FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB merge pe cel mai ostil stadion + „Arma secretă” joacă acum la CFR Cluj

Articol de - Publicat duminica, 26 ianuarie 2020 09:18

Vicecampioana FCSB debutează în 2020 în Gruia, unde n-a mai câștigat de mai bine de 5 ani, iar CFR Cluj e practic imbatabilă acasă: are 25 de meciuri consecutive în Liga 1 fără eșec.

Campionatul se reia vineri, cu un meci de play-off, U Craiova - Gaz Metan, dar prima etapă din acest an e dominată de derby-ul echipelor care se bat cu cele mai mari șanse la titlul de campioană, CFR vs FCSB.

Disputa va avea loc duminică seară, în Gruia, un stadion unde trupa lui Bogdan Vintilă a dezvoltat un adevărat complex de inferioritate.

Chipciu a fost ultimul care a bătut CFR în Gruia

N-a mai câștigat la Cluj tocmai din vara lui 2014, atunci când Liga 1 nici măcar nu trecuse la sistemul cu play-off și play-out, iar antrenor la FCSB era Costel Gâlcă. Un singur fotbalist care s-a aflat la acel moment pe teren în formula roș-albaștrilor e și acum în lotul clubului patronat de Gigi Becali, e vorba despre Adi Popa.

La acel moment, Chipciu a fost titular la FCSB, acum el e sub comanda lui Dan Petrescu. Formula de start a celor de la FCSB a fost atunci: Arlauskis - Râpă, Varela, Szukala, Latovlevici - Prepeliță, N. Stanciu - Ad. Popa, Chipciu, Cr. Tănase - Keșeru.

Golul prin care bucureștenii s-au impus a fost reușit de Tănase. În schimb, la CFR erau și atunci câțiva dintre fotbaliștii pe care trupa din Gruia se bazează și în prezent: Susici, Camora, Deac. Antrenorul Vasile Miriuță a folosit ca prim "11": Felgueiras - Susici, Larie, I. Rada, Camora - Monroy, Christian - Deac, Negruț, Jazvici - Tade.

De atunci, s-au disputat nu mai puțin de 7 jocuri la Cluj, iar FCSB nu s-a impus impus în niciunul.

CFR, 25 de meciuri la rând fără eșec acasă

În plus, misiunea FCSB-ului devine și mai complicată ținând cont și de modul în care CFR s-a comportat pe teren propriu în toate meciurile de campionat. De când echipa a ieșit din insolvență, iunie 2017, clujenii au cedat într-un singur meci, 1-2 cu Viitorul, în septembrie 2018.

De atunci, CFR a reușit o serie impresionantă: 25 de partide la rând fără să piardă. Iar linia de clasament din actualul campionat sperie orice adversar: 11 meciuri în Gruia, 10 victorii și o remiză, iar golaverajul e neverosimil, 29-2!

La același număr de meciuri susținute pe teren propriu, CFR aproape că are punctaj dublu față de FCSB, care a acumulat doar 17 puncte!

Clasament acasă
1. CFR 31p
2. Astra 27p
3. Viitorul 25p
4. U Craiova 25p
5. Dinamo 23p

  • Ultima confruntare disputată în Gruia a avut loc în play-off-ul sezonului trecut, s-a terminat 0-0 în aprilie

FCSB e cea mai bună în deplasare

Vicecampioana are și ea un avantaj. E, de departe, echipa care s-a comportat cel mai bine în meciurile disputate pe teren străin. Parcursul roș-albaștrilor în deplasare e foarte bun: 22 de puncte în 10 meciuri și FCSB e pe primul loc, chiar dacă e singura echipă din Liga 1 cu doar 10 meciuri, fiindcă disputa cu Voluntari a fost amânată. În schimb, CFR a rămas datoare la acest capitol, are doar 13 puncte.

Clasament în deplasare
1. FCSB 22p
2. Botoșani 17
3. Astra 16
4. Gaz Metan 14
5. CFR 13

FCSB // Gigi Becali, dezamăgit de Cristi Manea: „Speram să iau 20 de milioane de euro pe el. E cel mai cuminte băiat, dar aici e pe valoare”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
ray51
ray51  •  01 Februarie 2020, 08:27

Cel mult X.

cneius
cneius  •  27 Ianuarie 2020, 17:41

Articol tendentios. Daca FCSB nu a mai cistigat in ultimele 7 deplasari la Cluj-Napoca, de cite ori a cistigat CFR-ul cu ei ?

super_poison
super_poison  •  26 Ianuarie 2020, 14:46
Postat de valeri_gazzaev_is_back pe 26 Ianuarie 2020, 11:12

Salut. Ma bucur ca ai facut acest cont nou, care le reaminteste personajelor fece fecesebiste gen random de "poison", unul dintre cele mai mari cosmaruri ale lor de pe gsp :)))))

Sunt pe ei! Pe ei, pe mama lor de gigisti terminați! :))

Vezi toate comentariile (26)
Comentează