FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV A dispărut! » Edi Iordănescu l-a exclus pe omul lui Gigi Becali de pe banca FCSB

FCSB. De la venirea lui Edi Iordănescu, Mihai Pintilii mai e secund doar cu numele, nu mai stă pe bancă
FCSB. De la venirea lui Edi Iordănescu, Mihai Pintilii mai e secund doar cu numele, nu mai stă pe bancă

Articol de , , - Publicat duminica, 10 octombrie 2021 20:23 / Actualizat duminica, 10 octombrie 2021 21:07

FCSB. De la venirea lui Edi Iordănescu, Mihai Pintilii mai e secund doar cu numele, nu mai stă pe bancă. El era, oricum, angajat ca delegat al echipei, fiindcă nu avea nicio licență de tehnician.

Campionatul conține oficiali ai cluburilor care nu sunt ceea ce par să fie. Antrenori principali care nu sunt "principali", secunzi care nu sunt secunzi. Și FCSB jonglează în felul acesta, chiar dacă A1, Edward Iordănescu, are de multă vreme licența Pro și în cazul lui nu există nicio problemă să conducă echipa.

Mihai Pintilii, pe care Becali l-a transformat ad-hoc din fotbalist în antrenor secund, nu are nicio licență de tehnician. Înainte ca Iordănescu să devină șeful FCSB-ului, Pintilii lucra zi de zi ca asistent al antrenorului principal, iar la meci stătea pe bancă înregistrat ca delegat al echipei. Ca să-și joace rolul, el manevra și tabla care afișează schimbările, cu numerele jucătorilor care ies și ale celor care intră.

FCSB. Magazionerul pe bancă, Pintilii în tribună!

Postul real era cel de antrenor secund, delegat era doar ca să păcălească regulamentul. De când a venit Edi, Pintilii nu mai are loc pe bancă. Delegat e Mihai Stoica, revenit la marginea terenului din momentul în care Becali a hotărât să angajeze un antrenor real în locul marionetelor pe care le dirija el de acasă prin telefon în timpul partidelor.

Edward ține, oricum, să lucreze cu oamenii de încredere. Asistentul de bază e Alexandru Radu, poreclit "Cartof". Iordănescu a colaborat cu el și în trecut și a ținut întotdeauna ca Radu să facă parte din staff.

Pintilii, pe care Becali îl făcuse brusc antrenor secund, a rămas pe dinafară. Pe bancă are loc și magazionerul, el nu mai are! Când s-a retras din cariera de fotbalist, Mihai mai era sub contract cu FCSB pentru încă șase luni. Fiindcă Gigi nu îl mai considera suficient de bun ca jucător, l-a transformat în secund și i-a scăzut mult salariul, așa că a economisit niște bani.

A dispărut! » Edi Iordănescu l-a exclus pe omul lui Gigi Becali de pe banca FCSB
Cu Iordănescu pe bancă, Pintilii nu mai există în zona băncilor

Staff-ul FCSB-ului de pe bancă la meciul cu Chindia:

  • Edward Iordănescu - Antrenor principal 
  • Alexandru Radu - Antrenor secund 
  • Mihai Stoica - Delegat
  • Thomas Neubert - Preparator fizic
  • Flavian Arămitu - Medic 
  • Sorin Cristof - Fizioterapeut

Locuri adiționale, lângă bancă:

  • Marius Popa - Antrenor de portari 
  • Cătălin Fandel - Masor 
  • Aurel Neacșu - Masor 
  • Ion Pistor - Magazioner 
  • Ovidiu Kurti - Preparator fizic
A dispărut! » Edi Iordănescu l-a exclus pe omul lui Gigi Becali de pe banca FCSB
Pintilii era personaj principal înainte de venirea lui Edi

175 de meciuriare Pintilii pentru FCSB

3 trofeea cucerit Mihai Pintilii alături de FCSB: două titluri și o supercupă

Iosif și Prepeliță antrenează "pe fals"

În Liga 1 mai sunt doi antrenori principali care își conduc echipele fără să aibă dreptul, conform regulamentului. Mihai Iosif, de la Rapid, și Andrei Prepeliță, de la FC Argeș, nu au nici măcar licențe A, care să le permită să fie înregistrați ca secunzi. Ei stau pe bancă în timpul partidelor, dar nu au dreptul să transmită indicații către jucători. Doar "principalul" și secundul pot să apară la margine și să strige la fotbaliști. Când au încălcat interdicția, Iosif și Prepeliță au fost amendați și suspendați.

"Cu Mutu și cu Rădoi a fost altceva"

Federația veghează la respectarea licențelor, dar tot ea a fost la limită atunci când a angajat selecționeri. Rădoi a condus naționala de tineret cu licența A, apoi a fost promovat la naționala mare tot cu licență de secund. Doar asistent putea fi și Mutu atunci când conducea lotul U21. Mihai Stoichiță, șeful Departamentului Tehnic din FRF, insistă că n-a fost nimic neregulamentar în deciziile lui și ale colegilor săi. 

"Când era Rădoi la naționala de seniori am cerut opinia UEFA și ni s-a transmis că poate să conducă naționala fără probleme. Iar la tineret, și el, și Mutu puteau să antreneze cu licența A, deci nu e același lucru ca în cazul lui Iosif, spre exemplu. Am văzut că multă lume compară, dar e falsă comparația!", a comentat "Lippi" la DigiSport.

Budescu a răcit

FCSB a învins-o pe Astra cu 2-0 într-un amical disputat sâmbătă. Florin Tănase, revenit după o accidentare, a marcat în minutul 3. Al doilea gol l-a înscris Oaidă, în minutul 48. Iordănescu a rulat lotul pe care l-a avut la dispoziție, cu excepția jucătorilor convocați la naționale. A lipsit Budescu, răcit. 

Formula cu care a început FCSB: Straton - V. Crețu, Haruț, I. Cristea, Ov. Popescu - Olaru, Oaidă, F. Tănase - V. Gheorghe, Dumiter, M. Tănasă
Au mai jucat: A. Miron, Vinicius, Șt. Moraru

Moraru are 16 ani, e atacant și e considerat unul dintre cei mai buni juniori români. E la FCSB din 2019, adus de la Onești. Tot 16 ani are Matei Tănasă, atacant și el, originar din Iași.

VIDEO. Edi Iordănesu a anunțat când revine Tavi Popescu:

Citește mai multe știri despre FCSB:

Vedeta de la FCSB, criticată vehement de un fost selecționer: „Nu vrea să fie mare”

CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova apelează la metode sovietice! Petrescu, Iordănescu și Reghecampf, alte reguli față de fotbalul profesionist din Occident

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
csa.regal.2017
csa.regal.2017  •  11 Octombrie 2021, 13:46
Postat de dexter5 pe 11 Octombrie 2021, 11:27

Nici Mache n-are loc pe banca? Poate Edward are nevoie de o "mână" de ajutor... :))

Manita este pentru Mimamo

dexter5
dexter5  •  11 Octombrie 2021, 11:27

Nici Mache n-are loc pe banca? Poate Edward are nevoie de o "mână" de ajutor... :))

csa.regal.2017
csa.regal.2017  •  11 Octombrie 2021, 09:41
Postat de karagandy pe 10 Octombrie 2021, 22:41

cum frate sa iasa asta din casa ?? este de 2 ori cat usa si de 8 ori cat geamul HAHAHAHAHAHA , trb sa demoleze astia blocul sau sa-l transeze HAHAHAHAHA

Adriann prostul iese cel mai ușor din casa. El nu are casa :))))))))) el si cu clona lui, Catalinn

Vezi toate comentariile (39)
Comentează