FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali s-a răzgândit în privința lui Toni Petrea: „Am vrut să-i scad salariul”

Toni Petrea, antrenor FCSB // foto: Imago Images
Toni Petrea, antrenor FCSB // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 07 iunie 2022 13:53 / Actualizat marti, 07 iunie 2022 14:05

Gigi Becali (63 de ani), patronul FCSB, spune că noul contract al antrenorului Toni Petrea (47) va începe cu același salariu lunar, de 10.000 de euro, dar ratarea calificării în grupele Conference League l-ar diminua cu 50%. Inițial, Gigi a vrut să-i ofere un salariu la jumătate față de propunerea actuală. 

Gigi Becali l-a convins pe Toni Petrea să continue la FCSB și sezonul următor.

Antrenorului în vârstă de 47 de ani i-a expirat contractul la finalul acestui sezon, dar latifundiarul a vrut să continue colaborarea, fiind convins că Petrea poate livra primul titlu după 8 ani pentru FCSB.

O variabilă a noului contract este salariul pe care îl va încasa antrenorul. La început, Petrea va avea același salariu ca sezonul trecut, 10.000 de euro lunar, dar suma s-ar reduce la jumătate dacă FCSB ar rata un obiectiv major, calificarea în grupele Europa Conference League.

Gigi Becali încearcă să aducă la FCSB un fotbalist de națională: „L-am pus pe Tănase să discute cu el”
FCSB
Gigi Becali încearcă să aducă la FCSB un fotbalist de națională: „L-am pus pe Tănase să discute cu el”

Gigi Becali l-a avertizat pe Toni Petrea: FCSB în grupe sau salariu la jumătate

„Nu i-am scăzut încă salariul. Voiam să-l scad, dar am zis: «lăsăm așa, și dacă intrăm în Conference League, rămâne salariul așa. Dacă nu, îl micșorăm la jumătate!»

Eu cred că ne calificăm în grupe. Am încredere în echipa asta. Bine, avem nevoie de fundaș central. Zic eu că nu iau, dar trebuie. De ce am încredere mare? Pentru că joacă în viteză. Îl vedeți pe Șut, de exemplu. E lent, dar joacă în viteză!”, a declarat Becali la Pro Arena.

FCSB, cap de serie în preliminariile Conference League

Sezonul trecut, cu Dinu Todoran la comandă, FCSB a fost eliminată în turul 2 preliminar al Conference League de Șahtior Karagandy, pe atunci locul 11 în Kazahstan. A fost 2-2 la general, iar kazahii au câștigat la loviturile de departajare, 5-3.

În această vară, FCSB are asigurat statutul de cap de serie în fazele preliminarii ale Conference League, inclusiv în play-off. Vestea proastă e că și din urna capilor de serie poate da peste nume aproape imposibil de eliminat, precum Fiorentina, Koln, Nice, Anderlecht.

Cât ar însemna prezența în grupele Conference League

Ce venituri ar produce FCSB dacă ar reuși să treacă de cele 3 tururi și să evolueze în grupe? Doar câștigarea play-off-ului înseamnă 2.940.000 de euro din partea UEFA, sumă la care s-ar mai adăuga alți 900.000 de euro recompensă pentru toate formațiile care se impun în tururile 2 și 3, înainte de baraj.

Apoi, pe parcursul fazei grupelor, orice remiză valorează 166.000 de euro, iar un succes echivalează de 3 ori mai mult. Tot la capitolul venituri ar fi și cota din market pool, care ar putea atinge chiar și două milioane de euro, dar și rețeta din bilete, la cele 3 confruntări de pe teren propriu. 

Fără a pune la socoteală o eventuală calificare în primăvară, nivelul câștigurilor ar fi de cel puțin 7 milioane de euro.

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

„Luțule, s-a stricat televizorul!” » Gigi Becali, show în direct: „Tavi Popescu e Alain Delon?! Eu vă spun pe față: să vedeți ce va fi diseară!”

Mutu își lansează autobiografia, dar a dat un tun financiar înaintea publicării! » Câți bani a primit „Briliantul” la semnătură

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
tororosso
tororosso  •  07 Iunie 2022, 15:44

O precizare marca Becali „Îl vedeți pe Șut, de exemplu. E lent, dar joacă în viteză!” Are mersu *legănatu *ca a fetelor de la Căpâlna .

ionutplural
ionutplural  •  07 Iunie 2022, 15:01

Andrei Chindris e fara echipa de la 1 ianuarie 2022. Poate vede nea Gigi si il ia gratis :))

fibra
fibra  •  07 Iunie 2022, 14:28

O sa isi puna pofta in cui marele credincios original.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează