FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB, ZERO pe linie înainte de noul sezon! Antrenor nu, achiziții nu, iar Gigi Becali a luat o decizie DRASTICĂ în pregătiri

Bogdan Andone // FOTO: Cristi Preda
Bogdan Andone // FOTO: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat luni, 17 iunie 2019 08:58

FCSB începe azi antrenamentele pentru grupele Europa League și pentru recuperarea titlului. Bogdan Andone, 44 de ani, e cel mai slab tehnician de la Revoluție încoace, echipa nu mai pleacă în străinătate și n-a achiziționat niciun titular.

Becali încearcă să redevină campion cu o rețetă ciudată: nu mai investește serios în nimic! Echipa lui pornește azi pregătirea pentru sezonul următor, în care primul obiectiv va apărea curând: preliminariile Europa League.

Miercuri va fi tragerea la sorți a primelor două tururi, roș-albaștrii debutează pe 11 iulie în competiție.  Timpul pentru pregătire este, așadar, scurt și e tratat ca niciodată.

1. Fără cantonament în străinătate

FCSB nu mai pleacă în străinătate, se antrenează doar în Brașov.

Adversare în amicale: Colțea, din Liga a patra, ASSR Brașov, din "C", și Viitorul.

Oamenii lui Hagi se vor pregăti și ei în Brașov, cu diferența că deținătoarea Cupei va mai merge pentru câteva zile și în Grecia, unde a fost invitată de Olympiakos. 

 „Nu avem 100.000 de euro? Dacă ceva e negru, nu poți să spui că e alb. Am milioane de euro în cont la club, cum să nu fac cantonament? Nu mai are rost să mă enervez pentru orice nebunie. Un cantonament costă 60-70.000 de euro, noi nici nu-l plătim, se face din publicitate. Noi plătim doar avionul. Sunt echipe mari care ne cheamă acolo și plătesc bani pentru a juca cu noi. Costă 50.000 de euro un cantonament, cât două salarii ale lui Rusescu” Gigi Becali pentru GSP.RO, în urmă cu o lună

2. Bogdan Andone, antrenor fără experiență

Bogdan Andone, „principalul” a cărui promovare din secund n-o anticipa mai nimeni, e cel mai slab antrenor al Stelei de la Revoluție până acum, măcar după două criterii: nu a mai condus nicio formație în prima ligă și nici nu a fost ales datorită numelui de fost fotbalist important al roș-albaștrilor.

Andone a jucat pentru rivala Rapid, unde n-a avut statutul unui titular de bază. Ca tehnician, Metaloglobus și Olimpia Satu Mare sunt elementele din CV-ul lui Bogdan, care ar trebui să progreseze pe fast-forward, să urce în două luni până la grupele Europa League, din cotloanele „B”-ului românesc!

3. Achiziții slabe

Achizițiile nu se pot compara cu campaniile spectaculoase pe care le purta Becali în verile trecute. Oaidă, un mijlocaș cu un meci ca titular în ultimele șase luni la Botoșani, și Belu, un fundaș dreapta care n-are cum să fie titular dacă nu pleacă Romario Benzar, sunt singurele cumpărături. Și au mai revenit trei tineri împrumutați în stagiunea precedentă: Daniel Benzar, Gabriel Simion și Ianis Stoica. Un mercato mai mult gol! 

15ani au trecut de când FCSB nu s-a mai antrenat doar în România. Și vara, și iarna, roș-albaștrii au mers măcar într-un stagiu în străinătate

25 de meciuri a disputat Răzvan Oaidă, 21 de ani, la FC Botoșani în campionatul trecut. Doar 16 au fost bifate din postura de titular, în rest a intrat pe teren de pe bancă, pe parcursul partidelor

23 de partide a bifat Claudiu Belu la Astra. El era fundașul dreapta titular al giurgiuvenilor, care l-au exclus din lot la începutul lunii aprilie, fiindcă jucătorul nu semna prelungirea contractului, știa deja că avea să treacă la FCSB

Doar primele două tururi sunt ușoare

FCSB e singura echipă din România cu statut de cap de serie în toate fazele preliminare din Europa League. Craiova și Viitorul nu au beneficiul acesta. Clubul lui Becali riscă să piardă această calitate în sezoanele viitoare dacă ratează din nou grupele, după ce anul trecut a fost eliminat de Rapid Viena în play-off.

Programul din vara asta conține adversare lejere pentru roș-albaștri în primul și în al doilea tur preliminar, nume mai grele apar din al treilea tur: Vidi, Trabzon, Antwerp, Rangers, Utrecht, Brondby, Malatya, Austria Viena și Sturm Graz.

Citește și:

FCSB, în topul celor mai de succes echipe din lume » Peste AC Milan sau Fenerbahce

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (46)
114008756435133
Todinca Mihai  •  17 Iunie 2019, 21:58

Zero înainte zero după. . ... să vedem ce o sa mai comentați voi pesimiștilor de la GSP după ce o sa cistigam iar campionatul și cupa și supercupa așa ca anul trecut și celălalt și celălalt și etc etc ...cu Gigi inainte spre noi și noi și noi performante ( ale adversarelor...!!! ).....trăiască Gigi și banul sau invers !

farauminsport
farauminsport  •  17 Iunie 2019, 21:17

Patrulele și plantoanele ridicole (rjka, catalynn, anti cioban, lucghencea , etc) puse de odioasa creație sovietica CSA la net, debordează de ignoranta, neamprostie, nesimțire! Ce om sănătos poate susține in anul 2019, intr-o țara UE, fotbalul militarizat, jucat in cazarma de echipe ale armatei, miliției, securitatii, adică exact ca pe vremea URSS, pe care nataraii se pare ca o regreta!!! Niște rătăciți prin noaptea polară a minții !!! Hibernare ușoară pentru plantoanele aberației CSA!

anti.cioban
anti.cioban  •  17 Iunie 2019, 20:52
Postat de 0.palmares.csa pe 17 Iunie 2019, 18:17

Nu am ce sa iti zic pt ca saracul de tine ai pb grave de sanatate,si nu ma iau de oamenii cu pb.In privinta banilor lui jiji sau ai mei nu ne duce tu grija niciunuia.Pt ca nu o sa venim la tine sa ne imprumuti..Si asta cu firfireii tie si lui catalynn vi se potriveste pt ca vi s-au taiat finantarile si de aia sunteti cei mai aprigi contestatari.V-a taiat jiji si copos de la portie si cand nu v-a mai dat pleaca,vinde mori.Si pe jiji nu-l plange tu ca mai vinde un jucator un teren ceva,plus ca i-a dat statul odata 75 milioane de euro,odata 30o de mii asa ca nu-l plange.

Ce sa zic, *** pe care mi le doresti tu mie, pentru ca le meriti pe deplin. Amin!!! In rest, faptul ca puscariasul din Pipera a luat 75 de milioane de la ANRP (adica de la noi toti) pe niste drepturi litigioase cumparate cine stie cum ar trebui sa-l duca in cat mai scurt timp acolo unde ii este locul: la Poarta Alba.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează