FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Bani pe jos? Ce cotă are acum FCSB la câștigarea campionatului » CFR Cluj e departe, Craiova și Rapid nu există!

FCSB e marea favorită a bookmakerilor la câștigarea campionatului / foto: GSP
FCSB e marea favorită a bookmakerilor la câștigarea campionatului / foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 20:20 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 21:16

FCSB e mare favorită la câștigarea campionatului, aspect confirmat și de cotele oferite în acest moment de bookmakeri. Cu un avans de 8 puncte față de CFR Cluj, roș-albaștrii sunt excelent poziționați pentru a-și adjudeca titlul pentru prima oară după nouă ani.

„Seceta” bucureștenilor, care n-au mai câștigat campionatul din 2015, de pe vremea lui Costel Gâlcă, s-ar putea încheia vara aceasta. 

La startul lui 2024, casele de pariuri o plasează pe FCSB în pole-position, cu o cotă ce acum pare minusculă comparativ cu startul campionatului. Ea variază între 1.25 și 1.50, în funcție de agenție.

Derby fără „grei”?! Alarmă la Universitatea Craiova și FCSB
AVERTISMENTE
Derby fără „grei”?! Alarmă la Universitatea Craiova și FCSB

FCSB, deasupra tuturor! CFR Cluj a pierdut teren, Rapid și Craiova sunt departe

La începutul sezonului, FCSB și CFR Cluj erau creditate cu aceeași cotă la câștigarea titlului, 3.25. 

Mult în urma roș-albaștrilor în clasament, „feroviarii” sunt departe în acest moment, fiind văzuți de bookmakeri cu a doua șansă. Un succes al CFR-ului la finalul sezonului beneficiază acum de o cotă cuprinsă între 4.50 și 5.00.

Celelalte candidate, Universitatea Craiova și Rapid, aflate în campionat pe locurile 3, respectiv 4, au cote imense să triumfe. Cei care pariază pe olteni își pot înmulți miza de 12 sau de 15 ori, în timp ce cota Rapidului, club care a dezamăgit în stagiul din Antalya, pornește de la 12.00 și ajunge până la 30.00!

Dacă FCSB nu va reuși să câștige campionatul nici acum, cea mai lungă serie de sezoane la rând fără titlu s-ar extinde. Ar fi 9 ani consecutivi! Recordul negru din această perspectivă a fost stabilit între 2006 și 2012, perioadă în care pe primul loc au terminat Dinamo, CFR (de 3 ori), Urziceni și Oțelul Galați.

FCSB, fără titlu din 2015. Echipa încă se numea Steaua și juca în Ghencea

FCSB n-a mai cucerit campionatul din sezonul 2014-2015. Atunci, antrenor a fost Costel Gâlcă. Campionatul se desfășura altfel, existau 18 echipe, nu 16, cum se întâmplă acum, și încă nu se implementase în România sistemul cu play-off și play-out.

În prima jumătate a acelui sezon, clubul a purtat numele Steaua. Nu a existat niciun dubiu în privința identității până în luna decembrie 2014, iar parcursul de până în acel moment a fost unul excepțional. Practic, n-a existat nicio grupare care să țină ritmul impus de roș-albaștri.

Decizia dată de Înalta Curte de Casație și Justiție a produs un cutremur la acel moment, lucru care nu s-a resimțit chiar imediat, însă în retur, echipa a fost nevoită să renunțe și la denumire, și la vechea siglă.

În acel sezon, din cele 17 jocuri de acasă, nu mai puțin de 12, adică un procentaj de 70%, au avut loc pe vechiul stadion din Ghencea, iar restul de 5 pe Arena Națională.

Echipa lui FCSB în sezonul 2014/15:

Arlauskis - Papp, Varela, Szukala / Toșca, Latovlevici / Guilherme - Prepeliță, Sânmărtean / Breveeld - Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase  / Chipciu - Keșeru / Rusescu 
* Szukala, Sânmărtean și Keșeru au fost vânduți în pauza dintre tur și retur

Luis Phelipe: „Înregistrați asta! Dacă FCSB ia titlul, 100% îmi mai tatuez ceva”

Citește și alte știri despre FCSB:

Ce se întâmplă cu Nana Antwi, jucătorul transferat de FCSB » Când se va alătura echipei și când își poate face debutul

EXCLUSIV De ce Becali își asumă o țeapă de peste un milion de euro: „Transfer din orgoliu”

Planul lui Becali funcționează doar la primul meci » Nu-i poate ieși ce și-a propus la FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
talpaiadului
talpaiadului  •  16 Ianuarie 2024, 20:56

Care e cota daca pariezi pe FCSB ca termina campionatul pe locul doi? Se pare ca Becali s-a imbatat cu apa rece dupa ultimele doua victorii impotriva Sibiului si Iasiului si slabeste lotul de jucatori in loc sa-l intareasca. E adevarat ca FCSB merita sa fie pe primul loc la ora actuala, dar la fel de adevarat este ca mai e pana la terminarea sezonului regulat, plus play-offul. Cota Rapidului mi se pare exagerata in raport cu cea a Craiovei, in conditiile in care diferenta actuala din clasament este de doar un punct, iar Rapidul s-a intarit mai bine pana acum, plus ca le revin accidentatii. Singura explicatie ar fi ca au aflat casele de pariuri ca Moldovan pleaca sigur de la Rapid.

Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  16 Ianuarie 2024, 20:44

Care 11 puncte? Sunt doar 8, si real sunt 4. Mai sunt doua meciuri directe, mai sunt si alte echipe implicate. E greu, veti vedea.

thorvald
thorvald  •  16 Ianuarie 2024, 20:38

"Cu un avans de 11 puncte față de CFR Cluj, roș-albaștrii sunt excelent poziționați pentru a-și adjudeca titlul pentru prima oară după nouă ani."...parca ar fi doar 8, care s-ar face 4, care pentru ca e Gigi Becali...as zice ca bookmakerii exagereaza, deocamdata cel putin..

Vezi toate comentariile (4)
Comentează