FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Ionuț Vână, fantoma de 800.000 de euro! Cum a dispărut TOTAL supertransferul de la FCSB care-l încântase pe Gigi Becali!

Articol de , - Publicat vineri, 29 noiembrie 2019 09:00

FCSB // Ionuț Vână a dispărut complet de la FCSB. În iulie a fost achiziționat de la Viitorul cu 800.000 de euro și prezentat ca un supertransfer, „cheia care face toată mașinăria să funcționeze”, și-l încântase pe Becali!

Cristi Manea nu e singurul caz de jucător pe care FCSB îl înghite ca un „Triunghi al Bermudelor”, mai există în lotul lui Vintilă un fotbalist care a dispărut brusc, s-a transformat din vedetă în balast în numai trei luni. 

Ionuț Vână, fost coleg cu Manea la Viitorul, nu mai prinde uneori nici banca. De jucat n-a mai jucat din octombrie!

Pe 26 octombrie a bifat ultima apariție în campionat, într-o victorie cu Hermannstadt, 4-0. În acea partidă a prins doar primele 45 de minute, a fost înlocuit după pauză și a pierdut locul de titular. Becali i-a mai oferit încă o repriză după trei zile, dar în Cupa României, la 1-0 cu U Cluj. Și apoi, pauză! 

S-a întâmplat chiar ca Vână să vadă meciurile din tribună, fiindcă nu a avut loc în lotul de 18.

S-a stricat „cheia”

Mijlocașul în vârstă de 24 de ani pornise bine la FCSB, a debutat în partida din tur cu Hermannstadt și îl cucerise pe Becali. 

„De șase sau de șapte ani căutam un mijlocaș central. Uite că Vână era cel pe care-l căutam! Mie îmi plăcea mereu când îl vedeam la Viitorul, dar mă consultam cu alții și mă sfătuiau să nu-l iau. M-a încântat deja, de la primul meci! L-am și sunat după meci, i-am zis că după trei, patru jocuri va veni să-i măresc salariul. El e cheia, Vână e cheia care rotește mașinuța de la mijlocul terenului” - Gigi Becali

Patronul a devenit, între timp, dezamăgit de micuțul mijlocaș și a primit din partea staff-ului referințe care i-au confirmat noua opinie, după care Vână nu ar fi un fotbalist îndeajuns de bun ca să fie titular. Gigi și Vintilă au preferat mereu alți mijlocași centrali ofensivi: Ovidiu Popescu, Oaidă, Florin Tănase.

 Oaidă are, în concurența cu Vână, și avantajul vârstei, el e eligibil U21, deci ocupă unul dintre cele două locuri pe care fiecare echipă trebuie să le rezerve tinerilor.

FCSB // Ionuț Vână, fantoma de 800.000 de euro! Cum a dispărut TOTAL supertransferul de la FCSB care-l încântase pe Gigi Becali!

A uitat Vână fotbalul?

Becali era încântat de achiziționarea lui Vână și din rațiuni tactice: „El a crescut la Viitorul în sistemul 4-3-3, adică exact ce vreau eu să joace FCSB! Știe jocul, nu mai e nevoie să-l învățăm nimic”. FCSB chiar evoluează și acum într-o așezare cu trei mijlocași centrali, totuși Ionuț nu mai are loc în formula roș-albaștrilor. 

Statutul cu care s-a ales acum nu e unul cu care să fie obișnuit. El era titular la Viitorul, adunase 30 de partide doar în campionat în stagiunea trecută. 

Cu un sezon în urmă jucase de 27 de ori, deci era de doi ani unul dintre oamenii importanți din vestiarul lui Hagi. La FCSB a ajuns în iulie și a fost titular doar de opt ori în campionat. Cu tot cu aparițiile din postura de rezervă a jucat de 12 ori, fără să marcheze.

Match preview Voluntari-FCSB

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
100002473541087
Danut Ognean  •  29 Noiembrie 2019, 17:04

pai la fcsb toti sunt fantome nu numai vana toti in frunte cu vintila marioneta lui gigi

1153585434658217
Danut Pandaru  •  29 Noiembrie 2019, 10:55

Vina este peste toti *** enumerati mai sus! Tanase un simulacru de jucator, Popescu antifotbal total, Oaida e pierdut in spatiu, dar de ciobanasul are specialisti in staff! Uite asa se mai distruge un jucator!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

flojo
flojo  •  29 Noiembrie 2019, 09:46

Pr0stia "antrenorului suprem" nu are limite!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează