FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

MM Stoica a spulberat mitul Reghecampf » Dezvăluirea tare care schimbă lucrurile + GSP l-a sunat pe fostul antrenor de la FCSB pentru o reacție

Articol de , , - Publicat sambata, 20 noiembrie 2021 08:25 / Actualizat sambata, 20 noiembrie 2021 08:42

Mihai Stoica a făcut o dezvăluire tare: la cel mai de referință meci al lui Laurențiu Reghecampf la FCSB, returul cu Ajax, din "16-imile" Europa League. mutarea câștigătoare de la pauză, Filip în locul lui Prepeliță, a fost comandată de Gigi Becali.

La prima sa apariție în calitate de expert al postului Telekom Sport, Mihai Stoica a făcut o dezvăluire senzațională. Care îl pune în dificultate pe unul dintre antrenorii rivalei FCSB în lupta pentru titlul de campioană.

E vorba despre Laurențiu Reghecampf, care acum e „principal" la Universitatea Craiova. MM a încercat să răspundă unei întrebări care i-a aparținut lui Bogdan Cosmescu, comentator sportiv: „Având în vedere că ați activat mulți ani la un nivel înalt, cum suportați situația actuală de la FCSB?". Practic, Stoica era chestionat despre imixtiunile lui Becali în jobul antrenorilor.

MM Stoica, decizie majoră după ultimele evenimente de la FCSB: „Sunt prea bătrân să mai fac asta”
FCSB
MM Stoica, decizie majoră după ultimele evenimente de la FCSB: „Sunt prea bătrân să mai fac asta”

Cum l-a convins MM Stoica pe Reghecampf

Răspunsul lui MM? „Suport foarte bine, așa cum suport de cel puțin 7 ani. Nu s-a schimbat nimic față de ceea ce se întâmpla și înainte", a spus MM, după care a detaliat.

„Uite, ca să vă dau și un exemplu trăit de mine, nu așa, din povestiri. La meciul retur cu Ajax, din primăvara Europa League, urma să jucăm fără Bourceanu și Pintilii. Titular a fost Prepeliță. În prima repriză luase un cartonaș galben, parcă așa rețin.

La pauză, Gigi a spus că îl vrea pe Filip în locul lui Prepeliță. M-am dus la Reghe, i-am zis, moment în care a luat foc. Că nu se poate așa ceva, că suntem atât de aproape să o eliminăm pe Ajax, că el nu vrea să facă schimbarea! Era 1-0 scorul la pauză. I-am zis să accepte schimbarea fiindcă și așa nu o scoatem noi pe Ajax, dar dacă nu o face, riscăm să stricăm tot, eram pe primul loc în campionat, eram într-o situație bună. Și s-a supus, a făcut schimbarea. Care a fost concluzia? 

Că Filip a făcut un meci senzațional. Repet, ce v-am spus acum sunt lucruri reale, pe care eu le-am trăit! Deci, ca să răspund la întrebare, suport ce se întâmplă acum la FCSB așa cum am suportat în toți anii ceilalți", a spus Mihai Stoica.

FCSB avea la acel moment 10 puncte peste Astra în Liga 1 și 12 peste Vaslui, cu 15 etape înainte de final, iar titlul nu mai fusese câștigat din 2006.

Într-adevăr, Prepeliță fusese avertizat în primele 45 de minute, așa cum a susținut acum MM, iar la pauză a fost oprit la cabine de Reghe, iar în locul său a apărut Lucian Filip. Ce a urmat a fost o prestație fabuloasă a acestuia, motiv pentru care a primit nota 9 din partea GSP. El a avut în față o linie de mijloc senzațională, formată din Eriksen, Poulsen și căpitanul Ajaxului, De Jong. Mai mult, Filip a și executat unul dintre penalty-urile de departajare și l-a transformat în gol.

I-am spus lui Reghe la pauză că dacă refuză schimbarea Prepeliță - Filip, la cum îl cunosc pe Gigi, o să distrugem tot ce urmează și eram pe primul loc în Liga 1 - Mihai Stoica, la Telekom Sport

Reghecampf a avut rezultate excelente 

Practic, dezvăluirile făcute de managerul general al roș-albaștrilor dărâmă mitul „Reghecampf - antrenor independent", așa cum reușise să se definească, mai ales pe perioada primului mandat (2012-2014), din perspectiva imaginii și a relației patron-antrenor. 

Reghe lăsase senzația că a reușit să-l țină departe pe Gigi Becali de practicile la care patronul FCSB a apelat la vedere în ultimii ani. 

El a fost antrenor în două perioade diferite, ultima dată între decembrie 2015 și iunie 2017. În totalul de 3 ani și jumătate pe banca roș-albaștrilor, tehnicianul a avut rezultate excelente: două titluri, câștigate într-un mod autoritar, acces în grupele Champions League, singura prezență la acest nivel pentru FCSB în ultimii 12 ani, optimi de finală în Europa League, cel mai bun rezultat de la semifinalele de Cupa UEFA, din 2006, plus alte două apariții în grupele Europa League. 

Gazeta i-a solicitat și lui Reghecampf un punct de vedere referitor la dezvăluirile făcute de MM, dar tehnicianul a refuzat să comenteze.

FCSB a avut 11 antrenori în ultimul deceniu

SezonTehnicieni
2012-2013Reghecampf
2013-2014Reghecampf
2014-2015Gâlcă
2015-2016Rădoi/Reghecampf
2016-2017Reghecampf
2017-2018Dică
2018-2019Dică/Teja
2019-2020B. Andone/Andronache/Vintilă/ Petrea
2020-2021T. Petrea
2021-2022Todoran/Ed. Iordănescu/ Petrea

3 ani și jumătatea fost Reghecampf antrenor la FCSB, în două mandate, cea mai lungă perioadă din istoria clubului. El e urmat de Olăroiu (1 an și 7 luni), Pițurcă (1 an și 7 luni), Dică (1 an și jumătate), Lăcătuș (1 an și 5 luni)

FCSB - Ajax 2-0 (4-2 la penalty-uri)

 

  • Au marcat: Latovlevici (38), Chiricheș (76)
  • Au înscris la penalty-uri: Rusescu, Nikolici, L. Filip și Latovlevici / Eriksen, De Jong
  • Au ratat: Schone, Moisander

FCSB: Tătărușanu - Râpă, Gardoș, Chiricheș, Latovlevici - Chipciu, Prepeliță (46 L. Filip), Cr. Tănase (66 Nikolici) - Ad. Popa, Rusescu, Tatu (79 Pârvulescu)
Antrenor: L. Reghecampf

Ajax: Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - De Jong, Poulsen, Eriksen - Cuenca (71 Boerrigter), Sigthorsson (71 Schone), Fischer (82 Serero). Antrenor: Frank de Boer

Laurențiu Reghecampf demască bluful lui Gigi Becali: „Clar nu! Niciodată”
CSU Craiova
Laurențiu Reghecampf demască bluful lui Gigi Becali: „Clar nu! Niciodată”

Gazeta s-a mirat de schimbare!

După acel meci cu Ajax, disputat în februarie 2013, GSP i-a dedicat un articol special lui Lucian Filip, care a fost, practic, una dintre cheile victoriei și ale calificării. 

Totuși, mutarea realizată între reprize a mirat redacția ziarului, care a scris așa: La pauza meciului, Reghecampf a surprins pe toată lumea trimițându-l pe teren pe Lucian Filip, lăsând pe umerii tânărului fotbalist sarcina de a ține mijlocul terenului". Filip avea la acel moment numai 22 de ani și disputase în cupele europene doar 4 meciuri, niciodată mai mult de o repriză. 

În returul cu Ajax a bifat 75 de minute. Tot Gazeta a încheiat așa respectivul articol: "Reghe a ales experiența lui Prepeliță, însă ex-craioveanul n-a avut o evoluție prea bună în prima repriză și, temându-se și că acesta ar putea încasa al doilea galben, la pauză l-a aruncat în luptă pe Filip. O mutare ce s-a dovedit a fi mai mult decât inspirată". 

De fapt, schimbarea nu îi aparținuse lui, dar la momentul respectiv, nici GSP, nici altă instituție de presă nu a aflat despre faptul că modificarea fusese dictată de Gigi Becali.

La victoria cu Chelsea l-a refuzat pe Gigi?

După ce FCSB a eliminat-o pe Ajax, a jucat în optimile de finală cu Chelsea, care era deținătoarea Champions League. Turul a avut loc pe Arena Națională, meci în timpul căruia camerele TV au surprins un moment extrem de controversat, pe care Gazeta l-a detaliat la două zile după joc. Și anume: dorința lui Becali de a face schimbări pe parcursul reprizei secunde.

GSP a titrat atunci „Gigi a ordonat, Reghe a refuzat!" fiindcă după ce au fost vizionate imaginile de mai multe ori, s-a văzut că antrenorul n-a dorit să dea curs solicitărilor venite din lojă, pe traseul Becali-Argăseală-Mache-MM. 

După apariția articolului, Gigi Becali a fost întrebat într-o emisiune TV despre acel moment: „Prima dată transmisesem să-l bage pe Prepeliță în locul lui Pintilii fiindcă acesta avea deja un galben și nici nu prea mai putea. Dar până să coboare Argăseală, pe margine apăruse deja Prepeliță, semn că și Reghe gândise același lucru. Știu că i-am mai zis ceva lui Argăseală, dar nu mai țin minte ce". 

Pe buzele lui Gigi s-a citit că pronunță numele lui Adi Popa și Cristi Tănase, care erau în teren la acel moment. Primul a rămas să joace până la final, Tănase a fost schimbat în minutul 82. 

VIDEO Totul despre FCSB - FC Botoșani

Citește și: 

Războiul cu Edi lasă urme: un titular de la FCSB, în pericol

Gigi Becali știe de ce depinde intrarea lui CFR Cluj în insolvență: „Atunci e sigur!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
wrx.
wrx.  •  20 Noiembrie 2021, 13:45

Reghe fost "ghiocel" la fcsb , actual "ghiocel" la Mogosoaia

leu.mr
leu.mr  •  20 Noiembrie 2021, 12:30

Iar ataca astia trei crai dar cine ii mai baga in seama ?

zizu
zizu  •  20 Noiembrie 2021, 11:50
Postat de florar pe 20 Noiembrie 2021, 09:26

E,ce bun era un Becali și la Minamo,nu??? Apropo,ce mai face Contacero??? Asta daca nu face schimbările este cel mai meseriaș ,no???

*** nu au loc la dinamo!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează