FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

„Magicianul” Thomas Neubert a început deja să facă minuni! Diferența colosală înregistrată la FCSB față de anul trecut

Thomas Neubert pare să-i fi pus din nou pe picioare pe roș-albaștri
Thomas Neubert pare să-i fi pus din nou pe picioare pe roș-albaștri

Articol de , , - Publicat marti, 08 septembrie 2020 16:04 / Actualizat marti, 08 septembrie 2020 16:04

Transformare incredibilă la FCSB față de startul sezonului precedent: niciun fotbalist nu s-a mai accidentat în perioada de pregătire sau în primele meciuri oficiale, după ce, anul trecut, nu mai puțin de 7 jucători au avut probleme medicale grave.

FCSB arată cu totul altfel față de aceeași perioadă de anul trecut. Nu neapărat datorită rezultatelor foarte bune, 3 meciuri, 3 victorii. Marele câștig pe care trupa din Berceni l-a obținut vine dintr-o perspectivă care la orice mare club din lume contează la fel de mult ca obținerea performanțelor sportive. Și anume, modul în care jucătorii sunt pregătiți fizic pentru a nu avea probleme medicale și pentru a putea să fie la dispoziția antrenorului.

Tot lotul preluat de Thomas e apt

Diferența dintre starea de acum a lotului versus cea de anul trecut e incredibilă. Acum, după o perioadă de pregătire total atipică, fiindcă a fost foarte scurtă, iar jucătorii nici măcar n-au avut posibilitatea de a avea vacanță, dar și după primele săptămâni de meciuri oficiale, la FCSB nu există nici măcar un fotbalist care să aibă probleme medicale. 

Sunt Filip și Nedelcu, cu accidentări extrem de grave, leziuni ale ligamentelor încrucișate, însă, în cazul ambilor, acestea au survenit în finalul sezonului precedent, când era vechiul staff. Situația în vara lui 2019 era, în schimb, dezastruoasă. În perioada de pregătire s-au accidentat doi fotbaliști importanți, Pintilii și Moruțan, iar în cazul lui Gnohere, staff-ul medical n-a gestionat situația în așa fel încât să-l facă bun de joc la start. 

Apoi, odată cu meciurile oficiale, jucătorii s-au rupt pe bandă rulantă. Primul a fost Nedelcu, apoi Mihai Roman, urmat de Dennis Man, iar Hora s-a înscris și el pe lista indisponibililor după primele 2-3 săptămâni de jocuri.

Diferențele față de 2019

Așa s-a ajuns ca în doar al 7-lea meci oficial, la returul cu Alashkert, din Europa League, antrenorul de atunci, Bogdan Andone, să nu aibă la dispoziție 9 jucători! Toți cu probleme medicale, fiindcă și atunci, ca și acum, existau și jucători nerefăcuți din campionatul precedent: Momcilovic și Alexandru Stan. 

Tocmai din acest motiv, chiar calificarea în acel meci, în ciuda victoriei reconfortante din tur, a fost pusă sub semnul întrebării. În plus, parcursul din campionat a avut de suferit din cauza deselor accidentări. Echipa a pierdut meci după meci și s-a trezit pe ultimul loc după numai 7 runde.

Ce e diferit acum, în staff, față de anul trecut? Preparatorul fizic. Thomas Neubert are două luni de lucru la FCSB, iar rezultatele se văd deja. Fotbaliștii nu s-au mai accidentat, au arătat o formă fizică foarte bună, iar rezultatele au apărut și ele: 3 meciuri, 3 victorii, toate la același scor, 3-0!

Chiar am acest vis: să construiesc, în următorii zece ani, ceva unic în România, la Steaua. Pentru mine, FCSB e Steaua - Thomas Neubert, preparatorul fizic FCSB

Dezastrul din vara lui 2019

JUCĂTORCÂT A ABSENTATCÂTE MECIURI A RATAT
Gnohere5 săptămâni11
Moruțan2 luni16
Pintilii1 lună și jumătate10
M. Roman1 lună 10
Man2 luni12
Nedelcu 3 luni18
Hora5 săptămâni10

Alt câștig imens: omogenitate

Tocmai datorită faptului că a avut tot lotul la dispoziție, antrenorul Toni Petrea s-a putut afla într-o postură extrem de fericită, față de ceea ce a avut de gestionat Bogdan Andone în 2019. Și anume, să alinieze în două meciuri la rând același prim „11”. Acum, în meciul din etapa 1, cu Astra, dar și la jocul cu Shirak, pe teren a fost trimisă aceeași echipă de start. 

Iar la jocul cu Viitorul s-a făcut o singură schimbare între titulari, Moruțan în locul lui Olaru, dar la pauză, fostul mijlocaș al Mediașului a intrat chiar în locul lui Olimpiu și, practic, s-a revenit la formula standard. În vara anului trecut, în al doilea meci s-au făcut deja 3 schimbări față de jocul de debut, situație care a tot continuat apoi.

FCSB. „11-le”-tip în acest moment

Vlad - Crețu, Miron, I. Cristea, Panțâru - Olaru, Ov. Popescu, Fl. Tănase - Man, S. Buș, Fl. Coman

Rivala a început să se rupă

CFR Cluj, principla contracandidată a FCSB-ului în lupta pentru titlul de campioană, se confruntă deja cu probleme mari din punctul de vedere al accidentărilor. L-a pierdut pe Omrani, care nu a putut să joace deloc în actualul sezon, după care Chipciu a suferit o ruptură musculară la meciul cu Dinamo Zagreb, iar Camora a fost și el indisponibil la remiza cu Sepsi.

CV-ul lui Neubert la FCSB

Primul mandat: iunie 2012 - iunie 2014

  • echipa a câștigat două titluri de campioană;
  • s-a calificat în grupele Champions League;
  • a jucat și în grupele Europa League, de unde a accesat primăvara europeană și a ajuns până în „optimi”.

Al doilea mandat: decembrie 2015 - decembrie 2016

  • când a venit, echipa era pe locul 5 în sezonul 2015-2016, dar la final, FCSB s-a clasat pe locul 2;
  • apoi, în prima jumătate a lui 2016-2017, FCSB s-a calificat în grupele Europa League, iar când a plecat el, după 21 de etape, FCSB era pe locul 2, la 2 puncte în spatele liderului Viitorul.

Mai multe știri despre FCSB:

A refuzat FCSB din cauza lui Gigi Becali și a ales altă echipă din Liga 1: „Nu suntem compatibili, nu e normal ce face”

FCSB merge în orașul marelui Zigici! Adevărata poveste a transferului la Poli Timișoara: „A avut și contract”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (60)
johnwick
johnwick  •  08 Septembrie 2020, 23:49
Postat de Alice Popa pe 08 Septembrie 2020, 19:34

Inseamna ca nu s-a vrut sa fie prinsi!

măcar știi cine face testele astea, și cui le raportează, securilă?

johnwick
johnwick  •  08 Septembrie 2020, 23:44
Postat de Alice Popa pe 08 Septembrie 2020, 19:37

Nici handbalistele de la Brasov, care practicau dopingul la baza fcsb din Berceni, nu au fost prinse. Dar s-au laudat ele pe retelele de socializare!!!

mai ho cu fake news-ul, nu ține.

liviuemil
liviuemil  •  08 Septembrie 2020, 23:08
Postat de Alice Popa pe 08 Septembrie 2020, 19:37

Nici handbalistele de la Brasov, care practicau dopingul la baza fcsb din Berceni, nu au fost prinse. Dar s-au laudat ele pe retelele de socializare!!!

Mai traiesti, nu ai dat coltul ????

Vezi toate comentariile (60)
Comentează