FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB își joacă SUPRAVIEȚUIREA cu FC Botoșani! 5 consecințe ale unei înfrângeri: de la demiterea lui Bogdan Vintilă până la plecarea lui Gigi Becali și falimentul echipei

Adrian Petre, speranța FCSB, foto: Raed Krishan/GSP
Adrian Petre, speranța FCSB, foto: Raed Krishan/GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 februarie 2020 11:09

FCSB debutează azi în play-off, contra celor de la FC Botoșani, de la 20:30. Partida de azi ajunge să fie una capitală pentru echipa roș-albastră. 

Meciul pare unul la discreția celor de la FCSB, echipa roș-albastră câștigând toate meciurile pe terenul celor de la FC Botoșani, 7 în campionat și unul în Cupa Ligii. Un rezultat slab în această seară ar putea crea haos la FCSB și ar putea înseamna încă un sezon ratat pentru echipa roș-albastră. 

Ce s-ar întâmpla dacă FCSB ar pierde cu Botoșani? Iată 5 posibile consecințe: 

1. Bogdan Vintilă demis sau lăsat fără putere de decizie la FCSB

Gigi Becali a fost extrem de nervos după egalul din ultima etapă din sezonul regulat, 1-1 cu Chindia, și i-a dat un ultimatum lui Vintilă. 

„Am niște principii pe care le am până la moarte. Stăpânul face ce vrea el. Dacă cel care e plătit nu face cum vrea stăpânul, e dat afară, e simplu. Conform mentalității mele, doar stăpânul știe să scoată calul din noroi când se împotmolește. Eu fac cum știu mai bine. Eu nu merg în play-out ca Dinamo. De ce să mă duc acolo? De ce să mă duc în faliment ca toate echipele? De ce să mă duc în insolvență ca CFR? Momentan, Vintilă face doar ce vrea el. Asta până într-o zi, când o să mă supăr. Poate mâine, poate săptămâna viitoare! Îl mai las un meci, primul din play-off. După asta fac eu tot!” 
Gigi Becali 

Astfel, dacă pierde contra lui Marius Croitoru, Bogdan Vintilă ar putea fi dat afară de pe banca steliștilor sau i se poate rezerva un loc secund la FCSB. 

20 de meciuriare Vintilă la FCSB în Liga 1: 12 victorii, 4 egaluri și 4 înfrângeri

VIDEO Conferința lui Bogdan Vintilă înainte de FC Botoșani - FCSB 

2. FCSB, încă un sezon fără titlu 

Înfrângerea cu FC Botoșani înseamă că FCSB va mai bifa încă un sezon în care nu câștigă campionatul. Ar fi al cincilea consecutiv! Echipa roș-albastră nu a mai fost campioană din 2015, iar încă o astfel de ratare ar crea o imagine proastă formației patronate de Gigi Becali. Încă un sezon fără titlu ar putea fi o lovitură și pe piața transferurilor. Astfel, FCSB ar deveni un nume și mai puțin atractiv pentru jucătorii importanți, care ar putea alege altă destinație. 

3. Gigi Becali spune „Pa!”

În acest moment, FCSB este în afara locurile de cupe europene. Echipa lui Vintilă este pe 4, cu 22 de puncte. Dacă pierde azi, FCSB poate ajunge ultima în play-off, riscând să fie depășită de Gaz Metan, care are meci cu Craiova, și de Astra, care se duelează cu liderul CFR Cluj. 

Clasament play-off 

  • CFR Cluj - 26p
  • CSU Craiova - 23p 
  • FC Botoșani - 23p 
  • FCSB - 22p
  • Gaz Metan -22p 
  • Astra - 21p 

Pentru a prinde un loc de cupele europene, FCSB e nevoită să termine pe locurile 2-3 sau să câștige Cupa. Astfel, va intra în turul I preliminar din Europa League, ceea ce înseamnă un parcurs extrem de lung până la grupe. O înfrângere azi ar putea îngreuna misiunea roș-albaștrilor de a prinde un loc de cupe europene. Astfel, asta va duce la o decizie lui Gigi Becali: renunțarea la echipă. Patronul FCSB a spus de mai multe ori că fotbalul este o afacere pentru el, iar încă un sezon fără banii din cupele europene l-ar face să renunțe la investiție.

 4. Plecări în masă pe bani puțini

Dacă FCSB mai bifează un sezon fără reușite, echipa s-ar putea destrăma. Florinel Coman, Dennis Man, Florin Tănase sau Dragoș Nedelcu pot pune presiune pe patron pentru a fi lăsați să plece la cluburi din Occident pentru a obține. 

În plus, sumele pe care vedetele al pleca nu ar fi cele pe care Becali le visează. Dacă FCSB dezamăgește în Liga 1, cluburile din Vest nu vor fi dispuse să achite bani mulți pe cei mai importanți jucători ai echipei. 

5.500.000 de euroeste cota lui Dennis Man și Florinel Coman, potrivit transfermark

Match preview FC Botoșani - FCSB 

5. Probleme cu fanii? 

La meciul cu Dinamo, FCSB a avut din nou sprijinul galeriei. Ieșit din închisoare, liderul Peluzei Nord, Gheorghe Mustață, a strâns o parte dintre fani și i-a readus lângă echipa roș-albastră. Înainte de derby-ul cu Dinamo, fanii le-au cerut jucătorilor s-o învingă pe marea rivală și să câștige titlu. 

FCSB își joacă SUPRAVIEȚUIREA cu FC Botoșani! 5 consecințe ale unei înfrângeri: de la demiterea lui Bogdan Vintilă până la plecarea lui Gigi Becali și falimentul echipei

Echipa lui Vintilă a pierdut cu Dinamo, 1-2, iar o eventuală ratare a titlului ar putea fi o lovitură în relația cu fanii. Aceștia ar putea decide să plece de lângă echipă, iar FCSB ar juca din nou cu tribunele aproape goale.

VIDEO Fanii FCSB, în cantonamentul echipei înainte de meciul cu Dinamo

Citește și: 

Regres total! Cifrele lui Dennis Man sunt în cădere liberă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (77)
983732924972315
Soos Vilmos  •  29 Februarie 2020, 18:57

Iata toate motivele pentru care lumea merita sa tina cu fc botosani.

mario_rdfe
mario_rdfe  •  29 Februarie 2020, 15:31

Daca iei titlul si mergi in grupele europene..jucatorii tai pot pleca pe bani multi din postura de campioni, sunt vazuti si in meciurile europene..daca nu, Coman, Man si restul,o sa plece pe ce se poate..e logic ca nu mai pot fi pastrati inca un an. Despre restul,mai baga gigi bani in transferuri daca nu castiga titlul nici acum? NU ! ..salarii mari ? NU ! Autorul articolului stie bine ce scrie...iar daca nea gigi becali renunta la fcsb, e clar ca echipa aia dispare..nu vad pe cineva sa investeasca la o echipa fara suporteri, fara stadion, fara palmares si cu o imagine ilegala !

prostiidelafc5b
prostiidelafc5b  •  29 Februarie 2020, 14:56
Postat de prostiidelafc5b pe 29 Februarie 2020, 14:54

Fura fc5b!! Sau aveți vreun dubiu asupra blatului???

Asta nu mai e fotbal! E circ!!

Vezi toate comentariile (77)
Comentează