o să mai fie în stare să joace! La portari e și mai rău, factorul mental contează și mai mult!" - Ionuț Badea, antrenorul lui FC Argeș

+12 FOTO

Comentatorul prezintă scuze 

Emil Grădinescu a comentat meciul la Look Sport și a insistat în comentariu că sârbii căutau loviturile de pedeapsă fiindcă ar fi fost siguri de victorie, din cauza slăbiciunilor pe care le arăta Ducan. Portarul a parat un penalty, colegii lui au transformat toate loviturile și FCSB a mers în turul al treilea preliminar, în care o va întâlni pe Slovan Liberec, din Cehia. 

Grădinescu a revenit ieri cu un mesaj pe Facebook: "Am fost nedrept cu Răzvan Ducan și îmi pare rău. Așa e la fotbal, te fură tensiunea meciului și ajungi să spui lucruri pe care le regreți după aceea. Răzvane, am greșit, scuze!".

VIDEO Vin ofertele pentru Florinel Coman? Victor Becali: ”Prețul corect este cel fixat de patron!”

Citește și alte știri despre FCSB: 

Gigi Becali a fost prezent la FCSB II - CSA Steaua 1-2: „Hai să-l mâncăm pe Talpan!”

OFICIAL. FCSB a anunțat două transferuri: „Mă bucur că am ajuns la un club cu o istorie atât de bogată”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
emil1986
emil1986  •  20 Septembrie 2020, 18:04

Bravo Gradinescule! Mai rar un asemenea jurnalist/comentator.

pompescu
pompescu  •  20 Septembrie 2020, 12:53

Asta e eroul de la Topola? :))))))))

palominocreek
palominocreek  •  20 Septembrie 2020, 09:36

Ogăraru are dreptate! Ducan a arătat ca un jucător de câmp trimis în poartă. Pe lângă gafele de la goluri, nici modul în care plonja după minge nu părea natural. La golul pe care l-a încasat pe colțul scurt s-a ferit pur și simplu de minge. Poți spune de Vlad că gafează din cauza lipsei de experiență și a emoțiilor, dar măcar are tehnică de portar, în schimb Ducan din păcate nu cred că are vreun viitor în meseria asta

Vezi toate comentariile (5)
Comentează