FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Gianluca Zambrotta și Mauro Camoranesi, refuzați de Gigi Becali! S-a gândit și la alte nume-surpriză

Gianluca Zambrotta și Mauro Camoranesi
Gianluca Zambrotta și Mauro Camoranesi

Articol de , , - Publicat marti, 06 august 2019 09:00

FCSB. Gianluca Zambrotta și Mauro Camoranesi, cei doi foști mari fotbaliști din naționala Italiei, au fost propuși pentru a prelua postul de antrenor la FCSB, însă Becali nu i-a acceptat.

Gigi Becali a spus ieri: "Mi-au fost propuși foarte mulți antrenori. Chiar și din rândul unor foști fotbaliști din Italia". Becali n-a dezvăluit cine se află pe această listă, dar Gazeta a aflat 3 dintre aceste nume.

Toți sunt foști fotbaliști italieni mari și chiar foarte mari, dar care ca antrenori nu au realizat mare lucru, însă doi dintre ei sunt relativ la începutul acestei meserii.

 

1. Gianluca Zambrota, 42 de ani


- a jucat 7 ani la Juventus, 2 ani la Barcelona și 4 ani la AC Milan
- a fost de 3 ori campion în Serie A
- are 98 de selecții și două goluri în naționala Italiei
- a câștigat Mondialul din 2006 și a jucat finala Europeanului din 2000

Zambrotta și-a început cariera de antrenor în 2013, pe banca elvețienilor de la Chiasso, mai întâi ca secund, apo ca "principal". Apoi a dat curs unei oferte din India, la Delhi Dynamos. În prezent e unul dintre secunzii lui Cosmin Olăroiu la Jiangsu Suning, în China.

2. Mauro Camoranesi, 42 de ani

- a jucat nu mai puțin de 8 ani la Juventus
- campion în Serie A cu Juventus, echipă cu care a jucat și o finală de Champions League
- are 55 de selecții și 4 goluri în naționala Italiei
- campion mondial în 2006

Camoranesi a debutat în antrenorat în 2015, pe banca unei echipe din Mexic: Coras de Tepic. Apoi a mers la Tigre, în Argentina, țara în care s-a născut. Ultima experiență ca tehnician a fost în 2016-2017, în Mexic, la Tapachula.

3. Giuseppe Galderisi, 56 de ani


- a jucat 3 ani la Juventus, 1 an la AC Milan și 1 an la Lazio
- dublu campion în Serie A cu Juventus
- a bifat 10 selecții în naționala Italiei

Și-a început cariera de antrenor în 2000, la 37 de ani, dar în primii ani a bifat doar echipe anonime: Gubbio, Cremonese, Giulianova, Viterbese, Sambenedettese. Cele mai cunoscute nume pe care le-a pregătit: Pescara, Benevento, Triestina, Salernitana, Olhanense. Sezonul trecut a fost pe banca lui Gubbio, în Serie C.

Așa era și Zenga acum 15 ani!

În vara lui 2004, după demisia lui Pițurcă, lui Becali i-a fost propus ca antrenor tot un nume mare de fost fotbalist italian care nu făcuse aproape nimic ca tehnician. Zenga apărase poarta lui Inter timp de 16 ani, cu care câștigase titlul și de două ori Cupa UEFA, iar în naționala Italiei a bifat 58 de partide și a jucat semifinala Mondialului din 1990. Becali a acceptat atunci și echipa a avut un sezon excelent: a câștigat titlul după 4 ani de pauză și a mers în primăvara Cupei UEFA, până în optimile de finală.

S-a gândit și la alte nume-surpriză

Lista celor pe care Gigi Becali i-a luat în calcul ca potențiali înlocuitori pentru Bogdan Andone nu s-a oprit doar la Mangia, Zenga și Cătălin Anghel.

Patronul celor de la FCSB s-a gândit și la Vasile Miriuță, Marius Măldărășanu, dar și la Daniel Isăilă. Toți sunt sub contract în acest moment.

Miriuță e în Ungaria, la Kisvarda, Măldărășanu e la Metaloglobus, în Liga 2, iar Isăilă se află în prima ligă din Arabia Saudită, la Al Hazem.

"Am văzut că s-a scris că negociez cu Laurențiu Roșu, nu e nimic adevărat! Credeți-mă pe cuvânt, habar n-aveam că Roșu e antrenor"
Gigi Becali

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
138672209828437
Gelu Oanca  •  06 August 2019, 18:25

Eu nu stiu cum puteti crede, ce prostii spune acest personaj. Acest om minte cum deschide gura, ca la refuzat pe x, pe y, si el pune antrenori de curtea scoli. Sa lamurit antrenori cu el, ei sa antreneze echipa si un cioban sa faca primul 11 si schimbarile.

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  06 August 2019, 14:15

E coada pe victoriei de la universitate la palat numai cu antrenori unul si unul care satu in limba s-a fie secunzii oierului si s-o antreneze pe fcsb!!! In orice caz pana la anul pe vremea asta are de unde alege!!!

104354204195252
Pierre Tzutzea  •  06 August 2019, 11:48

nu credeam ca Dumnezeu va raspunde atit de repede domnului cu oile avind cred si azi ziare *** pentru ca la cum vorbeste are nevoie de *** intregi de hirtie specifica. acest om trebuie compatimit. din saracie sa sari in bogatie nu a fost decit o cacealma data de Dumnezeu unui fariseu unui actor de proasta calitate care vrea sa fie bine si cu ala si cu celalalt ca nu se stie. iar el are un scop dupa cum a spus anume "banii taticu." nu tu credinta nu tu suflet nu tu omenie ci doar sa te umileasca . va mai aduceti aminte de un portat brazilian care l-a blestemat? pai incep sa se vada "roadele." curind nici fotbalistii nu mai vor sa vina decit lauzele care vor sa mai faca o tura prin fotbal sa apara si ei ca au jucat pe la o echipa mai acatarii. ma gindeam la toata comedia. il dai afara pe dica pe gilca, pe teja ca sa te incurci cu amatori? iar acum sa accepti daca se poate si pe ...LUTZU? omul trebuie compatimit. M-as ruga pentru el ca fiind om la nevoie dar sa nu-mi cereti sa-l iubesc ca asta nu se poate si imi asum toate consecintele... pina atunci il vad ca nu are somn ca seduce nopatea sa bage niste brinza cu ceapa in el scarpindu-se pe unde apuca ... plescaind si spunind " mi se rupe."sa dea Dumnezeu sa...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close