FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali îl impune în echipa de start la FCSB: „Am zis: «Uite jucător! Are fizic bun, are tehnică». Și-a câștigat postul”

Articol de - Publicat duminica, 08 octombrie 2023 14:55 / Actualizat duminica, 08 octombrie 2023 17:46

Prestația lui Mihai Lixandru (22 de ani) din FC Botoșani - FCSB 0-1 l-a impresionat pe Gigi Becali, care anunță că-l bagă în echipa de start.

Fotbalistul a prins tot mai multe minute pentru echipa roș-albastră, după ce în startul sezonului a rămas pe bancă, iar Gigi Becali este tot mai încântat de evoluțiile sale.

Anticipează o schimbare în echipa de start de la FCSB: „Dacă i se va da șansa, va prinde primul «11»”
FC BOTOȘANI - FCSB 0-1
Anticipează o schimbare în echipa de start de la FCSB: „Dacă i se va da șansa, va prinde primul «11»”

Cât a jucat Lixandru în ultimele etape

  • Hermannstadt - 45 de minute (ca mijlocaș)
  • Sepsi - 90 de minute (ca fundaș)
  • U Cluj - 45 de minute (ca fundaș)
  • FC Botoșani - 90 de minute (ca mijlocaș)

După meciul cu FC Botoșani, în care Lixandru a marcat singurul gol, în minutul 23, Gigi Becali a avut cuvinte de laudă pentru acesta, declarând că vrea ca jucătorul crescut de FCSB și împrumutat la Gaz Metan și CS Mioveni, să fie titular.

Gigi Becali, ordin pentru Charalambous: Lixandru titular

„Șut avea o mică problemă și am zis să nu riscăm, că oricum vin două săptămâni de pauză. 

Lixandru nu va lipsi din teren. E un jucător valoros. Și-a câștigat statutul de titular. Va fi ori fundaș central, ori inter. Posibil să îl folosim fundaș central pentru că e foarte sigur pe el. Nu se precipită, nu are frică.

L-am văzut că l-a băgat odată, trebuia să ținem un scor. Și au zis să-l bage pe Lixandru, atunci l-am văzut. Avea agresivitate, dribla. Am zis «Uite jucător! Are fizic bun, are tehnică»”, a declarat Gigi Becali la Fanatik.

Gigi Becali îl impune în echipa de start la FCSB: „Am zis: «Uite jucător! Are fizic bun, are tehnică». Și-a câștigat postul”

Cum ar putea arăta FCSB

În acest moment, lupta pentru un loc de titular în centrul defensivei roș-albastre e una strânsă. Pentru două locuri se luptă Joyskim Dawa și Siyabonga Ngezana, doi jucători lăudați de Gigi Becali, veteranul Vlad Chiricheș și, mai noi, Mihai Lixandru. În plus, în lot se mai află și Denis Haruț.

Cel mai probabil, Gigi Becali le va cere antrenorulor Charalambous și Pintilii să mizeze pe un cuplu de fundași format din Lixandru și Ngezana, urmând ca Vlad Chiricheș, aflat în recuperare, și Dawa să fie variante de rezervă.

Echipa probabilă: Târnovanu - Pantea, Ngezana, Lixandru, Ganea - Olaru, Șut, Djokovic - Băluță, Compagno, Fl. Coman

Am lucrat cu el la FCSB și la Mioveni. Îl știu, nu e o surpriză pentru mine cum joacă. E un profesionist. Se antrenează mereu la capacitate maximă. L-am văzut la Mioveni că se antrena mereu în sală, înainte și după antrenament.

Am discutat cu el și am văzut că e preocupat de fotbal, vrea să ajungă la un nivel înalt. I s-a dat o șansă și a profitat de ea. Acum sunt curios cine va juca în următorul meci. Lixandru e un jucător care și la antrenamente vrea să câștige. Avem nevoie de el. Au început să dispară genul ăsta de fotbaliști care vor ca echipa lor să câștige chiar și la antrenamente. Acum îi amenință și pe fundașii centrali, și pe mijlocașii centrali. El poate să joace și mijlocaș ofensiv. La Mediaș juca mai ofensiv, ca al doilea vârf. A dat goluri și pase de gol.

- Nicolae Dică la OrangeSport

Un jucător extrem de inteligent, disciplinat. Are o tehnică superioară pentru postul ăsta. Văd că are și un simț dezvoltat să apară la finalizare. Poate să crească foarte mult, cred că el a fost omul meciului.

- Ilie Dumitrescu, la DigiSport

Mi s-a părut admirabil felul în care Lixandru se antrena. Mă bucur mult pentru el! Nu discut doar despre joc, nu doar asta a făcut bine, ci tot ciclul de pregătire.

- Elias Charalambous, antrenor FCSB

Ne bucurăm că am luat cele trei puncte, dar sperăm pe viitor să jucăm mai bine decât am făcut-o acum. În meciurile viitoare o să arătăm mai bine. Mă bucur foarte mult că am marcat. Aveam si eu nevoie de un gol pentru a avea mai multă încredere. 

Suntem conştienţi că lumea avea aşteptări mai mari de la noi. Putem spune că am intrat puţin în jocul adversarilor, dar sunt sigur că vom arăta un fotbal mai bun din următoarele meciuri. În fiecare an s-a dorit foarte mult titlul la FCSB. Este normal să ne apese, dar este o presiune pozitivă.

- Mihai Lixandru

VIDEO Darius Olaru, MVP-ul FCSB-ului în septembrie: „M-am obișnuit și cu criticile și le accept dacă sunt constructive"

Citește și: 

Gigi Becali îi declară „război” lui Șucu: „Gata, m-a enervat. Iau doi atacanți și merg în Liga Campionilor”

Charalambous a găsit un alibi pentru jocul modest, dar a fost contrat imediat din studio: „Ai jucat cu ultima clasată”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (1)
vichart
vichart  •  08 Octombrie 2023, 17:47

oricine-i mai bun,numai nu dawa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează