FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // L-a expus pe tarabă! Becali a vorbit serios: jucătorul e de vânzare pentru 300.000 de euro

Adrian Petre a jucat opt meciuri la FCSB, șase ca titular, și a marcat un singur gol, dintr-un penalty
Adrian Petre a jucat opt meciuri la FCSB, șase ca titular, și a marcat un singur gol, dintr-un penalty

Articol de , , - Publicat joi, 06 august 2020 10:28 / Actualizat joi, 06 august 2020 10:33

N-a fost numai un mesaj transmis la nervi de Gigi Becali: Adrian Petre e de vânzare cu 300.000 de euro, impresarul lui a primit o înștiințare oficială că-l poate muta oriunde în schimbul sumei acesteia.

Experiența lui Adrian Petre la FCSB se va încheia după numai o jumătate de sezon. Criticile pe care Becali le-a pronunțat la adresa internaționalului de tineret nu au fost doar toane ale patronului enervat după unele meciuri, Gigi chiar a hotărât să scape cât mai curând de Petre. Agentul atacantului a primit în scris dreptul de a negocia cu oricare club dispus să plătească 300.000 de euro în schimbul lui Adrian.

Prețul de achiziție a fost de 500.000 de euro, deci FCSB pierde 200.000 de euro într-o jumătate de an. Becali acceptă pierderea, convins că s-a păcălit atunci când l-a adus pe vârful de la Esbjerg. Nu mai crede acum că Petre ar avea valoarea pe care i-o estima la începutul acestui an, când a convenit să achite o jumătate de milion de euro ca să-l aducă.

Abia acum a achitat datoria

Singura cale de salvare de la FCSB a lui Petre ar constitui-o plecarea lui într-un alt campionat. Din Liga 1, doar CFR și Craiova și-ar permite să cumpere un jucător cu 300.000 de euro, însă ambele au atacanți, nu ar avea nevoie de internaționalul U21 român. La Cluj sunt Rondon și Omrani, la Universitatea e titular incontestabil Elvir Koljici. Eșecul de la FCSB îl face pe Adrian greu de vândut, dar jucătorului îi rămân statutul de internațional de tineret participant la Europeanul de anul trecut și vârsta bună, 22 de ani, una care i-ar permite să mai progreseze.

Becali a anunțat la Pro X că a stins litigiul cu Esbjerg. El nu plătise jumătatea de milion de euro pe care o negociase cu danezii la transferul lui Petre. Nordicii au deschis un proces la FIFA, pe care l-au câștigat și FCSB ajunsese contratimp, era forțată să achite urgent sau ar fi ajuns să îi fie interzisă legitimarea unor noi jucători în următoarele trei ferestre de mercato. Ca să stingă datoria, Gigi a mai creditat clubul cu 500.000 de euro, deoarece contul FCSB-ului nu conținea suma necesară.

Stoian nu și-a mai revenit

Înainte să se plictisească repede de Adrian Petre, Becali l-a tratat la fel pe Adrian Stoian. Mijlocașul a fost la FCSB în sezonul trecut, adus de la Crotone. Gigi a renunțat la el după numai o jumătate de an în care îl folosise în două meciuri, o singură dată ca titular. Stoian bifase mai mult de o sută de meciuri în Serie A înainte să ajungă la FCSB. Experiența din clubul lui Becali i-a provocat un regres din care nu și-a mai revenit. S-a întors în Italia, la Livorno, o formație pentru care n-a fost titular niciodată în acest sezon, în care a adunat doar trei prezențe, de fiecare dată pe parcursul jocurilor. Livorno a încheiat sezonul din Serie B pe ultimul loc și a retrogradat. Stoian are 29 de ani, Petre are doar 22, deci el ar avea mai mult timp la dispoziție ca să se refacă după "tratamentul Becali".

FCSB. Pe cine a transferat Gigi Becali?! Marea problemă apărută la FCSB

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (17)
105662257060988
Eugen Qy  •  06 August 2020, 16:55
Postat de bertino pe 06 August 2020, 10:50

Era previzibil deznodamantul asta, sincer nici inainte sa ajunga la FCSB nu am vazut vreun meci in care sa impresioneze. Din punctul meu de vedere nu e nici cal nici magar - nu e atacant genul pivot bazat pe forta (gen Gnohere), dar nici volante, bazat pe dribling si patrunder (gen Tanase sau Man). E un jucator de nivelul Spesi sau Voluntari - probabil acolo va ajunge

Indiferent de echipa din Liga mamaliga, unde va ajunge, il va face pe gb sa isi muste mainile , asa cum o face acum cu Alibec, Chipciu sau cu Budescu !

105662257060988
Eugen Qy  •  06 August 2020, 16:50

Stoian e mai bun decat TOT ce are fc fcsb la ora actuala, insumat ! Un FOTBALIST -ca EL- care prinde 100 de meciuri in Serie A, e cel putin la nivelul de experienta al unuia care are 350-400 de meciuri in Liga 1 din tara noastra , numita si Liga mamaliga ! Iar A. Petre intr-adevar, ar fi TREBUIT sa NU ACCEPTE sa ajunga la fc fcsb; dar El, la fel ca foarte multi altii ca el, sunt atrasi de MIRAJUL NUMELUI, ca ei saracii sunt siguri ca vor juca la STEAUA si se trezesc la fc fcsb si mai rau , se trezesc subordonati "antrenorului principal" al acestei grupari celebrul gb, care ii trateaza ca pe niste ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei_101
andrei_101  •  06 August 2020, 15:02

Asa e cand nu ai personalitate...daca ar fi avut si-ar fi cerut niste drepturi pe care probabil le are menționate în contract, cum ar fi un număr de minute pe care ar trebui să le aibă. Poate nu are această opțiune. Ma rog...oricum e bătaie de joc sa dai in modul asta pe jos cu un jucător de altfel talentat. Poate totusi din sezonul următor o sa primească sanse

Vezi toate comentariile (17)
Comentează