FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP Capitolul unde FCSB e cea mai slabă din Liga 1! » Comparație cu CFR Cluj

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat miercuri, 23 februarie 2022 08:02 / Actualizat miercuri, 23 februarie 2022 10:39

După disputarea a două treimi din campionat, FCSB are cel mai mare procent al golurilor încasate din momente statice, peste 40%, fără a fi luate în considerare penalty-urile. Rivala la titlu, CFR, a încasat unul singur.

FCSB a pierdut în ultimele 4 etape nu mai puțin de 4 puncte, jumătate din distanța care acum o separă de liderul CFR Cluj. 2-2 cu FCU Craiova și 1-1 cu CS Mioveni au fost meciuri în care golurile decisive ale adversarelor au venit din faze fixe.

Cu oltenii, Baeten a marcat din lovitură liberă, în vreme ce la Mioveni reușita gazdelor a fost tot după o lovitură liberă, centrată însă în careu, nu executată direct pe poartă. Nu doar că nu sunt cazuri singulare, dar pe parcursul acestui sezon, FCSB e formația care a știut să gestioneze cel mai prost astfel de momente. Din punct de vedere defensiv, fazele fixe au fost vulnerabilitatea numărul 1.

Gigi Becali, datornic major » FCSB a pierdut procesul cu Primăria Capitalei
FCSB
Gigi Becali, datornic major » FCSB a pierdut procesul cu Primăria Capitalei

Procentajul de goluri încasate din faze fixe, în afara penalty-urilor, adică exclusiv lovituri libere, cornere și auturi, e imens. Peste 40%. Nu mai puțin de 9 goluri primite astfel, din cele 22!

 Restul până la 25 au fost din lovituri de pedeapsă. Rivala din lupta pentru titlul de campioană e la o distanță colosală. De fapt, trupa lui Dan Petrescu, care în primele 6 runde l-a avut pe bancă pe Marius Șumudică, a cedat o singură dată din fază fixă. Ceea ce înseamnă un procent de sub 10%. De peste 5 ori mai mic decât în cazul roș-albaștrilor.

Topul echipelor din punct de vedere defensiv la fazele fixe

CLUB Procent goluri din faze fixe vs total goluri*
FC Botoșani4,70%
CFR Cluj7%
Rapid13,60%
Chindia15%
Gaz Metan16,20%
Farul16,60%
..... 
Dinamo27%
CS Mioveni28%
FC Argeș30%
CSU Craiova32%
UTA35,70%
FCSB41%

* n-au fost luate în calcul golurile încasate din penalty

Încă un argument al faptului că FCSB stă dezastruos la acest capitol e faptul că și numeric, nu procentual, vicecampioana e foarte sus. În ciuda faptului că are a 7-a defensivă a Ligii 1, FCSB e depășită ca număr de goluri încasate din momente statice doar de ocupantele ultimelor două locuri, Dinamo și Clinceni, care însă au primit cu totul aproape 120 de goluri. FCSB a scos mingea din poartă de 9 ori, Dinamo de 14 ori, Clinceni de 10 ori, din faze fixe. La polul opus: CFR și Botoșani, câte o singură dată.

4dintre cele 9 goluri primite de FCSB din faze fixe, în afara penalty-urilor, au venit din cornere. Restul de 5 au fost în urma unor lovituri libere

Ce antrenori au încasat golurile din faze fixe

AntrenorCâte etape a statGoluri încasate
Dinu Todoran51
Edward Iordănescu103
Anton Petrea125
Capitolul unde FCSB e cea mai slabă din Liga 1! » Comparație cu CFR Cluj
Sâmbătă, la Mioveni, în prelungirile primei reprize, roș-albaștrii au bâlbâit mingea în propriul careu, după o lovitură liberă a gazdelor, și i-au dat prilejul lui Balaur să egaleze la 1 // FOTO: Imago

45% din golurile marcate sunt din penalty

FCSB stă bine, în schimb, la reușitele din ofensivă, rezultate din momente statice ale jocului. A înscris de nu mai puțin de 22 de ori, aproape jumătate dintre golurile respective au fost din penalty. În afara loviturilor de pedeapsă, FCSB a marcat de 12 ori, ceea ce reprezintă 28% din totalul golurilor reușite. Procentaj cu care nu prinde podiumul Ligii 1 la acest capitol. 

Defalcarea celor 12 goluri marcate: 6 în urma unor cornere, 5 după executarea loviturilor libere și unul din aut. Liderul CFR nu excelează la acest capitol, dimpotrivă: 9 goluri, dintre care 6 sunt din penalty, ceea ce înseamnă că cele exclusiv din cornere, lovituri și auturi reprezintă doar 15-16% din totalul celor marcate în acest sezon. 

2dintre cele 3 goluri primite de Chindia din faze fixe au venit în urma unor auturi. În schimb, trupa lui Săndoi e singura din Liga 1 care n-a încasat gol din corner

4 echipen-au primit gol în urma unor lovituri libere: CFR, FC Botoșani, Rapid și UTA. Lider la acest capitol e Dinamo, care a încasat 10

„Se fură organizat!"

După ce Gigi Becali a dezvăluit ce ofertă a făcut pentru Billel Omrani, salariu de aproape 40.000 de euro lunar și 250.000 de euro la semnătură, Cornel Dinu este de părere că sumele vehiculate nu sunt justificate de calitățile fotbalistului și crede că francezul exagerează cu pretențiile. 

„Omrani e un băiat care promitea în Marsilia, la început, dar la ora actuală... Se discută despre prime de instalare de sute de mii de ero. Se fură organizat! Dacă era un jucător de mare talent, rămânea în Franţa, la Olympique Marseille. Nu ştiu de unde atâtea zerouri şi dacă se justifică ele, având în vedere randamentul", a declarat Dinu la Telekom Sport. 

Și Ilie Stan l-a avertizat pe Becali, la DigiSport: „Omrani nu merită banii ăștia. El e bun pentru Liga 1, dar nu poate să fie peste ce are FCSB. Nu poate face diferența. E foarte mult. Poți face oferta asta dacă ești campion și dacă mergi în cupele europene. Mai bine se merge pe mâna tinerilor".

VIDEO Paul Cazan, despre lupta la titlu din Liga 1: „Jucătorii de la FCSB joacă pentru ei”

Citește și: 

Noul favorit al lui Becali, criticat în direct: „Nu mă dă pe spate, nu știu dacă e ce a căutat patronul”

Fotbaliștii de la FCSB, puși la zid după ultimele prestații: „Sunt prea lăudați și uită indicațiile primite. Nu au joc de echipă” + ce problemă are CFR Cluj

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează