FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Gigi Becali i-a făcut primul „11” lui Vintilă » 3 măsuri impuse pentru etapele decisive din 2020

Articol de , - Publicat miercuri, 08 ianuarie 2020 09:00

Gigi Becali a anunțat reprofilarea lui Nedelcu fundaș central și păstrarea lui Olaru în lot, totul cu un singur scop: "Să le facem loc tuturor tinerilor în echipa de start"

FCSB s-a reunit ieri, însă Gigi Becali a anunțat deja modul în care va trebui să arate echipa de start atunci când se va relua campionatul, mai precis în primele zile din februarie. Patronul a făcut pe gsp.ro câteva anunțuri importante, care creionează în mare alcătuirea primului "11":

1. "Darius Olaru va rămâne la echipă. Am încredere în el, ne va ajuta, poate evolua pe mai multe posturi"

2. "Nu vom mai aduce niciun fundaș central, am luat deja decizia de a-l reprofila pe Nedelcu acolo. Va evolua stoper, să vedem dacă ne înșelăm în privința lui"

3. "Îl punem pe Nedelcu acolo și pentru a face loc celorlalți jucători tineri la mijloc. Trebuie să joace toți, vom face o echipă numai de tineri, așa a făcut și Ajax și a fost la un pas de finala Champions League"

În urma acestor anunțuri, care sunt, de fapt, decizii, se creionează formula de bază. Și, într-adevăr, cu retragerea lui Nedelcu în mijlocul defensivei, se eliberează un loc la mijloc, acolo unde ar putea apărea singura achiziție a iernii, Darius Olaru. Ar putea fi folosit pe postul de inter, în modulul 4-3-3, poziție pe care s-ar regăsi și Moruțan. Avantajul acestuia din urmă e faptul că a mai evoluat în această postură în tricoul FCSB-ului. Cu Olaru și Moruțan interi ar fi varianta ofensivă pe care actualul lot al roș-albaștrilor o propune!

Foarte probabil, în cazul meciurilor în care adversarul ar fi o echipă gen CFR, distribuția trupei lui Vintilă ar putea suferi modificări. Și să propună jucători cu profil defensiv.

Dacă tripleta ofensivă va fi foarte greu să fie descompletată, centrul de greutatea al echipei va fi tras în jos, cel mai probabil, de apariția unor fotbaliști precum Filip și Ovidiu Popescu, care să vină în locul ofensivilor Moruțan și Olaru.

FCSB, varianta ofensivă: Bălgrădean - Crețu, Planici, Nedelcu, Panțâru - Olaru, Oaidă, Moruțan - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman

21,5 anie media de vârstă a celor 6 jucători din primul "11", varianta ofensivă, dorit de Gigi Becali

11,5 milioane de euroa fost suma de transfer cumulată a celor care formează acest prim "11", din varianta ofensivă, dorit de Becali

FCSB, varianta defensivă: Bălgrădean - Crețu, Planici, Nedelcu, Panțâru - Oaidă, L. Filip, Ov. Popescu - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman

Și MM susține ce vrea Becali

Mihai Stoica, revenit în anturajul echipei la finalul anului trecut, a spus că noua strategie a clubului va fi de a folosi jucătorii tineri. "Visez la Steaua asta! O echipă cu Man, Coman, Moruțan, Tănase și Olaru. Cei cinci ofensivi! După aceea, defensivii există. Oaidă, Ovidiu Popescu, Nedelcu, Filip", a declarat MM.

Străinii, pe cale de dispariție

Un alt vis al lui Gigi Becali e pe cale să se îndeplinească: o echipă formată aproape exclusiv din fotbaliști autohtoni. Foarte probabil, singurul străin care e sigur 100% de locul de titular e Bogdan Planici. Stoperul sârb a demonstrat că e om de bază în defensivă și a absentat doar atunci când a fost accidentat sau suspendat. În schimb, Gnohere a pierdut echipa de start, în timp ce Ciorbadjiski, Moutinho, Salomao și Tsoumou nu vor mai continua în roș-albastru. 

Jumătate de echipă e pentru U21

Becali anunță răspicat că va da credit total fotbaliștilor tineri, astfel că media de vârstă în privința primului "11" va fi una extrem de scăzută. FCSB va fi aproape sigur echipa care va folosi cei mai mulți jucători eligibili pentru regula U21. Olaru, Moruțan, Oaidă, Man și Florinel Coman sunt toți născuți după 1 ianuarie 1998 și au șanse mari să se regăsească în același timp în postura de titulari, astfel că FCSB ar avea jumătate dintre fotbaliștii de câmp care să bifeze Legea de la Casa Fotbalului. 

Vlad începe rezervă!

Singurul jucător U21 din lotul lui Vintilă, cu prezențe multe în echipă în ultimii ani, care nu va primi, cel puțin la început, un tricou de titular e Andrei Vlad. Portarul de 20 de ani, care în acest campionat a bifat 7 prezențe, a pierdut primul „11” pe final de sezon și în ultimele 4 luni din 2019 a intrat între buturi, în jocurile de Liga 1, o singură dată. În rest a apărat Bălgrădean, care va în poartă și în debutul lui 2020! El va împlini în martie 32 de ani. 

Citește și:

FCSB, negocieri în secret! Condiții ireale impuse de Becali: „Băi Gigi, vrei să mă lași și fără bani, și fără jucător?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
cornelconasu
cornelconasu  •  08 Ianuarie 2020, 13:06

Tot aceeași sursă ....”media de vârstă în privința primului "11" va fi una extrem de scăzută...” !!!??? Da, păi cam la 26 de ani, deci pe la jumătatea echipelor din Liga I !!! Asta dacă nu îi pune pe alde coman& talentili la 19 ani că ei și ”copii” lui Hagi stau la 19 de ani câte 3 ani !

cornelconasu
cornelconasu  •  08 Ianuarie 2020, 13:00

Radio Leordeni-Enervan ...Ieri Nedelcu era stoper și nu mai venea nimeni, azi Miron negociază venirea la echipa-tată !

aran
aran  •  08 Ianuarie 2020, 12:23

Articol fără logică din care reiese că oierul și ziariciul au același IQ de talpa gâștei. Acum câteva luni patronul era foc și pară pe Nedelcu, a urmat accidentarea și acum această întorsătură. Cu un dram de minte poți să-ți dai seama că antrenorul a venit cu un plan, în care Ndelcu este reprofilat pentru a-i face loc lui Olaru (parcă acum câteva zile patronul spunea că-l lasă pe Olaru la Mediaș până la finele sezonului) iar oierul, nerăbdător, s-a făcut trompeta clubului. Așadar, antrenorul a decis, Oiță a devenit purtător de cuvânt (pentru ziarist - vezi cum se scrie corect ”rămâne”...)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează