FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Gigi Becali visează la zeci de milioane, dar a acceptat să-l dea pe Florinel Coman pentru o sumă mai mică! Detaliile ofertei din MLS

Articol de , - Publicat luni, 17 februarie 2020 16:00

Orlando City, clubul din Statele Unite, a oferit 9 milioane de euro pentru 40 la sută din drepturile asupra atacantului de 21 de ani. Dacă Florinel Coman ar fi jucat în MLS, FCSB ar fi primit 60 la sută dintr-un transfer ulterior. Gigi a refuzat propunerea fiindcă nu îi erau plătiți toți banii pe loc.

Se adună transferurile pe care le ratează Florinel Coman. Becali insistă că vrea zeci de milioane de euro în schimbul atacantului, dar a fost pe punctul de a accepta prețul de 9 milioane, pe care era dispus să-l plătească Orlando City. 

Clubul din Statele Unite ale Americii rămâne interesat de internaționalul român, numai că n-a reușit până acum să-l convingă pe Gigi să eșaloneze suma în rate de-a lungul a doi ani. Americanii au explicat că achitarea a 9 milioane de euro pe loc le-ar dezechilibra anul contabil, patronul FCSB a insistat că voia toți banii pe loc. Orlando îl evaluase, oricum, pe Coman la mai mult de 9 milioane.Suma aceasta acoperea doar 40 la sută din drepturile asupra fotbalistului. Becali ar fi păstrat 60 la sută dintr-un transfer viitor al atacantului în vârstă de 21 de ani. 

Lui Gigi îi conveneau condițiile, numai că nu i-a plăcut modul în care primea banii, în mai multe tranșe. În general, el a insistat în toate negocierile pe care le-a purtat de-a lungul timpului să încaseze toți banii în momentul semnării actelor. Chiar a fost de acord să mai reducă prețul uneori, doar să nu fie eșalonați banii.

Pentru Coman, dezacordul dintre FCSB și Orlando City constituie o veste proastă. Americanii stabiliseră și salariul atacantului: 750.000 de euro în primul an din contract. Însemna un progres consistent, din moment ce Florinel e plătit cu 180.000 de euro în prezent. El a mai ratat salarii mai mari.Prin intermediul lui Marius Niculae, Sporting Lisabona a propus un preț de 5 milioane de euro în schimbul lui „Mbappe”. Becali a refuzat și acea ofertă. Sporting, cu care Boloni și Niculae au fost campioni în Portugalia, e un club-specialist în dezvoltarea tinerelor talente. Cristiano Ronaldo și Quaresma sunt numele cele mai cunoscute pe care le-a produs fabrica alb-verzilor. Coman a ratat șansa de a intra în același "incubator". 

Alex Mitriță e garanția pentru români

Cum a ajuns Orlando să se gândească la români? Cluburile din MLS au în vedere Liga 1 de când Alex Mitriță a impresionat la New York, chiar din primul sezon pe care l-a petrecut în America. Olteanul a jucat 29 de meciuri în campionat și a marcat 12 goluri. Mitriță, 25 de ani, a fost cumpărat de la Craiova cu 8 milioane de euro. Plecarea în SUA l-a scos din echipa națională pentru o vreme. Micuțul atacant avusese un conflict cu Contra și selecționerul s-a folosit de distanță și de fusul orar ca să explice de ce nu-l mai convoca. Alex a revenit spre finalul campaniei de calificare la Euro, a marcat împotriva Norvegiei și și-a câștigat statutul de om important pentru echipa națională. 

Orlando, penultimul loc, cu Nani golgeter 

Orlando, clubul care l-a ofertat pe Coman, a terminat sezonul trecut pe penultimul loc în Conferința de Est. New York City, a lui Mitriță, a fost prima, dar a pierdut în „sferturi", faza următoare din competiție, și nu a putut continua lupta pentru trofeul de campioană. La Orlando a jucat și Nani, campion european cu Portugalia și fost la Manchester United în "era Ferguson", în cea mai bună perioadă a „diavolilor”. Nani are acum 33 de ani, a jucat 30 de partide în MLS și a înscris 12 goluri, exact câte a dat și Mitriță.

Citește și: 

Gigi Becali amenință din nou că pleacă din țară: „Sunt hărțuit! Banca mi-a zis să-mi scot banii din conturi. Să intervină SRI-ul”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
nestramutat
nestramutat  •  17 Februarie 2020, 20:06

Urdea! Si cu asta am spus tot!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează