FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB, în pericol! Cum poate Alibec să "saboteze" echipa înainte de play-off

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 ianuarie 2018 15:29

Atacantul Harlem Gnohere va fi suspendat în primele 3 etape, va rata derby-urile cu CFR şi Dinamo, în timp ce Alibec e şi el la limita suspendării.

FCSB va avea un final de sezon regulat extrem de agitat. În cele 4 etape rămase de jucat sunt programate derby-urile cu CFR şi Dinamo, la jumătatea lunii februarie, iar Dică s-ar putea confrunta cu probleme majore în privinţa alcăturii primului "11". Gnohere va fi nevoit să stea pe bară primele 3 confruntări de campionat, după eliminarea suferită în meciul cu Viitorul. El va fi scos din joc pentru cele două mari confruntări cu echipele antrenate de Petrescu şi Miriuţă, însă şi alternativa Alibec e în mare pericol.

Vrâful de 26 de ani are în momentul de faţă 3 avertismente în Liga 1 şi la primul "galben" pe care îl va încasa va fi suspendat următorul joc. Dacă îl va lua în runda de debut din 2018, la Mediaş, atunci va sta în tribună cu CFR, iar dacă va fi avertizat în jocul cu gruparea din Gruia atunci va absenta cu Dinamo.

Chiar dacă e atacant, Alibec e un fotbalist care a încasat extrem de multe avertismente. Gazeta Sporturilor a realizat o analiză în toamna lui 2017 în care a arătat că, în ultimii ani, Denis a primit mai multe "galbene" decât unii dintre cei mai duri fotbalişti de pe continent, gen Chiellini, Pepe, Fellaini.

Niciun meci fără unul dintre ei

Dacă Dică ar fi pus în situaţia de a nu putea să înceapă un meci de Liga 1 fără niciunul dintre Gnohere şi Alibec ar fi, practic, o premieră în actualul sezon. În cele 22 de etape disputate până acum, nu a existat meci în care unul dintre cei doi să nu fie titular. Harlem a început în primul "11" de nu mai puţin de 14 ori, în timp ce Alibec a făcut-o de numai 8 ori. 

Aproape 40 de avertismente în ultimii 6 ani

Sezon Cartonaşe galbene
2012-2013 8

2013-2014 
3
2014-2015  3
2015-2016  10
2016-2017 10
2017-2018 3

Coman lipseşte şi el la Mediaş

În partida cu Gaz, Nicolae Dică va mai avea o absenţă importantă în afara lui Gnohere. Va fi suspendat şi Florinel Coman. Şi el a primit "galben" şi cum e al 4-lea în actualul campionat va sta pe bară următorul joc. 

Alţi 4 sunt la limită

Nu doar Alibec e în pericol să fie suspendat pentru derby-ul cu CFR. Pe lista celor aflaţi la un singur cartonaş galben de a fi out sunt alţi 4 jucători: Romario Benzar, Junior Morais, Lucian Filip şi Florin Tănase. Cu excepţia lui Filip, în mod normal toţi ceilalţi sunt titulari în formaţia antrenată de Nicolae Dică.

Se şterg la startul play-off-ului

Regulamentul prevede că după finalul campiontului regulat, cartonaşele galbene se vor şterge şi fiecare fotbalist va pleca de la zero, iar frecvenţa suspendărilor se va păstra: după 4 galbene, apoi la al 7-lea! Dacă un jucător va încasa "galben" în ultima etapă din sezonul regulat şi va fi suspendat, atunci va sta în prima etapă din play-off, abia apoi va pleca de zero! 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
albalbastru72
albalbastru72  •  14 Ianuarie 2018, 20:36

Bai gsp sinteti atit de mincinosi si de tot *** incit l-ati intinerit si pe Alibec,doar,doar o fi mai usor de scapat de el.Alibec a implinit deja 27 de ani pe 5 Ianuarie cum s-ar spune la noi merge pe 28,nu va e ma rusine de voi daca de noi va doare-n cot?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

221919891674530
Stefan Patrascu  •  14 Ianuarie 2018, 19:28
Postat de Dumitru Ciobanu pe 14 Ianuarie 2018, 16:25

Cine a facut acest articol ANONIM ați cerut părerea stăpînului Fcsb-ului cine o fi el că Becali nui fugurează în acte.

CORECT !!! gb e doar creditor la f.c. fostul club steaua Bucuresti, si incă, unul cu pretenții de patron...Ce păcat ca politicul, de fapt trădătorii de neam si de tara, ca ăștia nu pot fi numiți membrii ai clasei politice românești, au vrut distrugerea sportului romanesc si a cluburilor emblematice ale tarii noastre: STEAUA, Dinamo, Rapid, U.Cluj, Olimpia, Progtesul, UTA, U.Craiova, Poli.Timișoara etc !!!!!!!

indolentu
indolentu  •  14 Ianuarie 2018, 17:51
Postat de daweroirl pe 14 Ianuarie 2018, 17:14

aia a fost eliminare dictata si etapele se puteau reduce la 1 dar...

ba tico rosu direct iegal 2 ietape minim clar?citeste regulamentele si mai lasa ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close