FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali, explicație inedită pentru angajarea lui Dinu Todoran: „Nu mă învață cineva pe mine, nici cel mai mare economist de la Harvard”

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 mai 2021 09:08 / Actualizat sambata, 29 mai 2021 13:23

Gigi Becali (62 de ani) a oferit o explicație aparte atunci când a fost întrebat despre numirea lui Dinu Todoran (42) ca antrenor principal la FCSB.

După ce Toni Petrea a decis să nu își prelungească contractul cu FCSB, Gigi Becali a început căutările pentru un nou antrenor. Alesul latifundiarului a fost Dinu Todoran, decizie surprinzătoare având în vedere lipsa de rezultate și de experiență ca antrenor a fostului mijlocaș.

Chestionat pe seama alegerii lui Todoran, Becali a venit cu o explicație inedită.

Gigi Becali: „Am afacerile în sânge”

„Iubesc oamenii, îmi place mereu să merg departe cu ei. Dar, e greu să mă învețe cineva economie pe mine. Nici cel mai mare economist de la Harvard nu mă poate schimba. Eu am afacerile în sânge. Merg pe drumul meu.

Am tot auzit, mi-au spus mai multe persoane, că de ce nu pun un manager, un antrenor la echipă, dar mi-e frică să risc bani! Și am și experiență cu multe situații în care averea ta e pe mâna altora. Și atunci, de ce? Nu fur, nu deranjez, e treaba lor să comenteze. Dar, uite, eu nu sunt la faliment și nici la insolvență”, a declarat Becali pentru digisport.ro.

Todoran vine la FCSB cu un CV descurajant

Aventura la FCSB va fi cea mai mare provocare din cariera de antrenor a fostului mijlocaș, care până acum a mai pregătit FC Voluntari (echipa de seniori și echipa de juniori) și CSM Slatina.

În Liga 1, la FC Voluntari, Todoran a avut două mandate: 3 meciuri în sezonul 2016-2017 și 10 în sezonul 2018-2019. Mai are și trei partide în Cupa României. Cu el pe bancă, ilfovenii au obținut o singură victorie în Liga 1, 4-0 contra Concordiei Chiajna, pe 19 octombrie 2018. 

În rest, Todoran a mai avut 6 egaluri și 6 înfrângeri. În Cupa României a obținut două victorii (Mioveni și FC Botoșani).

În decembrie 2020, Todoran era numit antrenor la CSM Slatina, care se afla atunci pe locul 15, cu 13 puncte, după parcurgerea a 15 etape din Liga 2. Fostul mijlocaș a rezita doar până în martie 2021, timp în care a bifat 5 meciuri: trei înfrângeri și două egaluri.

14,2%e procentajul victoriilor lui Todoran la Voluntari și Slatina

Sfaturile nașului: argumente lui Becali, sinceritate în vestiar

Marius Măldărășanu e nașul lui Dinu Todoran, cu care a fost coleg la Petrolul. „E bine pregătit și merită să i se acorde încredere. Duce la presiune. A-i da în cap e foarte ușor, dar nu cred că e normal să fie tratat astfel. E un antrenor tânăr, nimeni nu s-a născut cu experiență, pe care o acumulezi inclusiv greșind. 

Sigur, toată lumea se raportează acum la relația cu Becali și problemele pot apărea dacă se ivesc intervenții nefirești din lojă. Mi-e greu să-mi dau seama cum va gestiona această chestie. Dar i-am spus și lui să aibă grijă să-i argumenteze patronului orice decizie, să-l facă să înțeleagă de ce vrea să ia o anumită hotărâre, de ce intenționează să vină cu o surpriză în meciul X sau să folosească sistemul Y. 

Până la urmă, e firesc să ai un dialog cu cel care te plătește. La fel, i-am sugerat să fie sincer în discuțiile cu fotbaliștii, fiindcă numitorul comun al tuturor e să facă performanță și să câștige bani”, a declarat Măldărășanu pentru GSP.ro. 

Măldărășanu crede că Todoran va încerca să mizeze la FCSB pe formula sa favorită, 4-3-3, și punctează că „îi place să construiască jocul de la portar, iar faptul că are în vestiar jucători de top îl va ajuta să fie foarte mobil în abordarea partidelor”.

Dinu e plin de viață, sufletul petrecerilor când e vorba de distracție. Un tip de gașcă, fără excese, cu charismă. Știe să întrețină atmosfera, iar asta contează enorm într-un vestiar.
Marius Măldărășanu

VIDEO. Lecția primită de Dinu Todoran de la Basarab Panduru

Citește mai multe știri despre FCSB:

Alexandru Crețu, ademenit la FCSB cu un contract imens pentru Liga 1 » GSP prezintă toate detaliile propunerii

FCSB a făcut „eventul” » Tănase și Moruțan au spart tiparele într-un sezon eșuat pentru echipa lui Becali

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
753720451412471
Andrei Ionescu  •  30 Mai 2021, 16:36

Iubesc oamenii, îmi place mereu să merg departe cu ei. -fugi ma gigi de aici! iubesti banii! Dar, e greu să mă învețe cineva economie pe mine. -hai ca nu stii ce vorbesti! tu nici nu stii sa tii in mana o carte de economie. Nu fur, nu deranjez, e treaba lor să comenteze. Dar, uite, eu nu sunt la faliment și nici la insolvență” -profiti de saracia cluburilor din Romania,cumperi tinerii jucatori cu sume derizorii si apoi ii vizi pe bani multi, mare economist,un geambas. Tu Becali nu produci fotbal,tuBecali faci bani ca un geambas ce esti. E imoral ce faci! Esti un profitor ! Profiti de saracia celorlalti. Nu te intereseaza performanta! Nu meriti sa iei titllul pentru ca tu,Becali privesti fotbalul ca o afacere cu oi,miei,branza,etc

doar...titi
doar...titi  •  30 Mai 2021, 02:50

bah jiji.. tot am speriat sa te trezesti sau chiar daca nu te duce pe tine, sa ti se spuna macar.. cum se fac banii in fotbal!!! si nu trebuie sa cauti prea departe, doar peste gard.. la dinamo kiev, unde de cand a venit luce.. castiga zeci de meleoanele doar din market pool.. basca jucatorii!! oi fi tu doctor la bisnitareala da la fotbal e alltceva... iar incapatinarea cu care ratezi toate target-urile ne arata doar ca.... toate bolile au leac.. da prostia n-are!!!

siriussirius
siriussirius  •  29 Mai 2021, 21:26

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează