FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN SPANIA

FCSB - LOKOMOTIV MOSCOVA 3-3 // VIDEO+FOTO Cronică de Vlad Nedelea » Ce a remarcat corespondentul GSP în amical + Ce sistem a folosit Vintilă

Articol de - Publicat luni, 20 ianuarie 2020 20:05

FCSB a terminat la egalitate, 3-3 cu Lokomotiv Moscova.

Echipa lui Bogdan Vintilă n-a pierdut cu o echipă cu un lot de peste 130 de milioane de euro, participantă în grupele UCL.

Vremea n-a mai ținut cu echipele care au ales Marbella pentru stagiul de pregătire din această iarnă. Termometrele indicau jumătate din gradele zilelor prcedente. Temperatura n-a sărit de 10 grade. Meciul a început pe o ploaie măruntă, ca de început de toamnă la noi. Și așa s-a și terminat. Cu un vânt rece în plus care a susținut frigul. 

FCSB. Bogdan Vintilă cu echipa a II-a, rușii au ales vedetele

Antrenorul FCSB-ului a trimis pe teren echipa pe care până acum o folosise în repriza a doua sau pentru ultimele 20 de minute, cum a fost cu Karlsruher. Doar Cristea și Olaru și-au găsit loc din start, în rest fotbaliști care au evoluat puțin sau deloc în campionat. Rușii au fost viceversa. N-au lipsit Krychowiak, om pe care PSG plătea Sevillei aproape 30 de milioane de euro, Joao Mario, fotbalistul de 40 de milioane al lui Inter, și Eder, eroul Portugaliei din finala EURO 2016. Doar 3 din adversarii mult mai neexperimentaților Perianu și Dumitru. 

+25 FOTO

FCSB - LOKOMOTIV MOSCOVA // Repriza alungaților 

Vicecampionii României n-au luat în seamă sumele amețitoare de pe transfermarkt, au început curajos, fără trac. Cu roade rapide. Ce-i drept dintr-o fază fixă. Scos din calculele „returului” de Gigi Becali, ajuns în cantonament după o rundă de „negocieri” cu patronul, Cristi Manea a ales să bată o lovitură liberă. N-a făcut-o strălucit, stângaci oarecum. A avut noroc, a nimerit un adversar și mingea l-a păcălit pe Medvedev (15). Un avantaj fragil, de doar 11 minute. 

„Momci” și dublă Cristi Manea

Vicecampionii Rusiei, antrenați de experimentatul Yuri Semin, au făcut șah-mat din 4 pase defensiva FCSB-ului, Miranchuk fiind cel care doar a împins mingea în plasă. N-a durat mult până când Popa i-a pus mingea pe cap lui Momcilovic, la o fază fixă din flancul stâng. Sârbul doar a șters-o, suficient pentru 2-1 (29).

Veniți din țara șahului, rușii au rezolvat credula apărare a FCSB-ului din nou, în 4 minute. N-au mai avut nevoie de 4 pase, ci doar 3. Barinov a fost cel aflat la capătul firului. 2-2. FCSB a fost în avantaj la pauză. 3-2. Olaru a obținut un penalty, iar Manea, specialistul fazelor fixe din prima repriză, a transformat. Și Filip își încercase norocul, 5 minute mai devreme, dar Medvedev a respins torpila închizătorului de sub bară. 

Vârsta a contat 

Doar 3 schimbări a operat Vintilă la pauză. A scos partic toată linia ofensivă, Popa, Dumitru și Niță, au intrat Man, Coman și Moruțan. De notat că Popa a revenit pe teren în minutul 57 și a ieșit iar în 70. Primul sfert de oră a fost tot al FCSB-ului, periculoasă în două rânduri cu Man și Coman. Rușii au fost însă cei activi. Cei care au reușit un gol. O nouă gaură în defensiva FCSB-ului, de această dată la Perianu, l-a lăsat pe Zhemaletdinov singur cu poarta în față în 5 metri. Și n-a greșit. 

Multe ocazii, fără gol 

Vintilă a tot schimbat sistemul. Când 4-3-1-2, când 3-4-3, când 4-3-3. Până la urmă, pentru asta sunt meciuri amicale. Încerci, testezi, alegi ce-ți place. Dacă îți permite și patronul în cazul de față. Rușii n-au lăsat garda jos, Planici a fost surprins în față, a fost nevoit să faulteze. Penalty! Smolov n-a vrut să fie 4-3 și a trimis mingea în zidul de beton din spatele porții. Putea fi invers, 4-3 pentru FCSB. Moruțan, din nou în slalom, a trimis însă în portar. S-a terminat 3-3. Pe undeva de înțeles la cum s-a mutat pe teren. Multe schimbări, rotiri de jucători, sisteme încercate. 6 goluri și un bilanț echilibrat după 3 amicale: o victorie, un egal, o înfrângere.  

FCSB: A. Vlad (Bălgrădean 70) - C. Manea (Crețu 65), I. Cristea, Perianu (Planici 65), Momcilovic (Panțâru 65) - Vână (Ad. Popa 57) (Oaidă 70), Filip, Olaru - Ad. Popa (Moruțan 46), Dumitru (Man 46), Ad. Niță (Coman 46) 
Rezerve: T. Niga

Citește și:

Mihai Stoica anunță schimbări importante: „E posibil să ne vedeți cu 3 fundași centrali”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1498434707123363
Dumitru Neculai  •  21 Ianuarie 2020, 15:25

a folosisit sitem claiton model nea ghiorghe cu centura de calt. Amicalele e una oficialele sant adevarate

959403457593795
George Cumpatescu Jorge  •  20 Ianuarie 2020, 23:19

Am fost la meci si sincer va spun ca nu sa vazut diferența cand au intrat titularii ma asteptam sa jucam mai bn,dar... Oricum ma bucur k toti Romanii prezenti strigau HAI STEAUA

Vezi toate comentariile (2)
Comentează