FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Fotbal Club Harababura! Cine mai înțelege ceva? 6 decizii de neînțeles luate de Gigi Becali și Bogdan Andone

Articol de , , - Publicat vineri, 26 iulie 2019 22:49

FCSB. Gigi Becali și Bogdan Andone continuă să-i amețească pe jucători pe alte poziții decât sunt ei obișnuiți. În poartă n-a intrat vreun jucător de câmp, în rest au existat experimente în toate ”departamentele” din echipă.

Mijlocașul central Ovidiu Popescu a fost fundaș dreapta, închizătorul Lucian Filip a acoperit postul de fundaș stânga. Atacantul Florin Tănase a devenit "un Pirlo", un mijlocaș care coboară ca să conducă el jocul.

Multe dintre cele care se știau despre jucătorii FCSB nu mai sunt valabile în noul sezon, din cauza subțirimii lotului și a testelor pe care le comandă Becali.

Partida cu Alașkert a conținut și ea noi experimente. După o primă repriză cu improvizații, FCSB a avut în partea a doua a jocului o formulă mai apropiată de firesc, cu fotbaliștii distribuiți în rolurile pe care le acoperă cel mai des.

Și jocul, și scorul au fost diferite: echipa "cu invenții" a terminat 45 de minute la egalitate, 0-0, apoi formația "corectă" a marcat de trei ori și a rezolvat problema calificării în turul al treilea preliminar.

În repriza secundă, Tănase a trecut ca atacant, Oaidă a apărut în linia de trei mijlocași. Au rămas Popescu și Filip improvizații, dar pe posturile lor chiar nu existau soluții specializate, vicecampioana încă mai caută fundași laterali.

Experimentele de la Erevan n-au fost singurele de când a pornit sezonul. Mandatul lui Andone abia a început și antrenorul a adunat deja câteva încercări surprinzătoare și ineficiente:

  • Mijlocașul central Răzvan Oaidă a fost extremă stânga și pe parcursul meciului și extremă dreapta în deplasarea de la Sfântu Gheorghe, 0-0 cu Sepsi. FCSB "l-a chinuit" pe Oaidă fiindcă Becali ordonase ca Tănase să rămână mijlocaș central, orice s-ar fi întâmplat.
  • Florin Tănase, extremă stânga, vârf sau al doilea atacant de meserie, a devenit "inter", mijlocaș central în 4-3-3-ul fecesebist, o poziție în care evoluează mai retras, în linie cu Oaidă sau cu Ionuț Vână. Gigi s-a cam răzgândit după jocul de la Erevan, acum e posibil ca Tănase să devină "număr 9", în locul lui Hora, pe care nu-l mai suportă patronul.
  • Mijlocașul dreapta Mihai Roman a apărut ba ca fundaș dreapta, ba ca fundaș stânga, pe cele două posturi pe care FCSB suferă cel mai tare. Roman s-a descurcat decent pentru un reprofilat. "Dar nu poate să fie el fundașul stânga! Acolo trebuie să joace un stângaci, un fotbalist capabil să urce, să împingă atacurile!", a remarcat colegul lui, Tănase.
  • Stoperul Mihai Bălașa, utilizat în trecut în Italia și ca lateral dreapta, a trecut și el pe locul fundașului stânga, pe postul nimănui.
  • Închizătorul Lucian Filip, folosit în sezonul precedent și ca fundaș central, a devenit acum fundaș stânga. Staff-ul și-a amintit că Filip a mai acoperit poziția aceea, însă experiența datează de acum zece ani, pe când Lucian era la "satelitul" Stelei, avea vârstă de juniorat.
  • Ovidiu Popescu s-a consacrat ca mijlocaș la Poli Timișoara și la FCSB, Becali l-a și poreclit "noul Lampard", iar Mihai Stoica îl considera "un box to box" perfect. S-au înșelat amândoi, Popescu a devenit fundaș dreapta! Reprofilarea s-a produs după evoluții neconvingătoare ca mijlocaș și după o accidentare gravă la genunchi, din cauza căreia a stat pe margine nouă luni.

"Nu putem vorbi de oboseală. Important e că am rămas echilibraţi, concentraţi la ceea ce aveam de făcut şi le-am spus să avem răbdare, că vom reuşi să marcăm"
Bogdan Andone, antrenor FCSB

"Când o echipă adversă se apără jos şi nu sunt spaţii, am decis să mutăm ca să avem o echipă mai mobilă, cu jucători care să alerge mai mult ala mijlocul terenului, cum e Oaidă, iar Tănase să fie mult mai mobil în joc şi să ceară mingea pe spaţii"
Bogdan Andone, antrenor FCSB

Citește și:

De ce insistă Becali ca Hora să dispară cu orice preț din primul 11 la FCSB

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
424897461037738
Nicu Valentin Vasiliu  •  27 Iulie 2019, 11:55

Daca si Mm Stoica a zis ca Becali nu se poate controla ca el insusi Becali roaga televiziunile sa nu il mai sune imediat dupa meci ! dar trist sa ai atatia bani si sa nu te poti controla practic sa fii nebun de legat'' e trist rau =)) sper sa vada Becali mesajul asta ;) o sa ajungi *** de sub unghie daca continui asa ba Becali ;)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1740017484
Bleotu Gheorghe  •  27 Iulie 2019, 11:52

La o echipa asa de mare ar trebui sa existe o strategie, nu credeti! Antrenorul ar trebuie sa pregateasca sistemul de joc, sa pregateasca jucatorii conform planului de joc! Oare cine o fi Directorul Tehnic????? Oare ce ar spune Becali daca echipa nu ar intra in grupe???? El o vede deja castigatoare a grupei!!!

nefertem
nefertem  •  27 Iulie 2019, 09:56
Postat de orlick pe 27 Iulie 2019, 09:12

FCSB a obținut maximum de puncte în Europa și n-a pornit cu stângul nici în campionat. Cu toate astea, jurnaliștii critica echipa, de parcă ar fi pe ultimul loc, precum Dinamo, sau ar fi luat (din nou) o căruță de goluri în Europa, ca echipa "regelui". La Viitorul nu vi se pare că ar fi o problema, in condițiile in care sunt zmei in Romania, dar în Europa sunt făcuți praf de echipe obscure?

Adevarul e ca se si compara Gent cu colosii din Moldova si Armenia pe care i-a intalnit fecesebeaua....

Vezi toate comentariile (20)
Comentează