FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Gnohere chiulește încontinuu! „Bizonul” păcălește de doi ani sistemul la FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 21 ianuarie 2020 09:00

Harlem Gnohere, 31 de ani, a scăpat de o săptămână de pregătire, abia a ajuns în Spania și mai prinde două zile de antrenamente. 

Atacantul păcălește staff-ul de doi ani, nu se antrenează nici vara, nici iarna, convins că Becali o să apeleze până la urmă tot la el pentru meciurile oficiale.

Cantonamentele din iarnă constituie perioada cea mai urâtă din viața unui fotbalist. Asta repetă toți jucătorii. Programul conține antrenamente fizice grele, când tocmai s-au terminat Sărbătorile și mai e claustrarea care nu-i place nimănui.

Există un fotbalist capabil să scape de chinurile acestea: Gnohere. De doi ani, „Bizonul” găsește și vara, și iarna pretexte să scape de pregătirea dificilă.

Gnohere a ajuns la final

De data asta a rămas la București ca să negocieze un transfer care a picat. Al Ahly Cairo, clubul interesat de achiziționarea lui, acceptase să plătească 800.000 de euro, cât ceruse Becali, însă agenții implicați în afacere au cerut un comision mai mare decât era suma transferului, voiau un milion de euro.

Conducerea clubului egiptean a explicat ieri de ce nu a insistat să-l ia pe Gnohere: „Ne fusese propus, dar vârsta lui ne-a făcut să renunțăm la transfer până la urmă”. Francezul de la FCSB are 31 de ani și Al Ahly a ales un alt vârf, pe Aliou Badji de la Rapid Viena, mai tânăr cu nouă ani.

Cum toată lumea s-a lămurit că „Bizonul” nu va pleca acum de la FCSB, atacantul a trebuit să plece în Spania, unde colegii lui se antrenau deja de șapte zile. A ajuns ieri după prânz în Marbella și va mai prinde antrenamente azi și mâine. Poimâine e programată revenirea la București, la finalul stagiului pe care Gnohere a reușit să nu-l parcurgă.

Păcăliți de Gnohere: Dică, Teja, Andone, Vintilă

Discuțiile despre transfer nu constituie o coincidență, fotbalistul fost la Dinamo scapă de doi ani de toate cantonamentele! În vara trecută a făcut o operație de pubalgie și a fost în recuperare pe parcursul cantonamentului. Staff-ul tehnic încercase să-l convingă să programeze intervenția mai devreme, tocmai ca să-și revină la timp pentru pregătirea din vară.

„Mai bine amân, că poate prind Cupa Africii” a fost răspunsul lui Gnohere. El e disponibil pentru naționala Coastei de Fildeș, țara sa de origine, însă nu a făcut niciodată parte din selecționata "elefanților" și n-a fost convocat nici la Cupa Africii. A folosit competiția doar ca pe un motiv bun pentru evitarea antrenamentelor.

+25 FOTO

22.000 de euroconstituie salariul lunar al lui Gnohere la FCSB. El a semnat cu roș-albaștrii în 2017, când Becali l-a cumpărat de la Dinamo cu 250.000 de euro

La începutul anului trecut a scăpat de aproape toată pregătirea, tot din cauza unei accidentări, iar în amicale a apărut doar într-o repriză, în care a atins mingea de trei ori.

Atunci era Teja antrenorul FCSB, dar nici nu a contat cine era tehnicianul, că „Bizonul” s-a purtat la fel. În vara anului 2018 a scăpat și de antrenamentele lui Dică. Accidentat, el a făcut recuperare cât a durat stagiul desfășurat în Olanda. A păstrat rețeta, nu s-a pregătit nici vara, nici iarna, ceea ce nu i-a șubrezit deloc statutul din echipă. Becali și antrenorul tot la el au apelat când au avut nevoie de un atacant pentru meciurile oficiale. 

„Chiar dacă am folosit în amicale o formulă cu Man și cu Coman în atac, strategia asta nu e bătută în cuie. E posibil să apară în echipă și Gnohere, tactica poate fi schimbată, fiindcă Vintilă e foarte bine pregătit și e capabil să folosească tactici diverse”
Mihai Stoica, manager FCSB

„E nevoie de Gnohere!”

Sunt șanse ca Gnohere să redevină titular și acum, după ce „a păcălit” al patrulea cantonament la rând. Îl ajută faptul că e singurul atacant specializat din lot. Becali l-a dat afară pe Hora, plecat la Gaz Metan, și a anunțat că pregătește o formulă fără vreun atacant real, cu Man și cu Coman în ofensivă. Ilie Dumitrescu e convins că „Bizonul” va fi util chiar și așa, nepregătit și cu kilograme în plus: „E posibil să apară de-a lungul sezonului meciuri în care va fi nevoie de un vârf de careu, mai potrivit ca să desfaci apărări aglomerate. Mai ales împotriva CFR-ului e greu să joci fără un atacant adevărat”. Becali a încercat să-l achiziționeze pe Adrian Petre, internaționalul de tineret de la Esbjerg, însă danezii au refuzat propunerea și nici fotbalistul nu e convins să se întoarcă în România, la trei ani de când a trecut de la UTA în Danemarca.

Citește și:

EXCLUSIV Anamaria Prodan explică de ce a căzut transferul lui Gnohere în Egipt: „Niciodată n-o să fac bani negri cu Gigi Becali”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
spartcapus
spartcapus  •  21 Ianuarie 2020, 16:00

Iar aberatia fecesebe pacaleste inca de la infiintare tot sistemul competitional: valize, premieri, cumetrii, sateliti, contactarea si momirea cu contracte a jucatorilor adversi inaintea intalnirilor directe si multe alte ilegalitati!

189254898748309
Claude SH  •  21 Ianuarie 2020, 12:04

La 31 de ani bizonul arata ca de 40, poate și mai mult. Ilie Dumitrescu sau Panduru arata mai bine fizic decât el, care abia poate sa fugă. Noroc ca face doar ultimii 20 de metri. Apărare, deloc, de aceea nu le mai convine celor de la Fcsb. E o realizare și dacă vor scăpa gratis de el, totuși are un salariu bun, care le atârnă la povara lunară. Știi cum e, luna trece repede, banii la Gnohere trebuie dați!

rooster_adevarat
rooster_adevarat  •  21 Ianuarie 2020, 11:42
Postat de Danut Ognean pe 21 Ianuarie 2020, 11:27

bizonul se va pensiona de la fcsb

Ii va lua locul lui meme

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close