FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB - JEONBUK 3-1 // Concluziile corespondentului GSP după ultimul amical al roș-albaștrilor

Articol de - Publicat miercuri, 22 ianuarie 2020 11:05

FCSB a învins-o pe Jeonbuk Hyundai Motors, campioana Coreei de Sud, scor 3-1, în ultimul amical al cantonamentului din Spania pentru echipa lui Bogdan Vintilă.

FCSB - JEONBUK 3-1 // Ce a funcționat și ce nu în evoluția elevilor lui Vintilă

FCSB și-a ales un adversar de pe alt continent pentru ultimul test al iernii. O formație pregătită totuși de un om cu experiență. Jeonbuk Hyundai Motors, din Coreea de Sud, a fost aleasa, echipă pregătită de Jose Morais, fostul secund al lui Jose Mourinho de la Porto, Inter, Real Madrid și Chelsea. Pe asiatici e greu să-i treci într-un tipar, să-i compari cu cineva. O necunoscută mai degrabă. Perfect pentru un ultim amical.

Start furios

Jeonbuk a arătat că știe fotbal, că milioanele care se învârt în Coreea de Sud, Japonia și China nu-s risipite. Au început tare, au avut 3-4 cornere consecutive, dar atât. S-a mutat repede atacul. Vicecampionii României nu s-au mulțumit doar cu cornere. Au tras în rafală spre poarta sud-coreenilor, au și înscris o dată. Din ofsaid. După un penalty ignorat și alte două mari ocazii, Coman și Planic, primul a spart gheața, cu o minge trimisă printre picioarele portarului advers (17).

Asediul la poarta asiaticilor a continuat, numai că n-au lăsat ca un alt jucător al FCSB-ului să înscrie și au făcut-o ei, din alunecare (24). A venit și o replică firavă, după minute bune în care uitaseră de atac. Bara l-a salvat pe „Pufi" la un șut din 16 metri.

Aruncă prosopul!

Pentru FCSB nu s-a terminat distracția din prima repriză, nici pentru asiatici haosul din defensivă. O nouă gafă, un nou gol. Moruțan, insistent în pressing, i-a suflat mingea unui adversar, apoi l-a amețit pe altul. 3-0. Și mai sunt 12 minute abia până la pauză. Însă jucătorilor lui Vintilă li s-a părut suficient și i-au lăsat pe coreeni să mai respire.

Din nou start fals

Începutul reprizei secunde a adus puțin haos în defensiva FCSB-ului. În doar 3 minute, coreenii au avut mai multe șanse de a marca decât în toată prima repriză. Prima venită după o eroare a lui Bălgrădean. „Pufi" a așteptat mult până să degajeze o minge, a lovit un adversar, Cristea a alunecat.

Doar imprecizia adversarilor a făcut ca scorul să nu se schimbe. Câteva zeci de secunde mai târziu, Bălgrădean, țintit pe linia porții, a urmărit cu privirea o minge care s-a dus pe lângă poartă. Primele 10 minute rolurile din prima repriză s-au inversat. Jumătatea FCSB-ului s-a aglomerat de tricouri verzi, iar din teren nu s-a auzit decât vocea lui Bălgrădean, alertat de jocul șters al colegilor.  

Palizi în a doua repriză

Avantajul serios cumulat în primele 35 de minute a fost mulțumitor pentru jucători, în ciuda indicațiilor venite de pe margine. Insistența din repriza secundă le-a fost răsplătită. Henț Planici și penalty. Lars Veldwijk, sudafricanul din atacul lui Jeonbuk, l-a executat pe „Pufi". 3-1 și mai sunt 25 de minute de jucat.

Masivul vârf al coreenilor și-a arătat limitele tehnice 5 minute mai târziu, când a lovit prost mingea, singur, în buza careului de 16 metri. Putea fi 4-1 dacă Florinel Coman renunța la ideea unei scărițe (71). Căpitanul roș-albaștrilor a încercat să-i arate selecționerului Rădoi, prezent din nou în tribune, că nu știe să dea numai goluri de la 30 de metri. 

Numărul 1 cu 33 pe spate

Dorit de Omonia, Cristi Bălgrădean și-a ținut echipa la distanță de coreeni în repriza secundă. Nu o dată, nu de două ori, ci în repetate rânduri goalkeeperul a arătat că e o piesă importantă, un lider și fără banderolă, și n-ar trebui scăpat pentru doar 100.000 de euro.

