FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. EXCLUSIV Gigi Becali îi mărește contractul, după ce a aflat că Inter e pe urmele lui! » Va câștiga cât Man și Coman

Gigi Becali sfidează criza și-i mărește salariul lui Olimpiu Moruțan
Gigi Becali sfidează criza și-i mărește salariul lui Olimpiu Moruțan

Articol de , , - Publicat marti, 03 noiembrie 2020 20:04 / Actualizat marti, 03 noiembrie 2020 20:21

FCSB. Gigi Becali sfidează criza și-i mărește salariul lui Olimpiu Moruțan, pe care-l titularizează tot mai des. Explicația: Internazionale Milano îl monitorizează pe internaționalul de tineret român, ceea ce îl determină pe Becali să creadă că poate realiza o afacere mare. 

Man și Coman sunt produsele de export pe care Becali le-a promovat cel mai mult, dar interesant pentru un club mare a devenit Olimpiu Moruțan. Mijlocașul pe care FCSB l-a cumpărat de la FC Botoșani cu un milion de euro a ajuns pe „lista scurtă” a lui Internazionale Milano! 

Italienii îl urmăresc pe Moruțan prin departamentul de scouting și îl consideră un fotbalist cu o marjă de creștere foarte mare. 

Internazionale Milano îl urmărește pe Moruțan: l-a recomandat impresarul lui Conte 

Cum a ajuns Inter să știe despre Moruțan? I l-a propus clubului chiar impresarul lui Antonio Conte, Federico Pastorello.

Milanezii l-au urmărit și cred că internaționalul de tineret român are potențialul să progreseze mult în anii următori. Ca să transmită și o ofertă ar fi nevoie de niște prestații de excepție ale lui Olimpiu, însă pentru cota lui de piață este deja un avantaj interesul pe care l-a manifestat Inter. Îl avantajează atenția italienilor și pe termen scurt. 

FCSB. EXCLUSIV Gigi Becali îi mărește contractul, după ce a aflat că Inter e pe urmele lui! » Va câștiga cât Man și Coman

Becali îi mărește salariul lui Moruțan

Becali a devenit și el convins că Moruțan ar putea constitui „o marfă” valoroasă și îi mărește salariul, într-un moment în care cluburile de fotbal pierd bani și sunt preocupate să scadă costurile, nu să consume mai mult. 

Mijlocașul în vârstă de 21 de ani încasează acum 11.000 de euro lunar. Din sezonul următor va primi 15.000 de euro în fiecare lună, un salariu dintre cele mai mari din campionat. Sunt puține cluburile capabile să plătească suma aceasta: CFR, Astra, Craiova, Dinamo mai oferă atât de mulți bani.

15.000 de euroe salariul pe care îl încasează în prezent Dennis Man și Florinel Coman. Cel mai bine plătit jucător din lot e Florin Tănase, cu 17.000

Moruțan n-a mai înscris atât de des niciodată 

Gigi Becali nu a schimbat numai datele financiare, i-a modificat și statutul din lot lui Moruțan. Dintr-un jucător folosit rar, din postura de rezervă, Olimpiu a devenit un titular de bază. Becali îl utilizează pe ardelean în linia de trei atacanți și l-a retras pe Florin Tănase ca mijlocaș, ca să-i facă loc lui Moruțan. Încrederea contează, internaționalul U21 a înscris trei goluri și a dat cinci pase decisive în opt partide bifate în sezonul acesta din Liga 1. 

Numărul golurilor e chiar impresionant, subliniază progresul pe care l-a înregistrat Olimpiu. În niciun sezon de până acum nu marcase mai mult de două goluri! Are deja trei, deci în stagiunea aflată în desfășurare stabilește un record personal.

Chivu a fost singurul foarte bun 

La Inter se află acum Ionuț Radu, fostul portar al naționalei de tineret. Radu a petrecut un timp și ca junior în clubul lombard, iar acum este rezerva lui Samir Handanovici. Au mai fost și alți români la Inter, de-a lungul timpului. Cel mai mare succes l-a înregistrat Cristian Chivu, el a câștigat campionate, cupe, Champions League cu echipa pe care o conducea Jose Mourinho. Alibec a apucat să debuteze la seniori, apoi a fost cedat. 

Zicu, cumpărat de Inter de la Dinamo în 2004, nu a jucat deloc pentru prima echipă, a fost împrumutat la Parma. George Pușcaș, atacantul aflat acum la Reading, a apărut în patru partide în tricoul lui Inter, una singură ca titular, și nu a marcat niciun gol.

Becali l-a ținut rezervă doi ani

Gigi Becali îl considera pe Moruțan un mare talent atunci când a plătit un milion de euro ca să-l ia de la FC Botoșani, dar l-a folosit rar în echipa lui. În primul sezon la FCSB, 2018-2019, Olimpiu a jucat în 27 de partide, dar a fost titular doar de patru ori. În următorul, 25 de meciuri, numai 11 ca titular. Acum a adunat opt apariții, șase de la început. A pasat decisiv și în victoria cu Chindia, 2-0, în partida disputată luni seară.

Pe Rădoi l-au considerat prea scund 

Italienii au mai negociat cu FCSB atunci când erau interesați de achiziționarea lui Mirel Rădoi. Mourinho era antrenorul lui Inter și el a venit la București ca să discute cu actualul selecționer al României. Portughezul s-a mirat că Rădoi era prea scund pentru un fundaș central și a renunțat la transfer. 

„Salariul pe care l-am primit când am mers la Al Hilal a fost dublu față de acela pe care îl pomenise Inter în negocieri", avea să povestească Mirel. El a rămas doar cu experiența din Asia, nu a jucat niciodată în vreun campionat din vestul Europei. 

VIDEO Caz incredibil la FCSB! Jucătorul a vorbit direct cu Gigi Becali: „Lasă-mă mai mult pe teren!”

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB VS CSA STEAUA. Florin Talpan, ultimatum pentru FRF și LPF: „Dezafiliați FCSB și predați-ne locul în Liga 1”

Cifra care arată forța FCSB-ului din acest sezon + de când n-au mai câștigat roș-albaștrii 4 meciuri la rând

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (51)
valu4ever
valu4ever  •  04 Noiembrie 2020, 08:45

De cand TOT vinde Becali pe Man,Coman acum Morutan...cu ajutorul unor ziaristi care-l pupa zilnic in cOur! Rezultatul? Zero!

the.fixer
the.fixer  •  04 Noiembrie 2020, 08:28
Postat de johnwick pe 03 Noiembrie 2020, 23:03

îl vrei la voi, la pimpao? :))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gabri80el
gabri80el  •  04 Noiembrie 2020, 02:02

:)))))))))))))))) poate la inter bratislava

Vezi toate comentariile (51)
Comentează