Poate nici cei 300.000 doriți de patron n-ar fi suficienți pentru a acoperi gaura pe care „Pufi" ar lăsa-o. Presată 45 de minute, doar cu răzlețe raiduri de la Coman sau Man, FCSB termină cu victorie ultimul amical al iernii. Și cu un total pozitiv după 4 amicale. Dar poate cel mai important pentru echipa lui Vintilă e că, deși aliniază o echipă cu o medie de vârstă destul de scăzută, FCSB pare mai coaptă, mai vie și mai pregătită ca oricând să lupte cu experiența din teren apreciată de Dan Petrescu. 

AMICALELE celor de la FCSB din Spania:  

  • 0-1 vs. Basel 
  • 1-0 vs. Karlsruher 
  • 3-3 vs. Lokomotiv Moscova 
  • 3-1 vs. Jeonbuk Hyundai

FCSB - JEONBUK 3-1

  • Au marcat: Fl. Coman 17', autogol 24', Moruțan 34' / Lars Veldwijk 64' pen.

FCSB: Bălgrădean - Crețu (Manea 75), Cristea, Planic, Panțîru - Moruțan, Nedelcu (Filip 75), Oaidă - Olaru (Niță 56) - Man, Coman (Ad. Popa 75)  
Antrenor: Bogdan Vintilă 

FINAL: FCSB câștigă ultimul amical din Spania, scor 3-1 cu Jeonbuk!

min. 64: GOL Jeonbuk! Lars Veldwijk marchează dintr-o lovitură de la 11 metri și reduce din diferență pentru sud-coreeni

min. 50: Asiaticii controlează autoritar debutul actului secund

min. 47: Echipa lui Vintilă începe slab ultima repriză din Spania. FCSB a scăpat fără gol, după ce apărarea roș-albaștrilor le-a pasat mingea în careu atacanților lui Jeonbuk, care n-au profitat însă de șansa avută

min. 46: A început actul secund

PAUZĂ

min. 44: Ocazie pentru roș-albaștri. Coman ratează o preluare care l-ar fi lăsat într-o situație de unu la unu cu goalkeeperul sud-coreean

min. 34: GOL FCSB! Olimpiu Moruțan a scăpat singur cu portarul advers și a marcat pentru 3-0, după o finalizare elegantă la colțul scurt

min. 24: GOL FCSB! Florinel Coman a avut o acțiune pe cont propriu. A luat mingea de la 45 de metri, a driblat doi adversari și a centrat în fața porții, de unde un jucător al sud-coreenilor a trimis în propria poartă

min. 17: GOL FCSB! Florinel Coman marchează cu un șut de la 7 metri, printre picioarele portarului advers. Olaru a avut o acțiune frumoasă, a driblat în careu și i-a pasat lui Coman, care a tras din prima

min. 14: Planic reia cu capul din corner, dar mingea trece pe lângă poartă

min. 9: Gol anulat pentru FCSB! Man a trimis mingea în poartă, dar golul a fost anulat după ce Florinel Coman, cel al cărui șut a fost respins de portar, se afla în ofsaid

min. 8: FCSB cere penalty, după ce Florinel Coman a căzut în careu. Arbitrul a lăsat însă jocul să continue

min. 1: A început meciul

Rezumatul meciului FCSB - Lokomotiv Moscova

Citește și:

FCSB și-a pierdut maratonistul! Accidentarea lui Ovidiu Popescu dă peste cap toată strategia lui Vintilă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (90)
leul_90
leul_90  •  22 Ianuarie 2020, 20:01
Postat de lixandru88 pe 22 Ianuarie 2020, 18:49

Înfrângere (Basel) , Egal (LokMoskow), Victorie (J#&3¢¥). Ce urmează? :))

Off, nu ti-ai facut temele cum trebuie, ai uitat de victoria cu Karlsruher! Maah, tu si cu hazdrubal22 sunteti fanii numarul 1 ai ros-albastrilor, dar nu aveti curaj sa recunoasteti! ***! De ce va ascundeti???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lixandru88
lixandru88  •  22 Ianuarie 2020, 18:49

Înfrângere (Basel) , Egal (LokMoskow), Victorie (J#&3¢¥). Ce urmează? :))

lixandru88
lixandru88  •  22 Ianuarie 2020, 18:46
Postat de johnwick pe 22 Ianuarie 2020, 18:43

Aia-i steaua ta si-a prostilor

Măi Laslas, ți-am mai zis, Fotbal Club FCSB e Steaua Proștilor.

Vezi toate comentariile (90)
Comentează